De terugblik 
zondag, juni 9, 2013, 10:05
Het is al weer even geleden dat ik tijd vrij heb gemaakt voor een update, vandaar maar even terug kijken op de laatste weken. Een aantal weken geleden erg druk geweest met de masterclass landschapsfotografie op het wad waarvan de opnames al te zien waren op facebook. Een prachtige masterclass is het geworden, de start van de dag was er vroeg met mooi helder weer. Uiteindelijk hebben we het gedurende de dag droog kunnen houden al was dit niet het geval voor alle camera's. Wie deze beelden wil zien moet maar eens kijken op facebook… Daarnaast heb ik een aantal workshops verzorgd voor natuurfotoworkshop.nl en ben ik in de Ardennen op zoek gegaan naar vlinders en orchideeën. Dat laatste viel een beetje tegen, de temperatuur was mooi maar er stond een beetje veel wind wat fotograferen van vlinders lastig maakte. Uiteindelijk hebben we toch een aantal soorten orchideeën en andere bijzondere bloemen kunnen fotograferen. Wat vlinders betreft is het beperk gebleven tot een koningspage en een groentje, hopelijk trekt het vlinderbestand een beetje aan want ik ben niet van mening dat het geen goed jaar is voor wat betreft de vlinders. Dan als laatste een natuurfoto workshop per fluisterboot in NP de Biesbosch die rond 5 uur in de morgen startte vanuit de haven van Geertruidenberg. In de frisse of zelfs koude morgen zijn we op zoek gegaan naar onderwerpen, al snel kregen we de eerste futen voor de lens die opvallend genoeg geen van allen jongen hadden maar wel rondzwommen in meesterlijk licht. Nabij de haven van Hank troffen we de bever die ons tegemoet kwam zwemmen. De ijsvogel hebben niet gezien maar ondanks dit heeft het landschap de verschillende ganzen, zwaluwen, libellen, juffers en kikkers ons heel de dag bezig gehouden. Een kleine impressie :


Ja hoor dit is de Nederlandse kust ...


De cursisten van de masterclass aan het werk op het wad ….


De wilde akelei (Aquilegia vulgaris) is een 45-60 cm hoge vaste plant uit de ranonkelfamilie (Ranunculaceae). De soort is zeer zeldzaam in Zuid-Limburg, maar komt elders verwilderd meer voor.


De koningspage (Iphiclides podalirius) is een dagvlinder uit de familie Papilionidae, de grote pages. De vleugel varieert in lengte tussen de 32 en 39 millimeter.


De Nijlgans (Alopochen aegyptiaca) behoort tot de familie Anatidae (zwanen, ganzen en eenden). In deze familie zit ze in de onderfamilie Tadorninae (halfganzen). Dit zegt meteen iets over haar formaat. Haar naam is dus verwarrend, want ze behoort niet tot de onderfamilie Anserinae (zwanen en ganzen). De oude Egyptenaren beschouwden de Nijlgans als een heilig dier en beeldden haar regelmatig af in hun kunst.


De weidebeekjuffer (Calopteryx splendens) is een 45 à 48 mm grote Juffer die in Nederland en België vrij algemeen voorkomt. De soort is over vrijwel heel Europa verspreid. De weidebeekjuffer vliegt van mei tot begin augustus bij voorkeur bij langzaam stromende beken, maar ook bij rivieren.


De fuut (Podiceps cristatus) is een watervogel, en in Europa het grootste lid van de Podicipedidae.

Tot de volgende ...;-)

©2013 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected. You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.Reacties

Plaats reactie
Vul het formulier in om een reactie te plaatsen.

Code invoegen:


user_notice_mod