De langverwachte  
dinsdag, juli 17, 2012, 18:45
Een enorme drukke periode achter de rug, werk wat klussen om het huis en ga zo maar verder. Toch zo nu en dan tijd gemaakt om met de camera op pad te gaan. Een aantal keer zijn we op zoek gegaan naar vlinders maar dat wil nog niet echt lukken met het natte weer. Alternatieven om te fotograferen zijn er dan wel maar voordat je de vlinders opgeeft is het licht vaak al erg hard ... een kleine impressie van wat landschapjes die me de laatste tijd enorm bezighouden en wat macro werk.


Het zinkviooltje ; (Viola lutea subsp. calaminaria) is een ondersoort uit de viooltjesfamilie (Violaceae). De plant komt van nature voor in Kelmis (La Calamine) in de Belgische provincie Luik. De plant heeft zich aangepast aan een overmaat aan zink.


Tijdens een speurtocht naar vlindertjes in de Eifel deze opname gemaakt in een fotogeniek beekje ... het licht was echter moeilijk onder controle te krijgen en was meestal erg hard.


Uiteindelijk toch een vlindertje gevonden in de Eifel,


Een macro van een miertje die de vreemdste capriolen uithaalt om te blijven hangen aan het takje ...


Als laatste een opname van afgelopen weekend toen ik samen met een "oud" collega (alias elvis) de vroege morgen beleefde in de Biesbosch, erg hoog water waardoor de madeliefjes onder water stonden.

De vakantie staat voor de deur dus komende weken hoop ik wat meer opnames te posten van eventuele fotografie excursies die op de agenda staan ...

Tot de volgende ... ;-)

©2012 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected, You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.


Reacties

Plaats reactie
Vul het formulier in om een reactie te plaatsen.









Code invoegen:






user_notice_mod