De Biesbosch op zijn best ... 
zondag, mei 20, 2012, 12:07
Het "zomer" griepje zit me nog altijd een beetje dwars maar toch fit genoeg voor de afspraak met foto-club de Brabantse wal. Op vraag van deze fotoclub hebben we een speciale workshop in elkaar gezet. Het begon allemaal met een natuurfotopresentatie een week op twee terug in Steenbergen. Gisteren was het rendez-vous gepland in nationaal park de Biesbosch. Erg vroeg want de workshop vond zijn aanvang om 5 uur in de morgen met als doelstelling de start van deze prachtige dag te vereeuwigen. En het was een superstart in het prachtige Biesbosch landschap. Gedurende de dag hebben we een prachtige wandeling gemaakt waarbij we zo nu en dan stil hebben gestaan bij de Biesbosch bewoners en foto technieken. Een klein beeldverslag van deze dag vol mooie foto-momenten :


De LEE Filters waren een welkome toevoeging voor het vastleggen van de spectaculaire zonsopkomst. En mooi moment om de leden van de fotoclub wat te vertellen over de techniek en functie van de verschillende filters.


Het zelfde moment alleen met een extra filter om het morgen rood te versterken.


Opnieuw hetzelfde moment alleen dan met gebruik van de LEE Bigstopper die door zijn vertraging van 10 stops een sluitertijd mogelijk maakt van ruim 2 Minuten wat resulteert in het bovenstaande effect.


Deze drogende libel gaf iedereen een mooie gelegenheid om dit prachtige insect te fotograferen.


Sfeer is een belangrijke factor in een opname, door het spelen met belichting geeft deze scene een ietwat griezelige uitstraling.


Nog een opname van de libel maar deze keer gemaakt met de 5d en groothoek objectief. Een vorm van "macro-fotografie" wat het onderwerp laat zien in zijn habitat.


Als laatste een paar paddenstoelen die door het gebruik van flitsers een sfeervol geheel vormen met de omgeving.

Een prachtige & gezellige dag is het geworden met de fotoclub de Brabantse wal. Ik ben benieuwd naar de beelden gemaakt door de deelnemers van deze workshop, maar dat zien we wel op 31 Mei op de clubavond van de Brabantse wal want dan worden de gemaakte opnames besproken.

Indien Uw (foto of natuur)club ook wel eens een workshop op maat wenst te volgen in NP de Biesbosch dan kunt U zich vrijblijvend wenden tot nicole@natuurfoto.biz.

Tot de volgende ... ;-)

©2012 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected, You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.Reacties

Angela Goossens 
dinsdag, mei 22, 2012, 19:41
Hoi Marcel, ik vond het ook super afgelopen zaterdag. De prachtige zonsopkomst maakte het hele vroege opstaan ( 3 uur mijn bed uit:-() zeer zeker de moeite waard. Ik heb heel wat opgestoken van de tips die je ons gegeven hebt en zelfs met mijn simpele kitlens heb ik toch wat leuke foto's kunnen maken. Nu maar sparen voor macrolens, grijsfilters, telezoom......... etc etc.;-)

En nog maar wat meer energie zien te krijgen voor natuurfotografie ;-) ,, want ik was behoorlijk afgebrand zaterdagavond. Ben als een blok in slaap gevallen.

Groeten, Angela

Roel Looijen 
zondag, mei 20, 2012, 15:09
Marcel,

Was een topdag. Ik ben zelf aardig verbrand in mijn nek en gezicht, en lag al vroeg in de avond op mijn bedje :-)

Zeker voor herhaling vatbaar, ga zeker nog een keer terug.

Ik heb nog een tip voor het verzenden van grote foto's. Misschien ken je het al wel.

http://wetransfer.com

Hiermee kan je gratis tot 2 Gb aan bestanden versturen!

mvg

Roel Looijen

Plaats reactie
Vul het formulier in om een reactie te plaatsen.

Code invoegen:


user_notice_mod