Expert cursus Lange sluitertijden

DataBeschikbaarheidMax. aantalReserve plaatsenPrijs pp.Locatie
24/09/20227 plaatsen10 plaatsenGeen€ 109,00Zeeland (NL)

Expert cursus lange sluitertijden

Eenmaal je kennis hebt gemaakt met filterfotografie zijn opnames met lange sluitertijden een volgende uitdaging. Met deze techniek kan je heel bijzondere opnames maken door het element tijd / dynamiek te gebruiken in je beeld. Tijdens deze cursus leer je ND filters te gebruiken en sluitertijden te verlengen wat een creatieve boost geeft in je fotografie. We gaan op zoek naar de ideale sluitertijd voor een situatie, we leren details te gebruiken in een beeld en gaan het effect en voordelen van lange sluitertijden gebruiken in onze opnames. We organiseren deze cursus aan zee voor het maken van zeelandschappen maar ook in de Loonse en Drunense Duinen voor heide en zandlandschappen. Beide cursussen zijn de moeite om te volgen omdat beide cursussen een andere focus hebben en de combinatie van de twee je alle technieken en geheimen van de lange sluitertijden laat zien. Door het volgen van deze cursussen zal je kennis van filterfotografie en creatieve landschapsfotografie een enorme progressie doormaken. Foto’s met een belichtingstijd van meerdere minuten zijn dan eerder regel dan uitzondering. Geen wolken maar vegen in de lucht, en water dat er uit ziet alsof het mist is. Statische onderwerpen, zoals palen, rotsen, bouwwerken, benadrukken juist de beweging. Foto’s die geen registratie van de werkelijkheid meer zijn, maar eerder een landschap weergeven met een kunstzinnige inslag. Met lange sluitertijden ben je in staat om het landschap en licht naar je hand te zetten en heb je de mogelijkheid om zeer dynamische foto’s te maken.

We plukken de dag en gaan we op zoek naar de mooiste momenten, persoonlijke aandacht is gegarandeerd en en er is ruim de tijd om in te gaan op diverse materialen, methodes en technieken in de fotografie. Dit gebeurd naargelang uw eigen behoefte en niveau. Als veldtester en ambassadeur van Kase filters is het zelfs mogelijk dat Marcel u informeert over de nieuwste materialen en experimentele filters.

Tijdens de cursus hebben we een aantal koffers met houders en filters beschikbaar voor de cursisten, in veel gevallen kan je direct het geadviseerde filtersysteem gebruiken. Tijdens de cursus maak je kennis met de verschillende filter soorten, leer je waarvoor je de verschillende filters kunt gebruiken en wat het fotograferen met filters inhoudt. Daarnaast ga je onder begeleiding van Marcel de eerste foto’s met filters maken waarbij we aandacht besteden aan camera instellingen, techniek en compositie. Deze introductie cursus is voor iedereen toegankelijk en een perfecte opstap voor 1 van onze expert filter workshops. Onze expert filter workshops zijn onderverdeeld in lange sluitertijden en masterclass filtergebruik. Daarnaast organiseren we verschillende fotografiereizen naar oa. IJsland en de Dolomieten waarbij landschapsfotografie met filters het uitganspunt is. Al onze expert cursussen / workshops en fotografie reizen sluiten naadloos aan op deze introductie cursus “filter gebruik bij landschapsfotografie”.

Niveau : Enige kennis van filters is een voordeel, basiskennis van fotografie (diafragma, sluitertijd en iso) is niet noodzakelijk maar wel handig. (Indien je die niet hebt kun je het beste eerst de introductie cursus volgen).

Inhoud en onderwerpen van de cursus …

  • Doelstelling van filters / lange sluitertijden
  • Gebruik van verschillende ND filters & filterstacking
  • ND filters t.o.v. verschillende lichtsituaties
  • Compositie en de ideale sluitertijd
  • Kleur saturatie impact van LE opnames
  • Camera instellingen & Liveview

Wat moet U meenemen ?

Benodigdheden : Een camera die handmatig ingesteld kan worden (M & A stand), bij voorkeur een systeemcamera, spiegelreflex of MFT, Statief, ND filters, wandelschoenen en outdoorkleding.
Locatie : Zeeland (Brouwersdam, Noordzeestrand, Zeelandbrug – we rijden max. 20KM met eigen vervoer) – Zeelandschappen -of- Loonse Drunense Duinen – Heide / Zand Landschappen met bomen en dood hout. (alleen voorjaar / bloei periode van heide) -of-  Biesbosch – Landschappen in de zoetwaterdelta van de Biesbosch. (alleen voorjaar en najaar)

Duur : totaal 7 uur

  1. Theorie via zoomsessie (2 uur waarvan 1,5 uur theorie en 30 minuten vraag en antwoord), tussentijds (theorie en praktijk) kunnen mensen nadenken en vragen stellen tijdens de praktijk sessie. (webinar – normaal woensdag avond, in de week voor de workshop).
  2. 5 uur Praktijk op locatie (inclusief een pauze). Start van de workshop ±07:00 (afhankelijk van jaargetijde en omstandigheden).

Enkele voorbeelden van opnames gemaakt tijdens deze workshop:

Het deelnemen aan een workshop geschied GEHEEL OP EIGEN RISICO! De organisatie kan niet aansprakelijk worden gesteld voor eventueel verlies en/of beschadiging aan apparatuur en/of persoonlijke bezittingen. U dient ten aller tijden de aanwijzingen op te volgen van het begeleidende team. Lees ook de Algemene Voorwaarden voor meer details en informatie.