De Biesbosch vervolgt ... 
zondag, januari 31, 2010, 14:02
sb_postedby sb_admin
Deze morgen nog maar eens vroeg op pad gegaan, Opnieuw een aantal bijzondere plaatjes kunnen maken van de bewoners van dit nationaal park.


Settings: 1/1250Sec F9.0 500ISO 0.7EV 700MM vanaf rijstzak.
Een klapekster is een niet allerdaagse verschijning in de Biesbosch .... Vandaag een paar mooie opnames kunnen maken van deze zeldzaamheid. De klapekster is onegveer 24 cm. Iets groter dan een Zanglijster, iets kleiner dan een Merel. Voor elke vogelliefhebber is de waarneming van een Klapekster een waar hoogtepunt van de dag.


Settings: 1/800Sec F5.6 500ISO 1EV 700MM vanaf rijstzak.
Ook de reeen lieten zich vandaag goed benaderen ... Bij dit reebokje is het bast gewei mooie te zien. 's Winters groeit het gewei, en de basthuid wordt afgeschuurd tussen maart en juni. Tussen oktober en januari wordt het gewei afgeworpen.


Settings: 1/3200Sec F5.6 500ISO 0EV 700MM vanuit de hand in de auto.
Deze grote zilverreiger is een van de ruim 200 grote zilverreigers. Nooit eerder waren er in Nederland zoveel zilverreigers bij elkaar. Ook zijn er vele tienduizenden eenden en ganzen neergestreken. De vogels zitten in de open Biesboschkreken omdat veel water elders in Nederland is dichtgevroren.


Settings: 1/800Sec F5.6 320ISO 0.7EV 700MM vanaf rijstzak.
Deze grauwe gans had enig behoorlijk wat moeite om tot stilstand te komen, een bijzonder grappig moment om deze ganzen zo op de gladde landingsbaan te zien landen, hij lijst zijn staart als het spreekwoordelijke anker te gebruiken.

Tot de volgende ... ;-)

©2009 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected, You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.


From dusk till dawn in de biesbosch ... 
zaterdag, januari 30, 2010, 18:52
sb_postedby sb_admin
Vanmorgen een pakje sneeuw en dan lonkt de achtertuin, en dat was precies de agenda van vandaag. Ze zon op zien komen, en onder zien gaan in nationaal park de Biesbosch. Gewoon een beeldverslag van een prachtige maar koude dag ....


Settings: 2.5Sec F16.0 200ISO -0.7 700MM Opgeklapte spiegel + Timer en vanaf statief.
De dag begint aan de west-kill waar ons dorpje zich in een bijzondere scene aanbied. Het licht van de klok de wolken / sneeuwbuien op de achtergrond en de witte wereld maakt het dan weer anders dan anders


Settings: 1/125Sec F9.0 320ISO 0EV 700MM vanaf statief.
Roofvogels zijn er volop te vinden Tv's en buizerds zijn ruim vertegenwoordigd in het witte winterlandschap.


Settings: 1/2000Sec F5.6 320ISO 1/3EV 700MM vanaf statief.
Ook de ganzen zijn talrijk vertegenwoordigd en zijn vaak erg mooi te fotograferen van dichtbij.


Settings: 1/500Sec F7.3 320ISO 0EV 700MM vanaf statief.
Een dan het symbool van ons nationaal park .... de bever. Tegen de avond zijn we in de richting polder hardenhoek gereden om de ganzen & zwanen te gaan fotograferen. Tegen het vallen van de schemer kwam deze vrolijke vriend langs zwemmen en dan valt gelijk op dat zo een bever nog behoorlijk groot is. Eenmaal hij of zij je heeft gezien volgen een paar luide klappen op het water met die mattenklopper en dan is de vogel gevlogen.


Settings: 1/8000Sec F9.0 320ISO 0EV 700MM uit de hand.
Ook bijzonder zijn de kleine zwanen die de laatste tijd met regelmaat te zien zijn. Deze groep kwam tijdens de wonderlijke zonsondergang langs vliegen en dan kan ik het niet laten om een paar sfeer plaatjes te schieten ... en zo eindigde de dag in de Brabantse Biesbosch ... een dag die morgen waarschijnlijk weer verdergaat in een behoorlijk pak sneeuw want het komt hier weer in bakken naar beneden.

tot de volgende ... ;-)

©2009 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected, You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.Het momentum ... 
woensdag, januari 27, 2010, 17:50
sb_postedby sb_admin
Afgelopen weekend eens dicht bij huis gebleven en me gestort op mijn directe omgeving. Mede door sneeuwval op zaterdag avond was het zondag morgen erg interessant om eens te gaan kijken in de directe omgeving of de typerende locaties zich op een speciale manier aanbieden. Fotografie is een momentum en speciale momenten maken vaak een speciale foto's. Zo zijn er in de directe omgeving van het dorp een aantal bijzondere fotogenieke locaties die alleen maar mooier worden op een speciaal moment ... en afgelopen zondag was dat de sneeuw.


Neem bijvoorbeeld deze locatie ... de bleek, dit is de voormalige verbinding vanuit de "oude" dorpshaven van "de hang" naar de Biesbosch. Wordt toch een bijzonder Nederlands en rustiek aanzicht met die sneeuw?


Ook deze aalscholver laat een bijzonder moment zien, Waar normaal zijn kop git zwart is heeft hij nu een witte kuif met hanenkam wat aangeeft dat deze aalscholver reeds zijn broed kleed heeft aangetrokken.


De sneeuw in deze foto laat de bomen beter uitkomen in de opname en samen met het perspectief en het lijnen spel de grauwe lucht en het feit dat er bijna geen contrast verschil is tussen land en lucht maakt het een bijzonder beeld van een rij bomen langs een doodgewone polderweg.... Soms kan het zo simpel zijn en dit soort opnamen zijn leuke fotografische studie objecten, en werken erg inspirerend.


Het laatste moment van afgelopen weekend is deze bijzondere watervogel die slechts een aantal maanden per jaar in ons land verblijft. Deze speciale vogel is de grote zaagbek en in dit geval is het een vrouwtje. Mannetjes hebben een witte buik, grijze rug en zwarte kop. Een bijzondere schichtige soort die zich niet makkelijk laat benaderen en fotografen.... deze opname heeft ook een paar uurtjes gekost.

En zo zijn er altijd wel momenten te vinden, je moet er alleen zijn op het goede moment .... vandaar JUST4MOMENTS.

Tot de volgende ;-)

©2009 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected, You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.Grijs weer & Vlak licht .... 
zaterdag, januari 23, 2010, 15:40
sb_postedby sb_admin
Ik zie liever wat zon zodat het licht minder vlak is. We zitten nu in een periode met veel grijs en grauw weer wat het maken van spannende opnames niet makkelijk maakt. Het aanwezige licht, de manier waarop de camera het licht meet zijn dan ook belangrijke factoren om een foto te maken tijdens het grauwe weer. Vandaag ook weer zo'n dag met enorm vlak licht (of beter geen licht, eerder een verstopte softbox) en de modellen waren niet makkelijk te vinden vandaag. Toch een paar opnames gemaakt waarbij ik geprobeerd heb door veel met instellingen, lichtmeting en iso waardes te spelen. Veel opnames moeten maken voordat er tussen zat .....

PS : Natuurfoto deel 8 is ook beschikbaar op Youtube ....

Tot de volgende ... ;-)

©2009 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected, You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.<<nav_first <Vorige | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | Volgende> nav_last>>