Koning Winter 
zondag, februari 5, 2012, 12:28
Weer even wat nieuws uit fotoland, erg druk geweest afgelopen week dus waren de bijdragen op de blog even wat minder. Veel gewerkt en een lezing verzorgd en voorbereid voor natuurbeschermersvereniging Altenatuur. Fort Giessen was afgelopen dinsdag avond het decor voor een lezing natuurfotografie met vooral beelden uit NP de Biesbosch. Een groep mensen van ongeveer 40 personen hebben de ca. 150 foto's gedurende een twee uur durende presentatie kunnen aanschouwen. Veel leuke en positieve reacties ontvangen.

Dan op vrijdag worden we onverwacht overvallen door een echte winterprik met strenge vorst, sneeuw en alle narigheid die daarbij hoort. Afgelopen vrijdag was het fileleed wat de dag doet herinneren maar al snel ben je dat vergeten als je de polders intrekt. Gisteren al erg vroeg op pad om wat te verkennen voor de bekende startrails. Helaas was het op de gewilde plaatsen niet helder en zorgde mist voor problemen. Toch een poging gewaagd en weer het een en ander opgestoken over het maken van deze opnames tijdens een temperatuur van -18 graden. De twilicht kondigde zich aan om 07:37 en de opkomst van de zon was die dag gepland om 08:13 ... Op naar de betere locaties voor landschaps-foto's want dat is wat me de laatste tijd bezighoud. Het is een prachtige dag geworden in een mooi sneeuwlandschap en bomen vol ijs en sneeuw kristallen. De zonsopkomst was een kakofonie van licht, mist en arctische sferen die we in Nederland niet vaak zien, een sfeer die mij op het lijf is geschreven en waarvan ik het alleen maar warm krijg. Een kleine impressie van de dag die startte om 4 uur en voor mij eindigde om 12 uur.


Op de gewilde locatie was het niet mogelijk vanwege de mist, uiteindelijk dicht bij huis een open plak gevonden waar ik de opnames maakte voor deze foto. Na een half uurtje fotograferen zaten de ijskristallen op de 5d.


Deze opname is gemaakt rond een uur of 11 toen de zon nog altijd in gevecht was met de vele mistflarden. Samen met de rijp op de bomen en het sneeuwlandschap zorgde dit voor spectaculaire vergezichten.


Het absolute top moment van de dag was het eerste moment dat de zon was te zien. Het was een schouwspel van het warme zonlicht tegen de koude mistflarden van koning winter. Deze Spieringpolder presenteerde zich dan ook op een bijzondere manier.

Voor meer informatie omtrent lezingen over (Natuur)fotografie kunt U zich wenden tot nicole@natuurfoto.biz. Verder zal ik op korte termijn een nieuwe versie van de gallery online zetten met in totaal een kleine 1400 opnames !

Tot de volgende ... ;-)

©2012 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected, You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.


Reacties

Plaats reactie
Vul het formulier in om een reactie te plaatsen.

Code invoegen:


user_notice_mod