Voorbereidingen ... 
maandag, juli 21, 2014, 12:16
sb_postedby sb_admin
Eindelijk weer eens een update op de blog na een erg drukke periode. Inmiddels nadert ook de vakantie waarin we natuurlijk erg veel gaan fotografen maar ook de trip / foto expeditie naar het prachtige IJsland staat op redelijk korte termijn op de agenda. Voor deze IJsland trip ben ik momenteel veel op pad met een Zeiss 15MM F2.8 T* Distagon die ik eindelijk na langs sparen kon aanschaffen. Een lens waarbij je geen gebruik kan maken van een conventioneel filter systeem zoals we dat kennen van StealtGear of Lee. Door de enorme openingshoek en constructie van de lens ben je genoodzaakt een speciaal filter systeem te gebruiken. Filters van 165mm bij 200mm garanderen dat je zelfs met deze lens geen fragmentering hebt. Ondanks dat ik veel gebruik maak van filters is het toch een leerproces. Dus voor de IJsland workshop zal ik nog een aantal sessies plannen om deze conbinatie van lens en filters te leren kennen. Gisteren voor de eerste keer een prachtige trip gemaakt naar de wadden waar ik voor de eerste keer kennis maakte met de lens in het "wild", een aantal beelden ...
Vroeg in de morgen tijdens afgaand water.
De opzet was op het wier dat in het gaas hangt weer te geven. Het transparante wier lichte op door de opkomende zon.
Code oranje had men voorspeld, de zware donderkoppen bleven uit maar toch was er zo nu en dan een teken van een onrustige atmosfeer.
Het Lucroit filter systeem met de houder die je over de lens plaatst. De Zeiss heeft namelijk een ingebouwde zonnekan en daardoor conventionele filtersystemen onbruikbaar maakt. Door de enorme filters van 165mm bij 200mm kan de houder over de zonnekap van de lens geplaatst worden. Een andere mogelijkheid was om de lens te laten ombouwen bij Zeiss en het standaard 100MM filtersysteem te gebruiken maar dan ben je beperkt tot het gebruik van slechts 1 filter, filter stacking is dan niet mogelijk vandaar dat deze oplossing mijn voorkeur had.

Andere nieuwtjes:
In 2015 organiseren wij opnieuw een fotoexpiditie naar het prachtige IJsland. Houd facebook maar ook deze blog de komende maanden (aug / sept) in het oog omdat ik hier zeker een aantal sfeer beelden zal posten. Maar belangrijk om te weten is dat er veel animo is voor de trip van 2015, heeft U interesse dan is het raadzaam om contact met ons op te nemen via info@natuurfoto.biz, ook voor de fotoexpiditie van 2015 zijn de plaatsen beperkt tot 8 plaatsen en er zijn reeds een aantal plaatsen vergeven.

Ook nieuw in 2015 is een natuurfotoworkshop naar de Danube Delta. Tijdens deze 4 daagse workshop fotografeert U vooral vogels zoals : ijsvogel, pelikaan, diverse reiger soorten, kwak en nog veel meer bijzondere soorten in van Europa's mooiste vogelgebieden. Maar ook landschapsfotografie en macro fotografie behoren tot de mogelijkheden. Prijs indicatie voor deze workshop is 700 euro inclusief verblijf, maaltijden, transport, boothuur etc. Later meer informatie op deze site, maar U kunt zich ook aanmelden om vrijblijvend meer info te ontvangen via info@natuurfoto.biz.

Dat was het voor deze keer ... tot later ;-)

©2015 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected. You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited. All images are for sale and can de found on our stockfoto site : www.natuurbeeld.com
<<nav_first <Vorige | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | Volgende> nav_last>>