De Biesbosch ontwaakt ... 
zondag, april 28, 2013, 15:55
Afgelopen Zaterdag een natuurfoto workshop verzorgt voor fotoclub Tholen, deze workshop startte met een natuurfotolezing op 22 April. Tijdens deze lezing laten wij door middel van een reeks foto's de mogelijkheden zien. Deze praktijkvoorbeelden worden tijdens de presentatie voorzien van theoretische achtergronden. Na de presentatie van maandag was het zaterdagmorgen erg vroeg dag, 16 leden van fotoclub Tholen verzamelde om 05:30 in de Biesbosch voor een 8 uur durend natuurfoto avontuur.
Een kleine impressie van de dag ;


Een enigszins bewolkte start van de dag zorgde toch voor een magische sfeer.


Natuurlijk werden de nodige filters gebruikt tijdens de zonsopkomt en heeft Marcel de mogelijkheden en toepassing nader belicht.


De natuur is wat later dan normaal maar bij het bovenstaande beeld is het duidelijk dat de Biesbosch ontwaakt uit zijn winterslaap. De bloem op deze foto is de zeldzame spindotter die in deze tijd van het jaar in dit zoetwatergetijdengebied te zien zijn.


Hondsdraf (Glechoma hederacea) is een kruipende, geurende plant die behoort tot de lipbloemenfamilie (Lamiaceae). De naam is waarschijnlijk afkomstig van het Gotische woord 'Gunderaba' wat wonddrank betekent. Hondsdraf wordt wel als geneeskrachtig kruid toegepast tegen onder meer jeuk en wonden. Het werkt ook tegen de jeuk die men krijgt van brandnetels, waar het dikwijls bij in de buurt groeit. Ook is het in gebruik in de bierbrouwerij. Daar was het de voorloper van hop.


De visdief (Sterna hirundo) is een vogel uit de familie van de sterns (Sternidae). De visdief is een tweelingsoort van de noordse stern, S. paradisaea. Of beter gezegd een zustersoort van zowel de noordse stern als de Dougalls stern (S. dougallii).


Tijdens deze workshop hebben we ook voor de eerste keer de macro lens kunnen gebruiken om insecten te fotograferen ...

Heeft uw fotoclub interesse in een natuurfoto lezing met of zonder workshop ?
Neem vrijblijvend contact met ons op indien U onder begeleiding van een professionele natuurfotograaf met U club of groep een fotografie workshop wilt volgen in nationaal park de Biesbosch. (gebruik het contact formulier van [url=http://www.natuurfoto.biz]www.natuurfoto.biz)


©2013 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected. You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.



Reacties

Plaats reactie
Vul het formulier in om een reactie te plaatsen.









Code invoegen:






user_notice_mod