Expositie "De Biesbosch in vogelvlucht" in Biesbosch Museum 
donderdag, juni 2, 2011, 09:15
sb_postedby sb_admin


Tot eind Augustus is in Het Biesboschmuseum te Werkendam de doorlopende expositie "De Biesbosch in vogelvlucht" te bezichtigen. De expositie bestaat uit een aantal canvas doeken en ingelijst fotowerk dat hoofdzakelijk is gemaakt in de Biesbosch. Naast de expositie is er natuurlijk ook volop aandacht voor het boek "MOOI de Biesbosch" dat wij in 2010 samen met Picture Publischers hebben uitgegeven. De expositie geopend op Maandag van 13.00 tot 17.00 uur, Dinsdag t/m zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en op Zon- en feestdagen van 12.00 tot 17.00 uur. Tijdens deze expositie worden de werken ook te koop aangeboden. Het Biesbosch centrum in Werkendam vind U op het volgende adres;


Biesbosch Museum Werkendam
Hilweg 2 4251 MT Werkendam
telefoon: 0183 - 50 40 09
Homepage Biesbosch Museum


Tot ziens bij de expositie ... ;-)


De boshut II 
dinsdag, mei 31, 2011, 20:22
sb_postedby sb_admin
Afgelopen weekend nog eens een superproductieve dag gehad in de boshut. Een impressie van slechts een zeer kleine selectie van het groot aantal opnames dat ik heb gemaakt. Samen met een collega fotograaf hebben we een kleine 80GB aan foto's gemaakt ...


De gaai (Garrulus glandarius), ook wel Vlaamse gaai genoemd, is een opvallend gekleurde kraaiachtige.


Eekhoorns (Sciuridae) zijn een familie van de knaagdieren met 51 geslachten en 278 soorten, waarvan er elf in Europa voorkomen


De koolmees (Parus major) is een zangvogel uit de familie van echte mezen (Paridae).


prachtige opnames gemaakt van de eekhoorn waarvan hier een opname tijdens het drinken.


De grote bonte specht (Dendrocopos major) is een in Nederland voorkomende vogel, en behoort tot de familie spechten (Picidae). De specht op deze opname is een man, herkenbaar aan het rode achterhoofd.


De winterkoning of vaak winterkoninkje (Troglodytes troglodytes) is de enige Europese winterkoningsoort. Het is een klein gedrongen vogeltje van ongeveer tien centimeter met een opgewipt staartje.

Tot de volgende ... ;-)

©2010 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected, You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.De boshut .. 
vrijdag, mei 27, 2011, 20:51
sb_postedby sb_admin
Soms zie je van die specifieke beelden voor bij komen waarbij je denkt hoe dat het mogelijk is. Vaak zijn deze beelden gemaakt op een locatie die helemaal ingericht is om dergelijke beelden te maken. Zelf ben ik een tijdje terug gaan fotograferen in het Twentse landschap. En wel de boshut van Han Bouwmeester op meer precies te zijn, een prachtige locatie waar je in alle rust prachtige beelden kan schieten ... een kleine selectie van een dagje fotograferen op die locatie ..Tot de volgende ... ;-)

©2010 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected, You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.Een dagje macro fotografie in een dor landschap ... 
woensdag, mei 25, 2011, 20:08
sb_postedby sb_admin
Het droge weer is terug te vinden in het kalklandschap in de Ardennen, daar waar je normaal planten en bloemen weelde vind is het nu dor en droog. Vlinders en andere insecten zijn er nog wel te vinden al heb ik toch het gevoel dat ook dit minder is dan normaal. Toch is het altijd de moeite waard om in de auto te springen en een uur of twee te rijden ... een selectie van een aantal opnamen.


Een landschap wat soms prachtige licht partijen liet zien, het wolkendek deed ook lekker mee.


De gouden tor (Cetonia aurata) is een insect uit de familie bladsprietkevers (Scarabaeidae). Deze kever leeft van bloembladeren, wondsappen en vooral stuifmeel van diverse planten als meidoorn, wilde roos en vlier, maar als het niet zonnig is blijft de kever in de schuilplaats en vliegt niet. Opmerkelijk is dat deze soort vliegt terwijl de dekschilden op hun plaats blijven. De vleugels worden er als het ware onderuit getrokken door uitsparingen onder de randen. De larven leven in en van vermolmd hout en kunnen twee tot drie keer overwinteren. In Nederland en België is de soort plaatselijk algemeen maar in sommige streken zeldzaam. Verder komt de gouden tor in grote delen van Europa voor, met uitzondering van het noorden.


De penseelkever (Trichius fasciatus) is een insect uit de familie bladsprietkevers (Scarabaeidae).


De wilde akelei (Aquilegia vulgaris) is een 45-60 cm hoge vaste plant uit de ranonkelfamilie (Ranunculaceae). De soort is zeer zeldzaam in Zuid-Limburg, maar komt elders verwilderd meer voor.


De pruimenpage (Satyrium pruni) is een dagvlinder uit de familie Lycaenidae; de kleine pages, vuurvlinders en blauwtjes. De spanwijdte van de vlinder bedraagt 34 tot 40 millimeter. Als waardplant wordt de sleedoorn veelal gebruikt. De vlinder leeft in gebieden met gemengd bos, heggen en struwelen. De vlinder komt vooral in Centraal-Europa voor. In Nederland wordt de vlinder zelden aangetroffen terwijl in Vlaanderen de vlinder kwetsbaar is. De vliegtijd is van mei tot en met juli.

Tot de volgende ... ;-)

©2010 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected, You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.<<nav_first <Vorige | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | Volgende> nav_last>>