IJsland deel III 
zaterdag, september 21, 2013, 19:01
Update 3 van nog altijd de fotoreeks uit Ijsland, nagenoeg alle foto’s afgewerkt al ben ik bezig met een review van de bestanden om zeker niet te vergeten. Ik kan nog wel even verder gaan met het posten van de opnames die ik gemaakt heb in IJsland. Inmiddels staat er ook een bijgewerkte galerij online waarin al heel wat opnames uit IJsland zijn te vinden. Morgen een dagje fotograferen in Cote opale dus vannacht erg vroeg uit de veren, als de zon opkomt moeten we immers klaar staan aan het franse stand. Maar eerst nog even een kleine selectie opnames uit het wonderlijke Ijsland. Indien U ook graag dergelijke opnames maakt … moet U zeker eens kijken op de workshop pagina, In 2014 (aug / sept) organiseren we namelijk een 12 daagse fotoreis naar Ijsland !


De Vatnajökull gletsjer is IJslands grootste gletsjer en qua oppervlakte in Europa. De gletsjer is groter dan alle gletsjers in de Alpen en Noorwegen bij elkaar. De gletsjer bevindt zich in het zuidoosten van het land. Vatnajökull heeft een oppervlakte van ongeveer 8100 km² en bedekt hierdoor 8% van het areaal van IJsland met een ijskap die tot 1000 meter dik is. In 2004 is ruim de helft van de gletsjer tot onderdeel van het nationaal park Skaftafell gemaakt, dat sinds 2008 onderdeel vormt van het toen opgerichte nationaal park Vatnajökull.


Het Geothermisch gebied in noordelijk IJsland genaamd Hverfell. Het stinkt er verschrikkelijk naar rotte eieren maar je kan er waanzinnige opnames maken.


Godafoss, wat mij betreft de mooiste waterval van IJsland. Het water van de Skjálfandafljót rivier valt over een breedte van 30 meter 12 meter naar beneden, en de Goðafoss wordt door rotsen in een paar stukken verdeeld.


De bultrug (Megaptera novaeangliae) is een walvis die behoort tot de onderorde van baleinwalvissen.


De kuifaalscholver (Phalacrocorax aristotelis) is een vogel uit de orde van Suliformes. De vogel wordt ongeveer 75 centimeter groot, iets kleiner dan de (gewone) aalscholver. Verder lijken de soorten veel op elkaar, maar de kuifaalscholver heeft een dunnere snavel, een groenachtige glans en een voornamelijk bij adulte vogels zichtbare kuif. De kleur is groenzwart, met een gele snavelbasis.


Vulkaan landschap in het IJslandse westland.

Tot de volgende ... ;-)

©2013 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected. You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.


Reacties

Plaats reactie
Vul het formulier in om een reactie te plaatsen.

Code invoegen:


user_notice_mod