De wadden ... 
zondag, december 30, 2012, 13:04
Gisteren mijn moed verzameld en vroeg uit bed gestapt om vervolgens richting de wadden te reizen. De voorspelling qua weer waren gunstig alleen het hoge water in de morgen was minder gunstig. Eenmaal gearriveerd was er meer bewolking dan me lief was. Gedurende de morgen trok de bewolking weg en waren er zonnige momenten, met de ondergaande zon in achterhoofd heb ik dan ook maar de beslissing gemaakt om deze op het wad af te wachten mede omdat de ondergang van de zon te verwachten was met laag water. Het was wel erg modderig en op sommige stukken moest je een sliblaag van wel 25 centimeter overwinnen. Uiteindelijk in een prachtige omgeving en bijzonder licht met de stealth-gear filters mogen werken wat een goede generale repetitie is geworden voor de masterclass landschapsfotografie van 25/05/2013 op het wad. De eerste inschrijvingen zijn reeds binnen voor deze masterclass en het belooft een spektakel te worden, voor de eerste masterclass op 19/01/2013 in Zeeland zijn overigens nog diverse plaatsen beschikbaar. Een kleine impressie van de generale van gisteren ….


Een opname in het laatste licht waarvoor twee Gradual-ND filters gebruik zijn.


Ook nog even met de bigstopper geëxperimenteerd in de middag.


Voor deze opname is een gradual brown warmte filter en diverse gradual ND filters gebruikt. Een opname die ik gemaakt heb op zoek naar een hard stuk om even te rusten van het geploeter in het slib.


Ook voor deze opname zijn een aantal gradual ND en grijsfilters gebruikt wat een sluitertijd opleverde van 205 Seconden.


Deze opname is gemaakt in het laatste zonlicht wat nog net over de dijk het wad verlichtte. doormiddel van de gradual ND filters wat extra contrast gecreëerd wat het geheel een bijzondere sfeer geeft.

Meer info over de masterclasses in te vinden op deze site onder het menu workshops.

Tot de volgende ... ;-)

©2012 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected. You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.


Reacties

Plaats reactie
Vul het formulier in om een reactie te plaatsen.

Code invoegen:


user_notice_mod