Nieuwe data voor roofvogel workshop 2011 ... en meer, 
maandag, oktober 18, 2010, 18:44
Na een behoorlijke inspanning op het werk heb ik tijdens een lang weekend weer een een aantal foto's kunnen maken. Gebukt onder afkick verschijnselen ben ik gestart met een dagje Biesbosch. Op vrijdag en Zaterdag heb ik de damherten bezocht die zich opmaken voor het brost ritueel. Het is nog geen hoog bronst maar het zit eraan te komen. Trouwens kon ik ook weer op pad met de mark IV die voorzien is van een nieuwe sluiter, een schaduw van een traag werkende sluiter lamel behoort hiermee tot het verleden.

Op zondag was er de laatste workshop van 2010, Ook deze workshop was weer erg mooi en we hadden prachtig weer en licht ... Ook de Kalender voor 2011 is bekend en de agenda van de roofvogel workshop op deze site is bijgewerkt. Nieuw voor 2011 zijn een aantal Zaterdagen !

de volgende opnames geven een impressie van mijn belevenissen in foto land de afgelopen dagen....


Het lange weekend start op donderdag in de Biesbosch waar op dit moment de zangvogels te fotograferen zijn in bijzonder mooie herfst kleuren.


Dit hert voert een soort schijngevecht uit, door het agressief knikken met de kop lijkt hij te oefenen om een gevecht in te stappen.


De hoog bronst is dan niet niet gestart maar de messen worden al wel geslepen. Soms hebben ze al contact maar meestal voor korte duur.


Deze opname laat de kerkuil met prooi zien in de schemer, deze nachtuil is duidelijk te herkennen aan de donkere ogen. In werkelijkheid is deze opname gemaakt tijdens daglicht maar door een speciale flits techniek toe te passen is deze sfeer te creëren ... Wil je dat ook een proberen .... kijk dan snel voor de nieuwe data op de workshop pagina ...


Ook deze buizerd in volle vlucht is een opname gemaakt tijdens de laatste workshop.


Het "zachte" herfst licht samen met het prachtige decor geeft een prachtige kans om deze vogel op een heel natuurlijke manier te fotograferen.

Tot de volgende ... ;-)

©2010 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected, You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.


Reacties

Plaats reactie
Vul het formulier in om een reactie te plaatsen.









Code invoegen:






user_notice_mod