Observatie  
vrijdag, mei 22, 2009, 21:33
sb_postedby sb_admin
Vandaag vooral een dag besteed aan observatie, voor het eerst dit jaar een nest ijsvogels gevonden. Vandaag lekker met de kijker zitten kijken naar de handel en wandel van deze ijsvogel familie. Ik heb ook al gezien dat een aantal takken favoriet zijn. Maar ik heb het vermoeden dat ze jonkies of eieren hebben vandaar dat ik nog even ga wachten om me te installeren. Maar de macro lens gaat ook altijd mee voor het geval ik de sluiten wil horen klikken :-)
Helaas was deze vleermuis overleden, gevonden achter op de plaats maar vond het erg bijzonder om er een paar opnames van te maken. waarschijnlijk is hij of zij ergens tegen aan gevlogen..

©2009 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected, You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.


4de roofvogel workshop 
donderdag, mei 21, 2009, 21:26
sb_postedby sb_admin
Al weer de vierde workshop van 2009 en opnieuw een volgeboekte groep. Uitzonderlijk was deze workshop op een donderdag (hemelvaart dag). Zelfs het weer was weer perfect en we hadden erg mooi licht om foto's te maken. Hieronder twee opnames van de Europese oehoe en een kerkuil. U maakt ook graag deze foto's kijk dan voor meer informatie op de workshop pagina, de volgende workshop is 5 Juli ... en daarvoor zijn nog slecht 4 plaatsen vrij.Macro foto locatie 
dinsdag, mei 19, 2009, 19:35
sb_postedby sb_admin
Is het een dagje donker en regenachtig weer en toch wil je een dag foto's maken dan is een vlindertuin een oplossing. Afgelopen zondag was een mindere dag dus ben in maar weer eens een dagje gaan fotograferen in kwadendamme, Midden in de Zeeuwse polders in de schitterende “Zak van Zuid-Beveland” vindt u Vlindertuin en Restaurant “Berkenhof"

Een prachtige locatie en gelegenheid voor een dagje macro fotografie, het is er lekker warm en er vliegen modellen zat. Daarnaast erg leerzaam daar de eigenaar je enorm kan bezig houden met zijn vlinder verhalen. Je moet er maar eens gaan kijken .... het is de moeite meer dan waard :-)

Link naar de webpage van vlindertuin de Berkenhof

Tot morgen .... ;-)

©2009 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected, You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.


Code voor Natuurfotografie 
maandag, mei 18, 2009, 07:25
sb_postedby sb_admin
Vara's Vroege Vogels heeft zondag 3 mei 2009 de code voor natuurfotografie gepresenteerd. Deze gedragsregels zijn gemaakt om de ergste verstoringen in de natuur te voorkomen.

Fotografen die vlinders in de koelkast stoppen, kikkers vastplakken, kroketten voeren aan vosjes, planten vertrappen, in bomen klimmen om in nesten te kijken: het komt steeds vaker voor. Alles moet wijken voor de mooiste foto.

Met de opkomst van digitale fotografie is er een sterke groei van het aantal mensen dat de lenzen op de natuur richt. Allerlei organisaties en websites hanteren tot dusverre verschillende regels. De Vroege Vogels Fotocode mag door iedereen worden overgenomen, om duidelijkheid te verschaffen voor de goedbedoelende fotograaf.

10 Gouden Regels:
1. Fotografeer dieren en planten alleen in hun leefomgeving.
2. Vang of verontrust geen dieren.
3. Bied geen voedsel aan speciaal voor de foto.
4. Fotografeer alleen nesten als dit de dieren niet verstoort.
5. Houd een gepaste afstand bij het fotograferen.
6. Verdiep je in de natuur en de ecologie van de soorten.
7. Natuurfoto's zijn niet geënsceneerd en gemanipuleerd.
8. Wees een goede natuurgast en beschadig geen natuur.
9. Betreed geen verboden terrein.
10. Laat geen afval achter.

Doel code
De Vroege Vogels Natuurfotografencode heeft tot doel natuurvriendelijke en verantwoorde fotografie te stimuleren. Waar mogelijk samen met gelijkgezinde organisaties. Tot dusverre bestaat er een heel woud aan codes: iedereen die op dit gebied opereert hanteert eigen regels.

Vroege Vogels probeert met deze code eenheid te scheppen. Zodat het voor amateur en professional duidelijker wordt waaraan men zich moet houden. Dus wordt overname van de teksten en gouden regels niet alleen toegestaan, maar ook gestimuleerd.

Deze code is geen dode wetstekst: aanvullingen en wijzigingen worden nadrukkelijk gevraagd. Alles wat de code verbetert of verfijnt is welkom.

Links:
Conferentie over een gedragscode voor natuurfotografen
I LCP Ethische normen
Vroege vogels


<<nav_first <Vorige | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | Volgende> nav_last>>