Bluebells 
zondag, april 15, 2012, 17:57
sb_postedby sb_admin
De wilde hyacint of boshyacint (Hyacinthoides non-scripta, synoniem: Scilla non-scripta) is een plant uit de aspergefamilie (Asparagaceae). In Nederland treft men de plant vooral in de binnenduinen. De in Nederland voorkomende planten worden meestal opgevat als te zijn ontstaan door bastaardering van Hyacinthoides non-scripta en Hyacinthoides hispanica, waarvan beide waarschijnlijk niet (meer) in zuivere vorm voorkomen. In Engeland ook wel bekend onder de naam Bluebells, een prachtige en kleurrijke bloem die op het continent in grote getallen is te vinden in de beukenbossen rond Halle. Het "sprookjes bos" in Halle is in het voorjaar altijd een prachtige locatie om foto's te maken. De fotografen zijn er in het weekend ook in grote getallen te vinden. Maar zo "sprookjesachtig" als het bos zich laat ervaren zo moeilijk is het om de sfeer over te brengen op de gevoelige plaat, op een of andere manier overtreft de ervaring om in dat bos rond te lopen altijd de sfeer van de foto. Vandaag toch mijn best gedaan om met oa de nieuwe 5d Mark III en nieuwe Zeiss groothoek objectief een paar sprekende plaatjes te schieten. Maar zoals eerder aangegeven is dit niet simpel, en zeker niet met een groothoek objectief. Zie volgende opnames die ik dit weekend gemaakt heb op de Hoge-Veluwe en in het Hallerbos …


Tussen de buien door zo nu en dan mooi licht dat het bos direct tot leven bracht. Omstandigheden moeten optimaal zijn, de opnames gemaakt eerder vandaag in de regen missen de sfeer.


Gisteren de eerste macro in 2012 gemaakt, deze bewoner van de zandvlakte zat te drogen in een heideplant ... een mooi moment om de mp-e65 onder het stof vandaan te halen.


Naast de "betoverende" bluebells staat het bos ook vol met bosanemonen. De bosanemoon (Anemone nemorosa) is een lage vaste plant uit de ranonkelfamilie (Ranunculaceae). De plant heeft drie bladeren en witte bloemen. De plant kan 10-25 cm hoog worden. Er zijn zes bloemdekbladen, die ook wat paars-rood aangelopen kunnen zijn


In de vroege morgen vond ik inspiratie in dit web van een trechterspin, De vorm van het web samen met de dauwdruppeltjes heeft het geheel een 3D effect.


Een andere "panorama" opname, Prachtige dreigende luchten gisteren tijdens de fototocht op de hoge-veluwe, de boom werd belicht door een gat in de wolken. De gekozen camera stand geeft de grootsheid van de dreigende lucht nog meer gewicht. Voor deze opname heb ik natuurlijk ook gebruik gemaakt van de nodige gradual ND filters.

Tot de volgende ... ;-)

©2012 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected, You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.
<<nav_first <Vorige | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | Volgende> nav_last>>