Dagje Zoo 
vrijdag, mei 13, 2011, 18:52
Zo nu en dan vind ik een dagje dierentuin leuk. Weer eens wat anders en toch altijd weer een bron van inspiratie. Wat ik dan altijd wel probeer is om op zo een dag anders dan anders te fotograferen. Geen grote tele lens maar eerder een groothoek of in dit geval zelfs een lensbaby. Ik moet zeggen dat het even oefenen is om je meester te maken over de sweetspot maar eenmaal je dat in je vingers hebt geeft het vaak prachtige en bijzondere beelden. Een aantal voor beelden van dierentuin beelden maar dan anders dan anders ... tenminste dat was de opzet ...


Een opname in de Japanse tuin, de focus/sweetspot op de waterval om zo dat onderwerp te isoleren en diepte te geven aan de opname.


Deze opname heb ik gemaakt met de groothoek op 35 mm. Met een sluitertijd van 1/15 en gebruikmakend van een flitser heb ik getracht de snelheid van de pinguïn te pakken met voldoende scherpte en dynamiek. Een foto met een behoorlijke moeilijkheidsgraad en eerlijk gezegd vind ik heb persoonlijk erg geslaagd.


Ook dieren kan je fotograferen met de lensbaby, dit is een voorbeeld van een tijger waarbij de scherpte uiteraard op de kop zit.


Natuurlijk toch even een paar opnames gemaakt met de tele, wan deze bijeneter kon ik niet laten zitten.

©2010 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected, You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.



Reacties

Plaats reactie
Vul het formulier in om een reactie te plaatsen.









Code invoegen:






user_notice_mod