Vogelfotografie 
woensdag, april 14, 2010, 12:44
sb_postedby sb_admin


In het huidige nummer van fototijdschrift Shoot (06), het lijfblad van Belgiumdigital heb ik een artikel (redactioneel & fotografisch) mogen verzorgen van maar liefst 6 pagina’s over vogelfotografie. Vogels fotograferen is geen sinecure en is een van de moeilijkste disciplines in de fotografie. Zoals zo vaak baart oefening uiteindelijk kunst, maar een beetje voorkennis over het geschikte materiaal, de betere tips uit de praktijk zijn nooit weg. Dat is de inslag van dit artikel in de Shoot nummer 6 die vanaf dinsdag 13 April in de Belgische en Nederlandse winkels verkrijgbaar is.

Meer info betreffende Shoot Magazine : www.shoot.be

Tot de volgende ... ;-)


WW - Workshop Weekend. 
maandag, april 12, 2010, 17:30
sb_postedby sb_admin
Moe maar voldaan na een heel weekend workshops, De start werd gemaakt met een natuurfoto workshop op de hoge-veluwe met de klanten van Foto-express. Bij aankoop van een stealtgear pak of een jobu-pro schommelkop kreeg men een gratis workshop op de hoge veluwe. De eerste workshop stond op de agenda voor 10 april. We hebben veel mooie plaatsen bezocht en ook wat wild gezien al stonden de herten en de moeflons erg ver weg, Daarbij was het door de trillende lucht onmogelijk om scherpe opnames te maken van de herten. Slechts aan het einde van de dag hebben we een aantal mooie opnames van de herten in het landschap kunnen maken. Maar het landschap blijft er betoverend mooi ... een klein beeldverslag.


We waren net te laat in het park om de prachtige zonsopkomst te fotograferen, Een aantal deelnemers hadden tijdens de reis genoten van deze opkomst. Echter is met een sunset filter van cokin de dag te redden.


De wolkenlucht was mega mooi,Samen met het zand de ingrediënten voor abstracte opnames dij niet echt Nederlands aandoen.


En ondanks de grote groep toch nog een bijzonder vogeltje kunnen fotograferen. Deze vuurgoudhaan zag het wel zitten om model te zijn.


Een groepsopname, en bijna allemaal in dat prachtige stealtgear pak ....

En dan op Zondag 11/04 de tweede roofvogelfotografie & Natuurfotografie workshop in het Zeeuwse Axel, Prachtige weer met erg mooi licht heeft er voor gezorgd dat er erg mooie opnames gemaakt zijn, Marina had meer dan 20 vogels bij die het stuk voor stuk weer goed hebben gedaan. Naast de vluchtfotografie was het ook erg bijzonder om al de valken op een natuurlijk prooi te fotograferen. De nieuwe decorstukken werden ook zee op prijs gesteld, Daantje het steenuiltje liet dan ook even zien hoe zijn soortgenoten dat in de natuur doen .... Ook hiervan een kleine impressie van de opnames die ik zelf heb gemaakt.


Ooit een sakervalk op een duifje willen fotograferen :-)


Of een rode wouw op een vrouwtjes fazant, Normaal eten deze rovers de maaltijd in de lucht maar zo nu en dan als de mogelijkheid zich voordoet pakt men ook een fazant.


De kleine Daan in een prachtig steenuiltje maar een ware kwelgeest voor de fotograaf. Met zijn kleine formaat en vlucht patroon een mega moeilijke opdracht voor de fotografen ....


En op deze opname laat Daan zijn wilde soortgenoten zien hoe je met een muisje moet poseren. Hij heeft ruimschoots iedereen de mogelijkheid gegeven om plaatjes te schieten voor hij zijn muisje verorberde ... Wat een model he ...

Er zijn later op het jaar nog een aantal plaatsen vrij, Indien je interesse hebt is meer informatie te vinden op de workshop pagina .... maar wees snel met inschrijven want vol is vol !

Tot de volgende ... ;-)

©2009 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected, You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.48 Uur fotoverslag. 
zaterdag, april 3, 2010, 20:48
sb_postedby sb_admin
De afgelopen 48 uur in Nederland en Belgie rondgereden op zoek naar mooie momenten om te fotograferen ... niet te veel tekst dit keer gewoon wat plaatjes ...


Brandganzen tijdens het opstijgen.


Een bruine kiekendief op zoek naar zijn vrouwtje.


Prachtige luchten vandaag ... van alles wat, opklaringen, regen en een regenboog ..


Hoogte winnen op de thermiek en vervolgens als een raket naar beneden het riet in ... een spectaculair gezicht, maakt dit deel uit van de balts vlucht ?


En op zoek naar takken om het nest te bouwen ...


Deze kleine gabber schreeuwde luidkeels zijn naam to je er gek van wordt. Maar een leuke soort die weer volop te zien in in de lage landen.


En als je dit ziet ben je blij dat er een stormvloed kering is die het binnenland beschermd tegen slecht weer.

Tot de volgende ... ;-)

©2009 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected, You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.


Officiele opening Berkenhof's Tropical Zoo & Vlindertuin . 
donderdag, april 1, 2010, 08:26
sb_postedby sb_admin
Waren er de afgelopen jaren alleen maar vlinders te bewonderen in de Vlindertuin van de familie Antes in het dorpje Kwadendamme op Zuid Beveland, zo is de "uit de hand gelopen hobby" van de familie nu uit aan het groeien tot een volwaardige tropische zoo.

De transformatie van Vlindertuin naar Tropical Zoo is vanaf 1 April een feit. U zal verrast zal zijn door alle nieuwe kleurige dieren!

Vanaf 1 april is dit officieel (en dat is geen grap) Tijdens de paasdagen staan er allerlei speciale activiteiten op het programma met op 2de paasdag oa : een reptielenspecialist en aandacht voor fotografie en een jungle speurtocht voor de kinderen .... kom kijken tijdens de paasdagen in de nieuwe tropical ZOO van Familie Antes.Tot de volgende ... ;-)


<<nav_first <Vorige | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | Volgende> nav_last>>