Een dagje PIXperience 
zaterdag, februari 12, 2011, 18:53
Vandaag de PIXperience en de presentatie van het boek Birdpix 7. De meest fotogenieke Nederlandse vogels verzameld in een schitterend fotoboek waaraan meer dan 50 van Nederlands beste amateur fotografen hebben meegewerkt . Het boek is ingedeeld in vijf groepen vogels: jaarvogels, zomervogels, doortrekkers, wintergasten en dwaalgasten. Elk hoofdstuk wordt voorafgegaan door een introductie met actuele informatie over de betreffende vogels. Elke foto wordt begeleid door drie teksten: een fototekst met informatie over de totstandkoming van de foto, een vogeltekst met informatie over de afgebeelde vogel en de technische gegevens van de foto zelf. Ik mocht in dit boek de volgende foto publiceren ….


De winterkoning is te vinden op pagina 53. en een gespiegelde uitsnede in te vinden op pagina 5.

Overigens een geslaagde dag, het boek is een prachtig boek geworden en gedurende de dag heb ik leerzame lezingen en workshops bijgewoond. Een van de eerste presentaties die ik heb gezien behandelde het onderwerp "minder is meer " wat natuurfotografie belicht met minder millimeters, de groothoek dus. Een presentatie die voor mijn gevoel door de benadering en manier van fotograferen balanceerde op het randje van de ethiek. Maar ook een seminar workflow en efficiënte fotobewerking van Bas Breetveld, Deze seminar vond ik persoonlijk erg rommelig en miste in mijn ogen het onderwerp en doelstelling omdat er van duidelijke stappen geen sprake was. Met name de lezing van Bart Siebelink en Eduard de Kam waren erg goed, duidelijk, leerzaam en uiterst interessant. Eduard van Kam keek in de glazen bol en belichtte erg helder wat de technische toekomst kan zijn in de digitale fotografie. Bart Siebelink hield het publiek een spiegeltje voor in een erg sterke presentatie waarbij de deelnemer eindelijk tot de conclusie kwam wat zijn zwakke punten zijn. Daarbij pleite Bart voor vernieuwing en verkende hij de grenzen tussen fotografie en kunst, realiteit en illusie met als resultaat nieuwe invalshoeken en inspiratie ….

Tot de volgende ... ;-)

©2010 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected, You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.


Reacties

Plaats reactie
Vul het formulier in om een reactie te plaatsen.









Code invoegen:






user_notice_mod