Dorpsgenoten 
zaterdag, januari 22, 2011, 17:41
sb_postedby sb_admin
Sinds een aantal dagen hebben we zeldzame gasten in Hank, het light was minimaal vandaag maar toch een poging gewaagd om een aantal plaatjes te schieten van de pestvogels die in ons dorp verblijven ...Tot de volgende ... ;-)

©2010 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected, You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.


Extra en bijzondere Biesbosch workshops 
donderdag, januari 20, 2011, 20:19
sb_postedby sb_adminNaar aanleiding van het publiceren van Marcel's eerste boek "Mooi de Biesbosch" en een expositie van natuurfoto's "De Biesbosch in vogelvlucht" die loopt van April 2011t/m Mei 2011 organiseren wij samen met het Biesboschcentrum in Dordrecht twee unieke workshops in nationaal park De Biesbosch. In een ontspannen sfeer laat Marcel zien hoe U het panoramisch Biesbosch landschap en de vogels zo mooi mogelijk in beeld brengt. En omdat we in de Biesbosch ook het kleine eren staan we ook stil bij de technieken van de macrofotografie. De workshop vindt plaats in een klein gezelschap van maximaal 15 personen.

Lunchen doen we in een stenen keet, een griendwerkersonderkomen. Laarzen en aan het weer aangepaste kleding en natuurlijk uw fotoapparatuur zijn onontbeerlijk. Deze workshop is geschikt voor iedereen en kan gezien worden als een kennismaking met natuurfotografie. 

De prijs voor deze workshop Incl. lunch, hapje en frisdrank bedraagt € 60.- pp.
De workshops vinden plaats op Zaterdag 16 April en Zondag 15 Mei.
U kunt zich opgeven via tel. nr. 078 - 630 53 53 of via dit formulier.

Het programma:
09.15 uur: Ontvangst met koffie en iets lekkers, buiten op de picknickbank.
09.45 uur: Vertrek vanuit Biesboschcentrum Dordrecht met de Zonnepont.
10.00 uur: Een prachtige natuurwandeling over het Griendmuseumpad.
12.30 uur: Lunch in de Stenen Keet, een oude griendkeet. Een Biesboschgids stookt het vuur en vertelt hoe de griendwerkers vroeger leefden.
14.00 uur: Rondvaart door de Biesbosch met fluisterboot Sterling (open boot)
15.00 uur: Napraten in de Biestro met een drankje en iets lekkers 
16.00 uur: Einde

De fotoexpositie "De Biesbosch in vogelvlucht" Loopt in de maanden April en Mei. De expositie is gratis toegankelijk en is in April geopend op dinsdag tot zondag van 10.00 tot 17.00 uur. En in mei is de expositie dagelijks te bezichtigen van 09.00 tot 17.00 uur.

Het adres:
Biesboschcentrum Dordrecht
Baanhoekweg 53
3313 LP Dordrecht
Telefoon: 078-6305353
Site: www.hollandsebiesbosch.nl


Roofvogels 
zaterdag, januari 15, 2011, 17:14
sb_postedby sb_admin
Je zal bijna denken dat er een roofvogel workshop is geweest maar de eerste start pas eind Maart 2011 (20 Maart om precies te zijn, meer informatie en inschrijven op mijn website onder het menu Workshops). Echter wel handig om ervaring te hebben met het fotograferen van roofvogels in de vlucht, Komt goed van pas als je in de praktijk een zeldzame roofvogel voor de lens krijgt. Maar geen workshop alle onderstaande opnames zijn gemaakt in het wild. Het wemelt van de roofvogels op dit moment in Nederland je komt ze echt overal tegen ... en er zitten zeldzame exemplaren bij ...


De blauwe kiekendief (vrouwtje) is een zeldzame roofvogel die je alleen in de winter tegenkomt.


Het vrouwtje van de torenvalk


Een echt zeldzame roofvogel om te spotten is het smelleken, Nog nooit eerder voor de camera gehad maar ik heb er nu een paar mooie foto's van mogen maken. (de kleinste valk van Europa). Het mannetje is aan de bovenzijde leigrijs, onderzijde licht roestrood (op foto). Komt voor in open, boomarme streken met struikgewas in bijvoorbeeld Noord-Amerika en de toendra's van Eurazie. Eet vogels tot de grote van lijsters. Wordt in de winter "regelmatig" gezien in bijvoorbeeld het Oude Land van Strijen. Jaagt veelal supersnel laag vliegend over akkers.


En een tweede opname van de torenvalk, het vrouwtje is duidelijk te herkennen aan de bruin/rode kop.


De buizerd is een zeer algemene roofvogel in Nederland en is hier heel het jaar te vinden.

Tot de volgende ... ;-)

©2010 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected, You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.Druppel weer ...  
zaterdag, januari 8, 2011, 16:38
sb_postedby sb_admin
De afgelopen twee dagen was het geen weer om met de lange lens het veld in te stappen. Naast het slechte weer ook slecht licht ... zinloos dus om een poging te wagen. Vandaar ben ik maar gaan experimenteren met druppel fotografie. Gisteren het een en ander aan materiaal bij elkaar gezocht zoals wat slangetjes een fles wat statieven en een kraantje ... Het is even zoeken geweest om de juiste setup te vinden voor de botsende druppels maar uiteindelijk toch een aantal leuke opnames gemaakt. Het volgende is het resultaat ....


De eerste inslag van de druppel.


Nogmaals een enkele inslag maar met een spiegel eronder.


Collision druppel, ofwel een botsende druppel.


Nogmaals een botsende druppel met een andere kleur ingeflitst.


Hier is duidelijk de botsing tussen de druppels te zien.

Misschien wel leuk om deze oefening ook te verwerken in de macro workshop ... Nog eens over nadenken of dit haalbaar is ...

Tot de volgende ... ;-)

©2010 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected, You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.
<<nav_first <Vorige | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | Volgende> nav_last>>