Het momentum ... 
woensdag, januari 27, 2010, 17:50
sb_postedby sb_admin
Afgelopen weekend eens dicht bij huis gebleven en me gestort op mijn directe omgeving. Mede door sneeuwval op zaterdag avond was het zondag morgen erg interessant om eens te gaan kijken in de directe omgeving of de typerende locaties zich op een speciale manier aanbieden. Fotografie is een momentum en speciale momenten maken vaak een speciale foto's. Zo zijn er in de directe omgeving van het dorp een aantal bijzondere fotogenieke locaties die alleen maar mooier worden op een speciaal moment ... en afgelopen zondag was dat de sneeuw.


Neem bijvoorbeeld deze locatie ... de bleek, dit is de voormalige verbinding vanuit de "oude" dorpshaven van "de hang" naar de Biesbosch. Wordt toch een bijzonder Nederlands en rustiek aanzicht met die sneeuw?


Ook deze aalscholver laat een bijzonder moment zien, Waar normaal zijn kop git zwart is heeft hij nu een witte kuif met hanenkam wat aangeeft dat deze aalscholver reeds zijn broed kleed heeft aangetrokken.


De sneeuw in deze foto laat de bomen beter uitkomen in de opname en samen met het perspectief en het lijnen spel de grauwe lucht en het feit dat er bijna geen contrast verschil is tussen land en lucht maakt het een bijzonder beeld van een rij bomen langs een doodgewone polderweg.... Soms kan het zo simpel zijn en dit soort opnamen zijn leuke fotografische studie objecten, en werken erg inspirerend.


Het laatste moment van afgelopen weekend is deze bijzondere watervogel die slechts een aantal maanden per jaar in ons land verblijft. Deze speciale vogel is de grote zaagbek en in dit geval is het een vrouwtje. Mannetjes hebben een witte buik, grijze rug en zwarte kop. Een bijzondere schichtige soort die zich niet makkelijk laat benaderen en fotografen.... deze opname heeft ook een paar uurtjes gekost.

En zo zijn er altijd wel momenten te vinden, je moet er alleen zijn op het goede moment .... vandaar JUST4MOMENTS.

Tot de volgende ;-)

©2009 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected, You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.Grijs weer & Vlak licht .... 
zaterdag, januari 23, 2010, 15:40
sb_postedby sb_admin
Ik zie liever wat zon zodat het licht minder vlak is. We zitten nu in een periode met veel grijs en grauw weer wat het maken van spannende opnames niet makkelijk maakt. Het aanwezige licht, de manier waarop de camera het licht meet zijn dan ook belangrijke factoren om een foto te maken tijdens het grauwe weer. Vandaag ook weer zo'n dag met enorm vlak licht (of beter geen licht, eerder een verstopte softbox) en de modellen waren niet makkelijk te vinden vandaag. Toch een paar opnames gemaakt waarbij ik geprobeerd heb door veel met instellingen, lichtmeting en iso waardes te spelen. Veel opnames moeten maken voordat er tussen zat .....

PS : Natuurfoto deel 8 is ook beschikbaar op Youtube ....

Tot de volgende ... ;-)

©2009 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected, You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.


Zondag 17 Januari was het dan eindelijk zover ...  
maandag, januari 18, 2010, 20:04
sb_postedby sb_admin
De prijsuitreiking van de grote roofvogelworkshop fotowedstrijd. De prijswinnaars waren al even bekend maar ze hadden natuurlijk die fantastische prijzen nog te goed. We weten allemaal dat de liefde van een fotograaf door de maag gaat en daar ben ik zelf het levende bewijs van :-) Vandaar dat deze plechtigheid gevierd werd met een zeer smakelijke en appetijtelijke lunch. Deze lunch werd geserveerd in Gasterij de Seterse Hoeve dat gelegen is in een mooi bosrijke omgeving van het Brabantse Oosterhout. Deze keer had ik mijn eigen filmploeg (wesley) bij om het een en ander te vereeuwigen, met de tijd zal ik de film wel posten op youtube ;-) Na de lunch en prijsuitreiking zijn we met heel de groep nog een uurtje of twee het bos ingegaan waar we toch nog een aantal foto’s hebben gemaakt van bijzondere lichtsituaties en we hebben zelfs nog een 8tal ransuilen in een roestboom waargenomen. Het fotograferen van deze uilen was nagenoeg onmogelijk maar hoe bijzonder is het om tijdens de prijsuitreiking van de roofvogel workshop deze uilen in het wild te spotten.

Voordat we verder gaan naar de sfeerbeelden wil ik graag de deelnemers en het hele team bedanken voor alles en natuurlijk in het bijzonder Marina en Peter en de vogels van de Valkeniershof voor de prachtige momenten en het sponsoren van de gratis workshops, Nicole, Wesley en Mike voor hun harde werken, voorbereidingen en het sponsoren van het doek, en natuurlijk Wim en Margot van foto-express.nl voor het sponsoren van de fantastische prijzen. Zonder de hulp van al deze mensen is deze workshop en dit evenement onmogelijk ! ....

Een kleine foto registratie ...

Aan tafel ..... En de spanning was te snijden ..


Voorgrond van links naar rechts, Nicole van Balkom (just4moments), Jaco van Thoor (troostprijsje + troostprijs). Midden van links naar rechts de winnaars: John Beukeboom (3de prijs), Bianc Vermeij (1ste prijs), Lidi de Boer (2de prijs). Achtergrond vanaf links : Marcel van Balkom (just4moments), Peter van Es (valkeniershof), Thijs tromp (troostprijs), Marina Bliek( valkeniershof), Wim Verhagen (foto-express)

En nog wat sfeerbeelden :-)Bedankt namens het hele team!
Marcel, Nicole, Mike en Wesley van Balkom – Fotografische diensten & Roofvogel, Macro & Natuurfotografie workshops.
www.natuurfoto.biz <http://www.natuurfoto.biz>
www.just4moments.nl <http://www.just4moments.nl>

Peter van Es en Marina Bliek - Valkenier – roofvogel demonstraties.
www.valkeniershof.nl <http://www.valkeniershof.nl>

Wim Verhagen – Wildlife & Natuurfotografie diensten en support.
www.foto-express.nl <http://www.foto-express.nl>


Gedwongen pause 
zondag, januari 10, 2010, 22:04
sb_postedby sb_admin
Even een kleine gedwongen pauze door een behoorlijk hardnekkige verkoudheid / voorhoofdsholten probleem. Maar toch even een paar opnames die ik afgelopen tijd heb gemaakt in zeeland. Daar kan je nog vogels en watervogels in het bijzonder fotograferen omdat niet alles bevroren is. En als er zich dan even geen dieren te fotograferen zijn dan zijn er altijd leuke landschappen te maken of een beetje te experimenteren met bijvoorbeeld sluitertijden.


Ook in zeeland is het koud.


Een experimentje met een lange sluitertijd.


Ook de wintergast en doortrekker de rotgans is mooi te zien en te fotografen in Zeeland.

Tot de volgende ... ;-)

©2009 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected, You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.<<nav_first <Vorige | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | Volgende> nav_last>>