Meer dan 1000 foto's online ... 
donderdag, juli 29, 2010, 19:12
sb_postedby sb_admin
Vandaag de recente foto's op de galerie gezet, er staan nu ruim 1000 foto's online. Alle 1000 foto’s uit de Galerij zijn beschikbaar voor alle mogelijk doeleinden zoals, Publicatie, Artwork, (kantoor)Decoratie en op verschillende duurzame media zoals dibond, canvas, plexiglas. Meer informatie : Klik Hier



Weersverwachting voor zaterdag 31 juli,
Wisselvallig zomerweer met vooral tijdens het weekeinde kans op regen of enkele (onweers)buien. Temperaturen rond normaal. Als dat maar goed gaat op de Beverboot ...

Tot de volgende ... ;-)



Op verzoek met de beverboot ... 
maandag, juli 26, 2010, 16:10
sb_postedby sb_admin
As Zaterdag avond om 19:00 vertrekt er een beverboot (fluisterboot) vanuit de haven in Hank. Elk jaar proberen we een dergelijke tocht te plannen voor fotografen tegen kostprijs (de huur van de boot). De doelstelling is een aantal uur te varen in de Bieshbosch en foto's te maken van het landschap en de bevers, deze tocht is exclusief voor onze goep. Vorige editie hebben we de bevers niet gevonden maar we hebben een ieder geval veel lol en plezier gehad, Ik herinner me ook dat de zonsondergang die avond meesterlijk was en heb er een aantal leuke plaatjes aan overgehouden ... we zijn omstreeks 22:00 - 22:30 terug in de haven van Hank.

Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar ... aanmelden voor deze tocht via nicole@natuurfoto.biz (de prijs voor deze tocht is 20 euro pp.)



De geboorte van een bloeddrupje 
zondag, juli 25, 2010, 21:22
sb_postedby sb_admin
De sint-jansvlinder of bloeddropje (Zygaena filipendulae) is een dagactieve nachtvlinder uit de familie Zygaenidae, de bloeddropjes. De vlinder komt in Nederland en België voor en heeft als leefgebied matig vochtige zandgrond, waar zijn waardplanten, rolklaver en andere vlinderbloemige voorkomen. De vlinder lijkt oppervlakkig op de sint-jacobsvlinder (Tyria jacobaeae), die echter tot de Beervlinders (Arctiidae) wordt gerekend. In Nederland komen van de sint-jansvlinder twee ondersoorten voor, namelijk de subspecies limmenica (genoemd naar de plaats Limmen in Noord-Holland), die vooral in het westen van het land voorkomt, en de subspecies nederlandica uit het oosten van het land. De vliegtijd is van half juni tot en met begin augustus.

Ik al eens een aantal keren een uitsluipende libel gefotografeerd maar voor een vlinder was dit fenomeen nieuw. Vandaag mocht ik getuige zijn van de geboorte van een sint-jansvlinder. Een gebeurtenis waarvan de volgende beelden een impressie geven, beelden die imo best uniek zijn, omdat je eenmaal deze vlinders niet zo gek veel aantreft en dan ook maar net op de goede moment op de goede plaats moet zijn ...


Tijdens de eerste stage breekt de pop en kruipt de vlinder eruit.


Eenmaal uit de pop kan de vormgeving beginnen.


Het opblazen van de vleugels ging in een rap tempo.


En als de vleugels opgeblazen zijn dan ik het een kwestie van drogen en de vlinder is klaar om uit te vliegen.

Tot de volgende ...

©2010 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected, You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.


Een vlinderweekend 
dinsdag, juli 20, 2010, 21:01
sb_postedby sb_admin
Vorige post was van afgelopen zaterdag toen ik een dagje vlindervalei heb gedaan, zondag een dagje naar de brand geweest voor de ijsvogel vlinder en grote weerschijn ... die heb ik wel gezien maar waren hyper door de warmte .... uiteindelijk een gigantisch eind gelopen daar maar niet veel opnames gemaakt. Eenmaal thuis een natuurgebied bezoch in mijn eigen dorp en het stikte er van de vlinders .... dan daar maar een paar opnames gemaakt.


De dagpauwoog... wel 40 stuks op de distels geteld.


dan eend geprobeerd een vliegende vlinder te fotograferen... valt niet mee maar hier al een eerste resultaat.


Ook de atalanta was ruim vertegenwoordigd op de distels, en was zelf in de bomen te vinden.


De gehakkelde aurelia was er ook te vinden. nu eens een opname gemaakt met de vleugels dicht ... weet eens iets anders dan de fel oranje vleugels ... misschien een beetje oranje moe ..


Eenmaal thuis had ik een gast bij me ... meegenomen uit de eikenbossen van de brand denk ik. Deze schapenteek kwam zo uit mijn schoenen gekropen. Geen idee wat je daar als teek te zoeken hebt daar ik me prettigere plaatsen kan voorstellen. De natuurlijke balsem heeft een ieder geval een beet voorkomen. Maar el even opletten ... het stikt van deze parasieten en speciaal opletten voor deze soort die percentueel vaak de ziekte van lyme bij zich draagt ..

Tot de volgende ... ;-)

©2010 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected, You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.




<<nav_first <Vorige | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | Volgende> nav_last>>