Het vervolg van filter weer ... of weer filters ? 
zondag, januari 15, 2012, 19:29
sb_postedby sb_admin
Heel de week kijk ik met een schuin oog naar de weersverwachtingen, en het zag er allemaal zo mooi uit dat ik opnieuw in de auto ben gesprongen naar het noorden. De prachtige locaties in het waddengebied zijn een bron van inspiratie. Het verschil is dat ik deze keer de gewilde LEE Filters in mijn fototas had zitten. Overtuigd was ik ervan dat deze het nog beter gingen doen en een groot verschil zijn tov van andere filters. Eenmaal terug in het zuiden achter de computer krijg ik dit alleen maar bevestigd. Wat een feestje is het om met deze filters te werken ... een kleine impressie van een dag landschapsfotografie in het waddengebied ;


Het koste natte voeten en met de huidige temperatuur is dat best koud, maar het levert een prachtige rustgevende opname op. Deze opname is gemaakt met het laatste licht dat nog net over de kade kwam. (gebruikte filters ND9 & Gradual ND9)


De opkomst van de zon op het wadden gebied was een feestje van licht ... vergat bijna foto's te maken.


Nogmaals een opname van de late namiddag, de zon was inmiddels onder en de wolken kleuren van lila tot rood. (gebruikte filters circular polar, ND9 & Gradual ND9)


Op mijn weg terug even op deze landkaart de weg terug gezocht ...Nu waarschijnlijk nog een week of 20 (of misschien wel 19 inmiddels) op de filters die nog in bestelling staan. Maar ik ben er nu al blij mee ondanks dat ik nog even geduld moet hebben.

Tot de volgende ... ;-)

©2012 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected, You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.


Filter weer ... 
zondag, januari 8, 2012, 17:16
sb_postedby sb_admin
Gisteren een paar uur de Biesbosch ingetrokken om een set LEE Filters te proberen. Deze filters zijn erg moeilijk te krijgen omdat ze met de hand worden gemaakt en hebben soms een levertijd van 20 weken. Maar de superieure kwaliteit is second to none ... helaas is dat ook zo met de prijs van de filters maar omdat een aantal Cokin filters waren gebroken moest ik wel een alternatief zoeken. Daarbij hebben de recensies op het web de doorslag gegeven en is het LEE geworden. De eerste resultaten vond ik dan ook erg bemoedigend, die filters zijn echt top en zelfs als je meerdere filters gebruikt blijven ze kleur echt. Een aantal opnames die ik gisteren tussen de bedrijven door met gebruik van de LEE filters heb gemaakt....


Voor deze opname is een ND 0.9 ProGlass en een 0.9 ND soft grad. gebruikt. (beide filters hebben een reductie van 3 stops)


De gebruikte filters; een 0.9 soft gradual ND (3stops) & een 0.6 soft gradual ND (2stops).

Zal nog veel plezier van deze filters hebben, tot de volgende ... ;-)


©2012 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected, You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.


Storm 
zaterdag, januari 7, 2012, 12:07
sb_postedby sb_admin
Tijdens een hele week onstuimig weer is het altijd antebevelen om een bezoekje te brengen aan Zeeland. Altijd goed voor mooie soorten en prachtige zeelandschappen. Gisteren tijdens de laatste echte vakantie dag al vroeg op zoek gegaan naar mooie momenten. Bij aankomst was het al snel duidelijk dat de zee enorme golven produceerde en dat er enorm veel meeuwen aan de kustlijn zaten. Veel meeuwen waaronder mooie soorten zoals de dwerg meeuw, drieteen meeuw en vorkstaarten. Maar het fotografen was niet simpel de harde wind maakte het erg moeilijk om de lens stil te houden, daarnaast was het licht maar mondjesmaat aanwezig. Uit eindelijk resulteerde de dag in de volgende opnames ...


Mooie plaatjes kunnen maken bij de brouwersdam.


In de avond ook nog even opzoek gegaan naar de velduilen. Prachtige momenten gezien tijdens de schemer toen de hele meute fotografen waren vertrokken. Toch geprobeerd een aantal plaatjes te schieten van deze prachtige uilen ... Niet allemaal top scherp maar het 700mm en sluitertijden van 1/40ste kom je niet verder.


Soms kwamen de drieteenmeeuwen mooi dicht land de auto.


In het laatste licht tussen de grashalmen.


700MM, ISO1250 op F5.6 met een sluiter van 1/125 was dit wat ik in het laatste licht nog kon maken. Niet op en top scherp en vrij veel contrast maar meer was er niet van te maken.


De onstuimige zee met een behoorlijke branding waarin slecht een enkeling zich durfde te manifesteren met zijn surf board. Respect voor die gasten, erg mooi om te zien. Maar ook een mooie gelegenheid voor een aantal sfeer plaatjes. Jammer hab ik de nieuwe LEE filters nog niet binnen, had deze graag willen proberen in deze omstandigheden.

Voor de volgende keer dan maar ... ;-)

©2011 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected, You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.
De wadden 
woensdag, januari 4, 2012, 17:29
sb_postedby sb_admin
De zee en de wadden in het bijzonder zijn voor ons zuiderlingen en inlanders altijd een enorme bron van inspiratie. Omdat de tijd er nu toch is ben ik dan eens een dag naar het noorden des lands getrokken om het bijzondere landschap aldaar te fotograferen. Was tijdens het begin van de twilight was ik al daar maar wolken gooide roet in het eten. Ook het licht zat niet mee, ben vervolgens maar in de polder en lauweroog gaan kijken of er wat vogels te fotograferen waren. Eiders, Baltische Mantelmeeuw, Steenlopers, wulpen en nog veel meer mooie soorten maar alle ver buiten het bereik van mijn 700mm. In de polders enorm veel brand en riet ganzen, werkelijk honderden. Tegen een uur of die na een lekker visje in de haven terug gereden naar de locatie voor de landschapsfoto's. Een klein "drieluik" van deze dag.


Het gebruik van diverse ND-Filters maakte de volgende opname mogelijk


Een van de honderden brandganzen die in de polder aan het foerageren waren.


Naast de ND-Filters heb ik in deze opname ook gebruik gemaakt van een sun-set filter om net wat meer kleur in de lucht te krijgen.

Tot de volgende ... ;-)

©2011 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected, You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.<<nav_first <Vorige | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | Volgende> nav_last>>