Grijs weer & Vlak licht .... 
zaterdag, januari 23, 2010, 15:40
sb_postedby sb_admin
Ik zie liever wat zon zodat het licht minder vlak is. We zitten nu in een periode met veel grijs en grauw weer wat het maken van spannende opnames niet makkelijk maakt. Het aanwezige licht, de manier waarop de camera het licht meet zijn dan ook belangrijke factoren om een foto te maken tijdens het grauwe weer. Vandaag ook weer zo'n dag met enorm vlak licht (of beter geen licht, eerder een verstopte softbox) en de modellen waren niet makkelijk te vinden vandaag. Toch een paar opnames gemaakt waarbij ik geprobeerd heb door veel met instellingen, lichtmeting en iso waardes te spelen. Veel opnames moeten maken voordat er tussen zat .....





PS : Natuurfoto deel 8 is ook beschikbaar op Youtube ....

Tot de volgende ... ;-)

©2009 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected, You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.


Zondag 17 Januari was het dan eindelijk zover ...  
maandag, januari 18, 2010, 20:04
sb_postedby sb_admin
De prijsuitreiking van de grote roofvogelworkshop fotowedstrijd. De prijswinnaars waren al even bekend maar ze hadden natuurlijk die fantastische prijzen nog te goed. We weten allemaal dat de liefde van een fotograaf door de maag gaat en daar ben ik zelf het levende bewijs van :-) Vandaar dat deze plechtigheid gevierd werd met een zeer smakelijke en appetijtelijke lunch. Deze lunch werd geserveerd in Gasterij de Seterse Hoeve dat gelegen is in een mooi bosrijke omgeving van het Brabantse Oosterhout. Deze keer had ik mijn eigen filmploeg (wesley) bij om het een en ander te vereeuwigen, met de tijd zal ik de film wel posten op youtube ;-) Na de lunch en prijsuitreiking zijn we met heel de groep nog een uurtje of twee het bos ingegaan waar we toch nog een aantal foto’s hebben gemaakt van bijzondere lichtsituaties en we hebben zelfs nog een 8tal ransuilen in een roestboom waargenomen. Het fotograferen van deze uilen was nagenoeg onmogelijk maar hoe bijzonder is het om tijdens de prijsuitreiking van de roofvogel workshop deze uilen in het wild te spotten.

Voordat we verder gaan naar de sfeerbeelden wil ik graag de deelnemers en het hele team bedanken voor alles en natuurlijk in het bijzonder Marina en Peter en de vogels van de Valkeniershof voor de prachtige momenten en het sponsoren van de gratis workshops, Nicole, Wesley en Mike voor hun harde werken, voorbereidingen en het sponsoren van het doek, en natuurlijk Wim en Margot van foto-express.nl voor het sponsoren van de fantastische prijzen. Zonder de hulp van al deze mensen is deze workshop en dit evenement onmogelijk ! ....

Een kleine foto registratie ...

Aan tafel ..... En de spanning was te snijden ..


Voorgrond van links naar rechts, Nicole van Balkom (just4moments), Jaco van Thoor (troostprijsje + troostprijs). Midden van links naar rechts de winnaars: John Beukeboom (3de prijs), Bianc Vermeij (1ste prijs), Lidi de Boer (2de prijs). Achtergrond vanaf links : Marcel van Balkom (just4moments), Peter van Es (valkeniershof), Thijs tromp (troostprijs), Marina Bliek( valkeniershof), Wim Verhagen (foto-express)

En nog wat sfeerbeelden :-)



Bedankt namens het hele team!




Marcel, Nicole, Mike en Wesley van Balkom – Fotografische diensten & Roofvogel, Macro & Natuurfotografie workshops.
www.natuurfoto.biz <http://www.natuurfoto.biz>
www.just4moments.nl <http://www.just4moments.nl>

Peter van Es en Marina Bliek - Valkenier – roofvogel demonstraties.
www.valkeniershof.nl <http://www.valkeniershof.nl>

Wim Verhagen – Wildlife & Natuurfotografie diensten en support.
www.foto-express.nl <http://www.foto-express.nl>


Gedwongen pause 
zondag, januari 10, 2010, 22:04
sb_postedby sb_admin
Even een kleine gedwongen pauze door een behoorlijk hardnekkige verkoudheid / voorhoofdsholten probleem. Maar toch even een paar opnames die ik afgelopen tijd heb gemaakt in zeeland. Daar kan je nog vogels en watervogels in het bijzonder fotograferen omdat niet alles bevroren is. En als er zich dan even geen dieren te fotograferen zijn dan zijn er altijd leuke landschappen te maken of een beetje te experimenteren met bijvoorbeeld sluitertijden.


Ook in zeeland is het koud.


Een experimentje met een lange sluitertijd.


Ook de wintergast en doortrekker de rotgans is mooi te zien en te fotografen in Zeeland.

Tot de volgende ... ;-)

©2009 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected, You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.


2010 
donderdag, december 31, 2009, 19:33
sb_postedby sb_admin



<<nav_first <Vorige | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | Volgende> nav_last>>