Texel - een paar favorite opnames ... 
dinsdag, mei 12, 2009, 19:15
sb_postedby sb_admin
Na twee dagen om 05:15 uit bed te zijn gestapt om te gaan werken zit ik nog altijd na te genieten van de opnames die ik gemaakt heb op Texel afgelopen week. In eerdere postings heb ik al een paar favoriete opnames gepost, zoals de kiekendief en de zonsondergang in de petten )met schapen). Hier volgen nog een aantal foto's de samengaan met prettige herinneringen aan het eiland en de prachtige natuurbeleving die we waar meegemaakt hebben.


Bruine Kiekendief


Bontbek plevier


Lepelaar


Noorse Stern


Bontbek plevier

Deze opnames zijn de reden dat we misschien dit jaar of anders zeker volgend jaar nog eens terug gaan naar Texel .... Ongetwijfeld niet de laatste opnames. Van de 45 GB ben ik terug gegaan naar ongeveer 30GB maar die blijven zeker in het archief.


Tot morgen ;-)

©2009 - Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected.
Dag 6 Texel - De kiekjes van zaterdag  
maandag, mei 11, 2009, 20:34
sb_postedby sb_admin
De beloofde opnames van afgelopen zaterdag op Texel. Vooral met de opname van de kiekendief ben ik erg blij... maar ook de haas op volle snelheid is een leuke opname.


Deze tureluur ging er eens even goed voor zitten, Uiteindelijk een statie portret van deze soort geworden.


Texelse snelheids duivel .... toch niet zo simpel om deze precies in deze compacte houding te fotograferen. Deze karakteristieke houding geeft wel mooi de snelheid aan van het dier.


Een kluut die land in het wagejot, aan het water is goed te zien dat we het die dag niet verlegen zaten om wat wind.


Een opname van een bruine kiek zoals ik die ik gedachte al vaak gekiekt heb. Nu kwam ik hem zo tegen in het eerste licht van de dag. De blauwe variant zal voor volgende keer zijn daar deze zich niet liet fotograferen.


Nog even een macro opname om de lens te leren kennen, gemaakt tijdens 1 van de zeldzame momenten dat de modellen rest hadden.


Een orchidee, welke geen idee al kan het de Gevlekte orchis (Dactylorhiza maculata)zijn.

Morgen eerst nog wat opnames uitzoeken, Indien er dan nog wat tijd over is een volgende posting met opnames van afgelopen week op Texel.

Tot morgen ;-)

©2009 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected, You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.


Dag 6-7 Texel , home sweet home :-( 
zondag, mei 10, 2009, 20:00
sb_postedby sb_admin
Het zit er op, gisteren geen update in de blog om een aantal redenen. Ten eerste we hebben de fototijd gemaximaliseerd en zoveel mogelijk buiten geweest. Verder 's avonds een paar lekkere skumkoppen achterover geslagen met Michiel (vandaag 10/05/2009 bestond de texelse brouwerij precies 10 jaar en dat hebben we even op eigenzinnige wijze gevierd. Ga ik thuis nog even overdoen trouwens ... ik heb een paar flesjes/doosje mee naar huis genomen.

Erg gezellig allemaal :-)

Ook vanmorgen ben ik weer vroeg op pad gegaan met Michiel met als doelstelling de blauwe kiek te kieken... Maar helaas het is er niet van gekomen. Maar wel een superdag gehad (net als gisteren trouwens). Vandaag in het wagejot wel een paar schitterende plaatjes geschoten (tenminste dat vind ik zelf). Maar ook gisteren een leuke dag gehad met de modellen op Texel. Onderstaande foto was de eerste reeks die Mike en ik maakte, op weg naar een afspraak met Michiel troffen we deze bruine kiekendief.

Vandaag voorlopig afscheid genomen van Texel, Michiel beloofde tijdens het afscheid terug te komen met een wereld plaat van de blauwe kiek ..... Woensdag is zijn laatste dag en ik ben benieuwd wat hij mee brengt aan beeldmateriaal. Ik zelf heb ongeveer 45GB aan fotowerk (na eerste selectie)..... komende dagen zal ik nog een aantal foto's plaatsen al heb ik wel een behoorlijke mail achterstand. Voorlopig moeten jullie het maar weer even doen met deze bruine kiek.Tot morgen ;-)

©2009 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected, You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.Dag 5 Texel - Stuif es in  
vrijdag, mei 8, 2009, 21:37
sb_postedby sb_admin
De al lang gekoesterde zon heeft vandaag acte de presence gegeven. Schijnbaar had deze zonnige dag ook invloed op het gedrag van de vogels. links en rechts vlogen de meest ongelofelijke vogels om je oren. Vandaar dat ik vandaag gekozen heb voor een selectie vlucht opnames. Natuurlijk afgewisseld met een sfeer opname van dit wonderschone eiland. In de morgen liep ik Michiel Vaartjes tegen het lijf bij het wagejot, Michiel heb ik leren kennen tijdens de roofvogel workshop en ook heeft hij een voorliefde voor natuurfotografie en de ultieme natuurbeleving. Als je dan ziet wat vandaag soms op zeer korte afstand langs je hoofd scheerde kan ik je vertellen dat dag 5 be boeken ingaat als een prachtige dag met een aantal bijzondere momenten.


Een gans in het laatste licht.


De grote stern (die van beleef de lente) gefotografeerd in de petten.


Eeen vliegende Kluut zoals we die vandaag hebben waargenomen in het wagejot.


Een heel bijzonder moment, door de harde wind had deze rose-grutto zijn landing niet onder controle en lande precies op het nest van dit bontbekkie. Dat bontbekkie bleek een dapper vogeltje te zijn zoals je ziet, onder luid protest liet hij zijn ongenoegen blijken.


Een koppel bergeenden in vlucht, waarbij de man goed te herkennen is aan de knobel op zijn snavel.


Een visdiefje die samen met een aantal noorse sternen de broed locatie deelt, dat staat garant voor spektakel. Zeker als hij met een visje aan komt vliegen.


En dan als laatste de lepelaar in volle vlucht, gefotografeerd vanaf de mokbaai waar deze lepel door de harde wind de nodige moeite had om over te steken.


Als laatste een sfeer beeld van een ongelofelijke mooie foto dag. quality time hier op het eiland ...

Tot morgen ;-)

©2009 - Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected.


<<nav_first <Vorige | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | Volgende> nav_last>>