De Biesbosch vervolgt ... 
zondag, januari 31, 2010, 14:02
Deze morgen nog maar eens vroeg op pad gegaan, Opnieuw een aantal bijzondere plaatjes kunnen maken van de bewoners van dit nationaal park.


Settings: 1/1250Sec F9.0 500ISO 0.7EV 700MM vanaf rijstzak.
Een klapekster is een niet allerdaagse verschijning in de Biesbosch .... Vandaag een paar mooie opnames kunnen maken van deze zeldzaamheid. De klapekster is onegveer 24 cm. Iets groter dan een Zanglijster, iets kleiner dan een Merel. Voor elke vogelliefhebber is de waarneming van een Klapekster een waar hoogtepunt van de dag.


Settings: 1/800Sec F5.6 500ISO 1EV 700MM vanaf rijstzak.
Ook de reeen lieten zich vandaag goed benaderen ... Bij dit reebokje is het bast gewei mooie te zien. 's Winters groeit het gewei, en de basthuid wordt afgeschuurd tussen maart en juni. Tussen oktober en januari wordt het gewei afgeworpen.


Settings: 1/3200Sec F5.6 500ISO 0EV 700MM vanuit de hand in de auto.
Deze grote zilverreiger is een van de ruim 200 grote zilverreigers. Nooit eerder waren er in Nederland zoveel zilverreigers bij elkaar. Ook zijn er vele tienduizenden eenden en ganzen neergestreken. De vogels zitten in de open Biesboschkreken omdat veel water elders in Nederland is dichtgevroren.


Settings: 1/800Sec F5.6 320ISO 0.7EV 700MM vanaf rijstzak.
Deze grauwe gans had enig behoorlijk wat moeite om tot stilstand te komen, een bijzonder grappig moment om deze ganzen zo op de gladde landingsbaan te zien landen, hij lijst zijn staart als het spreekwoordelijke anker te gebruiken.

Tot de volgende ... ;-)

©2009 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected, You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.


Reacties

Plaats reactie
Vul het formulier in om een reactie te plaatsen.









Code invoegen:






user_notice_mod