Flowers and Bugs ... 
maandag, mei 28, 2012, 13:08
sb_postedby sb_admin
Een dagje Ardennen op zoek naar vlinders... een teleurstelling. Twee orchideeën gezien waaronder de vrij algemene gevlekte orchis die al op zijn retour was en een welriekende nachtorchis. Het aantal soorten vlinders viel ook tegen, aardbeivlinders, veldparelmoervlinder, Koningspage, oranje en een aantal witjes maar niet in massale aantallen zoals we kennen uit voorgaande jaren. Uiteindelijk is het een dag geworden vol kleurrijke bloemen en beestjes... een impressie;


Krabspin in wilde akelei : Krabspinnen:(Thomisidae) zijn een familie van spinnen. De naam danken deze spinnen aan het eerste of soms tweede paar poten; deze zijn groter en langer en worden zijdelings uitgestoken net als veel krabben doen. Krabspinnen hebben echter geen scharen en kunnen zowel zijdelings als voorwaarts lopen. De wilde akelei (Aquilegia vulgaris) is een 45-60 cm hoge vaste plant uit de ranonkelfamilie (Ranunculaceae). De soort is zeer zeldzaam in Zuid-Limburg, maar komt elders verwilderd meer voor.


Aardbei vlinder op kleine pimpernel : De aardbeivlinder (Pyrgus malvae) is een dagvlinder uit de familie Hesperiidae, de dikkopjes. De vleugel heeft een lengte van ongeveer 11 mm en de aardbeivlinder is daarmee een erg klein vlindertje. De kleine pimpernel (Sanguisorba minor) is een vaste plant uit de rozenfamilie (Rosaceae). De plant wordt ook wel 'sorbenkruid' of 'bloedkruid' genoemd. In Angelsaksische landen worden de jonge blaadjes ook gebruikt in salades. Ook werden de blaadjes in wijn gebruikt om de wijn smakelijker te maken.


Detail opname van Korstmos; Kosrtmos zijn schimmels met een specifiek voedingsfysiologie: mutualistische symbiose. Meestal hebben de korstmossen een specifieke vorm, kleur en structuur, die niet direct overeenkomt met die van de vrijlevende bionten.


Synaema globosum komt in meerdere kleuren, naast het vaste zwarte patroon, voor.
Het vrouwtje heeft een lengte van 6 - 9 mm terwijl het mannetje 3 - 4 mm groot is.
Ze komen voor op bloemen met een kleur die overeenkomt met hun eigen kleur.


De bosbeekjuffer (Calopteryx virgo) is een 45 tot 49 mm grote Juffer die in vrijwel heel Europa voorkomt. Door het verdwijnen van zijn biotoop, langzaam stromende (bos)beken met een heel goede kwaliteit van het water, is de soort in Nederland sterk achteruitgegaan en staat dan ook op de Nederlandse Rode lijst (libellen) als bedreigd.


Geen idee wat voor een kever dit is maar ook deze is gefotografeerd in de vroege morgen op de kleine pimpernel.


Een detail opname van de Kameleonspin (Misumena vatia); Kameleonspinnen behoren tot de krabspinnen, die zo genoemd worden omwille van hun wijd uitstaande poten. Krabspinnen maken geen web, maar vallen hun prooien aan vanuit een hinderlaag. De kleur kan veranderen tussen sneeuwwit, eigeel-geel en groen. De kleurverandering vindt in twee tot drie dagen plaats.

Tot de volgende ... ;-)

©2012 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected, You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.



<<nav_first <Vorige | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | Volgende> nav_last>>