Gelijkende Strijd 
woensdag, november 9, 2011, 19:27
sb_postedby sb_admin
Ergens begin dit jaar contacteerde kunstschilder Peter van Oostrum mij omdat een foto hem aansprak als onderwerp voor een schilderij. Peter schildert met een realistische grove stijl en produceert prachtige schilderijen. Omdat zijn werk mij ook aansprak heb ik Peter de mogelijkheid en toestemming gegeven om het beeld te gebruiken.

Afgelopen Oktober kreeg ik een mail van Peter met het uiteindelijke resultaat, een prachtig beeld is het geworden. Peter beperkte de compositie tot slechts de koppen van de herten met daarbij het gewei. Een compositie die heel veel spanning geeft ... Ik vind het een pracht resultaat en wil Peter bij deze ook feliciteren met het behaalde resultaat, daarbij vindt ik het een eer dat een dergelijke foto zoveel inspiratie geeft.


© Peter van Oostrum


De originele opname gemaakt in 2007 in de AWD.

Tot de volgende ... ;-)

©2011 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected, You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.


Het vervolg van de zoektoch naar Herfstkleuren ... 
donderdag, november 3, 2011, 18:20
sb_postedby sb_admin
Dit weekend gaan we het hoogtepunt beleven denk ik, de herfst gemanifesteerd zich in optimale kleurenpracht. Afgelopen weekend al met het schuilhutje op de Veluwe gezeten om wat herfst tafereeltjes vast te leggen. Maar in een donker bos met niet al teveel licht valt dat niet mee. Maar de moderne techniek van tegenwoordig maakt hoge ISO waardes mogelijk. Toch valt het dan nog niet mee en bij de minste crop zie je toch al een behoorlijke korrel. Maar toch een paar opnames overgehouden van deze serie. Zaterdag staat er een macro workshop op het programma maar zondag zal in het teken staan van de herfst landschappen, ik heb al een locatie op het oog, nu kijken of het wat gaat brengen .. maar eerst een kleine impressie van afgelopen weekend.


Het verenkleed van deze boomkruiper kleurt mooi met de rode herfstbladeren.


Om details te krijgen in de opnames van deze kleine muis was erg moeilijk, op het moment van een beetje licht kwam hij net even piepen wat dan ook weer gelijk resulteert in een grappig moment.


Nog een keer de boomkruiper in een herfsttafereeltje.


Als laatste een doodgewone koolmees die ik de juiste setting toch weer een bijzonder beeld vormt.

Meer na het weekend dus tot de volgende ... ;-)

©2011 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected, You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.
Extra workshop, Tochtje Gezond in NP de Biesbosch. 
zondag, oktober 30, 2011, 09:24
sb_postedby sb_admin
Hoi allemaal,

In samenwerking met bootje gezond organiseren wij 19 November een Biesbosch tochtje gezond. Vanaf het opkomen van de zon tot in de namiddag plukken we de dag in nationaal park de Biesbosch. Geen vast programma, we gaan vanaf het water op zoek naar de mooiste biesbosch landschappen, en dieren van nationaal park de biesbosch. Dieren die we kunnen verwachten zijn ganzen, reigers maar mogelijk ook een visarend of misschien wel de zeearend of bevers. Tijdens de tocht is er fotografische begeleiding van Marcel en is persoonlijke aandacht gegarandeerd. Deze fototocht is geschikt voor elke fotografie liefhebber !De kosten voor deze workshop bedragen 90.- euro. (inclusief lunch pakket met drankje). Inschrijven via deze link : http://www.natuurfoto.biz/inschrijven9.htm (deze tocht gaat door met minimaal 5 pers. en max. 8 pers.

Schrijf snel ik want vol is vol ...

Dagje aan zee 
zaterdag, oktober 29, 2011, 19:35
sb_postedby sb_admin
Al een tijdje worden er bijzondere soorten gemeld zoals de kleine jager en de roodkeelduiker. Reden te meer om ook maar eens vroeg de veren uit te gaan op weg naar ijmuiden. In eerste instantie lieten de vogels zich mooi fotograferen in het eerste licht. Niet de gewenste soorten maar wel prachtige momenten met de meeuwen aan het strand. Al snel kwam echter de bewolking opzetten en werd het moeilijker om mooie plaatjes te schieten... uiteindelijk toch de gewenste soorten voor de lens gekregen, een kleine impressie;


Een bijzondere start van de dag, prachtig licht en een kolonie meeuwen verzorgen dan speciale momenten om te fotograferen.


De roodkeelduiker (Gavia stellata) is een vogel uit de familie van de duikers (Gaviidae).


De kleine jager (Stercorarius parasiticus) is een vogel uit de familie van jagers (Stercorariidae).


De drieteenstrandloper (Calidris alba) is een vogel uit de familie van snipachtigen (Scolopacidae). De dieren worden ongeveer 20 centimeter groot. In de winter bevinden ze zich aan zandstranden, waar ze achter de afrollende golfjes aan rennen. Om te broeden trekt de soort naar de noordelijke toendra. In de zomer zijn drieteenstrandlopers roestkleurig en hebben ze een witte buik. In de winter worden ze grijswit en hebben ze een zwarte vlek op de voorvleugel.


Roodkeelduikers overwinteren langs de Europese kusten van de Noordzee en de Atlantische Oceaan en langs de kusten van Zuid-Frankrijk en Noord-Italië. 's Zomers trekken ze naar Scandinavië, IJsland en het noorden van Rusland. In Noord-Engeland en langs de Scandinavische kusten kunnen ze het hele jaar door gezien worden. In Nederland is het de algemeenste duiker waarbij aantallen van 10-tallen duikers langs een enkele locatie langs de Nederlandse Kust niet uitzonderlijk is tussen oktober en februari.


De kleine jager is ongeveer zo groot als Stormmeeuw. Meestal kleiner en minder fors met smallere vleugels dan Middelste Jager en groter en zwaarder dan Kleinste Jager, maar er is met beide soorten overlap. Verenkleed van adult variabel, van een lichte vorm tot een vrijwel zwarte vorm. Lichte vorm als lichte vorm Middelste met zwarte kap, bruine bovendelen, gelig-witte onderdelen, en meestal opvallende witte vleugelvlekken.

Tot de volgende ... ;-)

©2011 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected, You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.<<nav_first <Vorige | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | Volgende> nav_last>>