Terug en koud ... 
zondag, augustus 28, 2011, 10:37
sb_postedby sb_admin
Net terug uit het zuiden van Frankrijk en qua temperatuur moeten we echt even acclimatiseren. De vakantie boerderij La-mouline was net als vorig jaar de uitvalsbasis voor waanzinnige foto tochten. Daar waar we vorig jaar de camargue hebben bezocht zijn we dit jaar richting de Pyreneeën gegaan. Maar ook de 27 hectare land om de boerderij geven veel gelegenheid om prachtige opnames te maken. Veel bijzondere dieren en planten gezien die je hier niet zo snel of helemaal niet tegen komt. Een kleine selectie van de 50GB foto's ;-)


Prachtige vergezichten in de Pyreneeën waar we op een dag verschillende weertypes voor ons kiezen kregen. Veel zon maar ook lage wolken mist en zelfs wat regen. 200 Kilometer verderop een temperatuur van 34 graden, daar waar we in de Pyreneeën soms niet verder kwamen dan 14 graden maar het is er wonderschoon.


Veel leven gezien in de Pyreneeën waaronder deze alpen kraai. De Alpenkraai (Pyrrhocorax pyrrhocorax) is een vogel uit de familie van kraaien (Corvidae). De Alpenkraai komt het gehele jaar voor in Spanje, Portugal, Zuid-Frankrijk, Zuid-Italië, Griekenland, Normandië, Ierland en het zuidwesten van Groot-Brittannië.


De alpenmarmot (Marmota marmota) is een knaagdier uit het geslacht van de marmotten (Marmota). Hij komt oorspronkelijk voor in de Alpen, maar is in meerdere Europese berggebieden uitgezet. Zeer bijzonder is de scherpe en luide, fluitende alarmroep, de eerste keer dat je dit hoort associeer je dat zeker niet met deze guitige dieren. Op een hoogte van ±1700 meter prachtige opnames gemaakt van deze dieren.


Het eindigen van de dag gebeurd altijd in sfeer.


Op de boerderij kom je overal deze boomkikker tegen, zelfs in het afwateringssysteem van de waranda vind je ze. En het blijven prachtige dieren om te fotograferen.


Deze gele luzerne vlinder kom je ook geregeld tegen in de velden om de boerderij, een mooie vlinder om te fotograferen.

Slechts een kleine selectie opnames maar er volgen er vast meer, maar het is gelijk weer druk daar volgende week een workshop in samenwerking met het fotoblad shoot op het programma staat. Waarna ik direct terug vertrek voor een foto-trip naar noord Spanje.

Tot de volgende ... ;-)

©2010 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected, You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.



<<nav_first <Vorige | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | Volgende> nav_last>>