Tussen de bedrijven door ... 
zaterdag, juli 30, 2011, 15:16
De afgelopen toch wel wat uurtjes in de Biesbosch gemaakt, Ben echter nooit toe gekomen om het een en ander te laten zien op de blog. Nog altijd een drukke periode met de werkzaamheden en workshops. Ondanks de periode van het jaar is het op sommige momenten toch prettig fotograferen in de Biesbosch. De drukte valt mee en het gebied en zijn bewoners laten zich van de mooiste kant zien ... Een kleine selectie foto's die ik afgelopen maand in de Biesbosch heb gemaakt ...


De ijsvogel heeft geen pigment maar het zijn een soort van "kristallen" op zijn veerkleed dat de ijsvogel zijn prachtige kleuren geeft. Dit maakt ook dat de ijsvogel lastig te fotograferen is in direct zonlicht. De invalshoek bepaald min op meer de kleur, deze opname is een van de weinige opnames die ik zelf erg geslaagd vond ... Het directe zonlicht licht hier de ijsvogel prachtig op.


De jantjeskeet in een natuurlijk kader gefotografeerd vanaf de pannekoek. Moet nog altijd een keer bij albert een bakkie gaan doen maar het is er nog niet van gekomen...


Ook de insecten zijn talrijk aanwezig en laten zich soms prachtig fotografen.


Nog een opname van de ijsvogel, menig uurtje in de schuiltent gezeten en heb mooie momenten doorgemaakt met mijn favoriete soort. Het gaat ook weer wat beter denk ik want je komt ze geregeld weer tegen. Heb ook het idee dat ze op sommige plaatsen al bezig zijn met het tweede broedsel van dit jaar.


Dit is een opname van een bootsmannetje die je nu geregeld aan de wateroppervlakte zien hangen. Fotograferen valt dan ook nog niet mee maar ik vond deze wel een bijzonder beeld. Ook duidelijk zichtbaar zijn de pollen en het stof dat op het wateroppervlak drijft.

Tot de volgende ... ;-)

©2010 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected, You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.


Reacties

Plaats reactie
Vul het formulier in om een reactie te plaatsen.









Code invoegen:






user_notice_mod