Expositie "De Biesbosch in vogelvlucht" geopend. 
zaterdag, april 2, 2011, 18:16
sb_postedby sb_admin
Deze morgen zijn we in alle vroegte afgereisd naar Dordrecht om de expositie in te richten in het Biesboschcentrum aldaar. Na een paar uurtjes werk kon het lint verwijderd worden en was de expositie open voor het publiek.
In totaal 28 foto werken waarvan 6 Canvas doeken met een formaat tot 120cm.

Naast deze expositie is er in het bezoekers centrum ook speciale aandacht voor het boek "MOOI De Biesbosch" en zal er in samenwerking met het Biesboschcentrum op 16 April en 15 Mei een fotoworkschop worden georganiseerd. Ter voorbereiding van deze workshops ben ik vandaag samen met een gids de fotografische hotspots gaan inventariseren. Naast landschappelijke beelden veel macro mogelijkheden gezien en in sommige gevallen liet een tjiftjaf zich goed benaderen. Een kleine impressie / teaser wat de deelnemers kunnen verwachten ...


Een schrankkeet was vroeger een eenvoudig verblijf voor arbeiders in De Biesbosch. Het bestond oorspronkelijk uit scheef (schrank) geplaatste rietmatten die bijeen gehouden werden door wilgenstaken. Deze armzalige behuizing werd in het begin van de 20ste eeuw door de overheid verboden. De laatste schrankkeet werd na het hakseizoen van 1925/26 buiten gebruik gesteld. Het verbod op deze primitieve bouwsels was ook gelijk het einde van de grienduilen zoals de griendwerkers werden genoemd.


Een detail opname van een spindotter.


In de Biesbosch groeit de zeldzame spindotter, Caltha palustris var. Araneosa. De plant is uniek in de wereld. Oppervlakkig gezien lijkt hij een gewone dotterbloem. De grienden zijn de enige plek waar de spindotter voorkomt. De wateren van de Biesbosch, Oude Maas en de Noord staan nog onder invloed van eb en vloed zodat de spindotter in de biesbosch volop groeit.


Na de rieten schrankkeet was een stenen keet het onderkomen van de Biesbosch werkers. Tijdens deze fotoworkshop gaan we ook de stenen keet tegenkomen wat ook weer een uniek en cultuurhistorisch plaatje geeft.


Maar ook het speenkruid is op dit moment te vinden in de Biesbosch, als het weer een beetje meewerkt gaan we op 16 April zeker unieke beelden schieten van de wilgen en het gele bloementapijt van het speenkruid en de spindotter.

Dit was slecht een kleine selectie opnames, Tot ziens bij de expositie of bij een van de fotoworkshops.

©2010 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected, You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.


<<nav_first <Vorige | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | Volgende> nav_last>>