Meer Vakantie 
zaterdag, september 3, 2011, 18:10
sb_postedby sb_admin
Nog wat vakantie opnames van zuid Frankrijk, De eerste week werken zit er dan ook al weer op maar na de workshop in samenwerking met het fotoblad shoot op 11 september zijn er plannen om een week te vertrekken naar Noord-Spanje. Maar eerst nog wat beelden uit zuid frankrijk.


Ooit van een tijgerblauwtje gehoord, Ik ook niet tot ik navraag had gedaan bij een vlinder expert. Deze kleine page kon ik in de boeken niet vinden. Uiteindelijk blijkt het dan een tijgerblauwtje te zijn.


Velden vol met zonnebloemen, valt niet mee om er een fatsoenlijke opname van te maken maar ik vond deze wel wat hebben. Met name de herhaling van het onderwerp in de DOF spreekt me aan.


Tja die leuke boomkikkertjes he ... het blijven dankbare modellen :-)


Dit vrouwtje van de zwarte roodstaart liet zich ook goed benaderen en heeft een prachtige serie opnames opgeleverd.


Tijdens een dag trip naar de Pyreneeën een aantal mooie momenten op het netvlies gehad. Zo half in de morgen brak het wolkendek wat resulteerde in deze opname. Een uur of vier laten kon je er geen hand voor ogen zien en liet de tourmalet zich van zijn gevaarlijke kant zien.


Een kostganger die elke avond even goedendag kwam zeggen. Prachtige dieren!


En als afsluiter nog een opname van de boomkikker als silhouet op een blad met tegenlicht.


Een opname van wesley gemaakt tijdens een picknick aan het meer van vakantie boerderij La-mouline. Een impressie van deze sfeervolle vakantie boerderij is te vinden op de volgende link : http://youtu.be/1wiCEQqvLso

Tot zover Frankrijk, de volgende buitenlandse serie komt waarschijnlijk uit spanje ... en misschien wel uit Engeland want daar gaan we dit jaar ook nog een aantal keer heen ... ;-)

©2010 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected, You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.


Terug en koud ... 
zondag, augustus 28, 2011, 10:37
sb_postedby sb_admin
Net terug uit het zuiden van Frankrijk en qua temperatuur moeten we echt even acclimatiseren. De vakantie boerderij La-mouline was net als vorig jaar de uitvalsbasis voor waanzinnige foto tochten. Daar waar we vorig jaar de camargue hebben bezocht zijn we dit jaar richting de Pyreneeën gegaan. Maar ook de 27 hectare land om de boerderij geven veel gelegenheid om prachtige opnames te maken. Veel bijzondere dieren en planten gezien die je hier niet zo snel of helemaal niet tegen komt. Een kleine selectie van de 50GB foto's ;-)


Prachtige vergezichten in de Pyreneeën waar we op een dag verschillende weertypes voor ons kiezen kregen. Veel zon maar ook lage wolken mist en zelfs wat regen. 200 Kilometer verderop een temperatuur van 34 graden, daar waar we in de Pyreneeën soms niet verder kwamen dan 14 graden maar het is er wonderschoon.


Veel leven gezien in de Pyreneeën waaronder deze alpen kraai. De Alpenkraai (Pyrrhocorax pyrrhocorax) is een vogel uit de familie van kraaien (Corvidae). De Alpenkraai komt het gehele jaar voor in Spanje, Portugal, Zuid-Frankrijk, Zuid-Italië, Griekenland, Normandië, Ierland en het zuidwesten van Groot-Brittannië.


De alpenmarmot (Marmota marmota) is een knaagdier uit het geslacht van de marmotten (Marmota). Hij komt oorspronkelijk voor in de Alpen, maar is in meerdere Europese berggebieden uitgezet. Zeer bijzonder is de scherpe en luide, fluitende alarmroep, de eerste keer dat je dit hoort associeer je dat zeker niet met deze guitige dieren. Op een hoogte van ±1700 meter prachtige opnames gemaakt van deze dieren.


Het eindigen van de dag gebeurd altijd in sfeer.


Op de boerderij kom je overal deze boomkikker tegen, zelfs in het afwateringssysteem van de waranda vind je ze. En het blijven prachtige dieren om te fotograferen.


Deze gele luzerne vlinder kom je ook geregeld tegen in de velden om de boerderij, een mooie vlinder om te fotograferen.

Slechts een kleine selectie opnames maar er volgen er vast meer, maar het is gelijk weer druk daar volgende week een workshop in samenwerking met het fotoblad shoot op het programma staat. Waarna ik direct terug vertrek voor een foto-trip naar noord Spanje.

Tot de volgende ... ;-)

©2010 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected, You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.


Leermomentjes ... 
donderdag, augustus 11, 2011, 09:36
sb_postedby sb_admin
Als natuurfotograaf moet je veel technische kennis hebben mbt verschillende vormen van fotografie. Beperken tot registratie opnames is funest, out of de box denken en blijven werken aan je techniek is een must. Natuurfotografie beperkt zich niet tot vogels en zoogdieren. Landschappen en macrofotografie behoren ook tot deze tak van sport en vereisen vaak andere inzichten en technieken. Hier onder wat opnames van afgelopen dagen waarbij een aantal experimenten en oefen projectjes zitten ...


Tijdens slecht weer is het vaak erg leuk om te experimenteren met druppels. De basis van deze techniek is high-speed fotografie. Je steekt enorm veel op over flitsen, bevriezen van onderwerpen en timing. Maar ook vaak een uitdaging om de perfecte belichting te vinden. Bovenstaande opname is gemaakt zonder behulp van elektronische hulpmiddelen zoals triggers & timers. Dit soort "druppels" krijg je door twee druppels te laten botsen (de 1ste komt terug omhoog uit het water terwijl de tweede er precies op valt ...). de kleur tinten zijn verkregen door in-te-flitsen op een gekleurde achtergrond en vervolgens met een tweede flitser de druppel te bevriezen.


Ook een opname op basis van snelheid, toch kan je in een dergelijke situatie geen flitser gebruiken. Indien het licht niet meezit moet je het compromis vinden tussen ruis / sluitertijden en beeldkwaliteit.


Tja, en die jonge vogeltjes blijven een prachtig onderwerp. Als je wat meer gaat verdiepen in de dierenwereld door je in te lezen (waarvoor internet een perfect medium is) zijn dergelijke situaties vaak redelijk simpel te vinden.


Een opname gemaakt op de hoge-veluwe, lange brandpunten en slecht weer maken je het erg moeilijk op goede scherpe opnames te maken. Ook hier is het belangrijk de balans te vinden tussen scherpte, beeldkwaliteit en sluitertijden. Als je goed kijkt zie je de regen in de opname wat weer eens een ander beeld geeft dan een hert in het perfecte licht.


Een andere tak van sport is de landschapsfotografie, Gisteren een beetje geëxperimenteerd met de lensbaby in NP de hoge-veluwe. Een lensbaby geeft een sweetspot (scherpe spot in je opname). Omdat het hier een compleet manueel lensje betreft valt het niet mee om de scherpte precies op de goede plaats te krijgen. Maar het geeft mogelijkheden om de focus van de kijker te dirigeren naar een bepaalde plaats, in dit geval is dat de toren van het jachthuis ... Naast de lensbaby heb ik ook een ND8 grijsverloop filter gebruikt om deze belichting te krijgen.


Juffer portretjes blijven een uitdaging en leuk om te doen. Ook deze maak ik met een manuele lens, namelijk de mp-e65 van Canon. Een erg moeilijke lens om mee te werken maar eenmaal onder de knie geeft de lens enorm mooie beelden. Omdat ik met deze lens uit de hand fotografeer is het vaak moeilijk om het compromis te vinden tussen de vergrotings-factor die op deze manier niet hoger kan gaan dan 3.5 op 1 en sluitertijden, beeldkwaliteit, Iso waardes en flits reflecties. Nog lang niet perfect maar ik ben redelijk op weg on de juiste combinatie te vinden denk ik zelf. Deze opname is gemaakt in 1 enkel shot zonder gebruikt te maken van focus-stacking.

Tot zover een klein overzicht van de fotografische bezigheden van afgelopen dagen, en een aantal van deze leermomentjes worden uitgediept in de verschillende workshops waarover U meer informatie vind op deze site onder het menu workshops (Link http://www.natuurfoto.biz)

Tot de volgende ... ;-)

©2010 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected, You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.



Vakantie update 
maandag, augustus 8, 2011, 23:59
sb_postedby sb_admin
Een kleine "vakantie" update, Opnieuw gefotografeerd in de Biesbosch de afgelopen dagen. Nu de reeën bronst in volle gang is laten ze zich mooi fotograferen. Daarnaast nog eens langs de ijsvogel geweest en die maakt het nog altijd goed. Een kleine impressie van de afgelopen dagen ...


Deze ijsvogel imiteert een andere vogel, wat soms door andere vogels met het zingen gebeurd, maar de houding van deze ijsvogel doet toch wel denken aan een winterkoninkje, je zal bijna zeggen dat het een kruising is ...


Deze reebok kwam zo op me af lopen, ik ben maar ik het natte gras gaan liggen om te zien hoe het uit ging pakken. Uiteindelijk mocht ik op een meter of 20 een mooie serie schieten. Al ben ik niet helemaal zeker wat ik van deze uitdrukking moet denken ...


En nogmaals een beeld van de ijsvogel, prachtig licht en omstandigheden.


Ook de tijger-spin is weer in de Biesbosch te vinden. Twee jaar geleden had ik hem ook al gevonden. Vorig jaar heb ik hem gemist maar dit jaar is hij weer op de zelfde plaats te vinden.

Verder ben ik vandaag een beetje aan het spelen geweest met druppels .... even de kennis opfrissen. Een paar aardige foto's gemaakt maar die zijn voor morgen ... Tenzij het dierenrijk me morgen nog wat bijzonders gaat voorschotelen.

Nieuws ..
De komende dagen verwacht ik meer nieuws van de BWPA - British Wildlife Photography Awards 2011 (http://www.bwpawards.org/). Deze foto-wedstrijd is een van de meest gewaardeerde foto wedstrijden van Europa. Sinds Juni weet ik dat 1 van de door mij ingestuurde opnames is doorgedrongen in de finale. Als ik me niet vergis zal er in de komende dagen meer nieuws volgen .... spannend !

Maar goed later meer hierover ... Tot de volgende ;-)

©2010 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected, You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.



<<nav_first <Vorige | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | Volgende> nav_last>>