Zomer griepje ... 
zondag, mei 13, 2012, 15:47
sb_postedby sb_admin
Nadat de Kinderen en Nicole last hadden van een zomer griepje heb ik het nu te pakken. Gisteren toch met de nodige tegenzin om 4.30 uur opgestaan op plaatjes te gaan maken aan de Belgische kust. De exacte trip was niet helemaal bekend maar er is altijd wel wat te fotograferen bij onze zuiderburen. In eerste instantie ben ik daar in een vogel-observatie post gaan zitten en al snel had ik de ijsvogel voor de lens. Veel opnames kunnen maken in diverse lichtomstandigheden, naast foto's zelfs een filmpje gemaakt. Daarna wat rondgelopen met de macrolens in het natuurgebied aldaar. Rond een uur of 1 verder gegaan naar het strand om te gaan spelen met de Lee Big-stopper en lange sluitertijden. Ondanks het zomer griepje een prachtige dag gehad. Vandaag was het minder en moet ik de dag van gisteren bekopen .. hopelijk morgen weer fit op te gaan werken maar eerst een kleine impressie van de dag van gisteren 12/05/2012.


Hij blijft mijn favoriet, in de Biesbosch op dit moment niet echt veel te zien. Ik heb het idee dat ze het afgelopen winter zwaar hebben gehad. Hopelijk houden de werkzaamheden in de Biesbosch de ijsvogels niet tegen om te broeden...


Voor de eerste keer echt kunnen werken met de Big-Stopper van LEE Filters. Een prachtig filters dat 10 stops licht tegenhoud en zo op een zonnige dag sluitertijden mogelijk maakt van 30 seconden of meer.

De rietorchis (Dactylorhiza majalis subsp. praetermissa, synoniem: Dactylorhiza praetermissa) is een Europese orchidee van het geslacht Dactylorhiza (handekenskruiden). Het is een ondersoort van Dactylorhiza majalis, die vooral voorkomt in vochtige biotopen.


Nogmaals een opname gemaakt met de Big-Stopper van Lee, door de lange sluitertijd vervagen de golven en wordt de zee een egale wollige deken. Voor deze opname in totaal 3 filters gebruikt op de Zeiss Distagon 21mm f2.8, met een Zeiss polar, de Big-Stopper van Lee en een soft Gradual ND-6 van Lee. 5D Mark III - Sluitertijd 30Sec, Iso 160, Diafragma van F16 (Hyperfocal 93cm).


Een prachtige vlieg met horentjes op zijn kop waaraan je duidelijk kan zien dat het een rode duivel is, al ben ik niet zeker wat voor soort dit is.


Na graafwerkzaamheden in de nestkamer poetst deze ijsvogel zijn verenkleed.

Hopelijk weer snel op pad in de natuur, deze week staan een aantal dagen op de planning al moet de gezondheid wel even meewerken. Maar dat komt vast wel goed ...

Tot de volgende ... ;-)

©2012 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected, You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.




<<nav_first <Vorige | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | Volgende> nav_last>>