Landschappen dag 
woensdag, februari 16, 2011, 18:02
sb_postedby sb_admin
Afgelopen weekend een uitstapje gemaakt naar de postbank, volgens de verwachtingen was het zondag morgen mist en kans op zon … Dus prima omstandigheden om wat landschap's foto's te gaan maken in het glooiende landschap van Gelderland. Eenmaal daar aangekomen was het grauw en zag het er zeker niet naar uit ik een paar leuke platen kon schieten. Maar gedurende de morgen werden we toch getrakteerd op het mysterieuze landschap wat ik zocht. Op een gegeven moment brak de bewolking en kwam de zon zo nu en dan even piepen. Maar ondanks de gradual ND8 was ik niet in staat heel het dynamisch bereik te coveren met de camera. Dus uiteindelijk toch maar naar de HDR techniek gegrepen om te zorgen dat ik het dynamische licht kon vastleggen. In de nabewerking heb ik uiteindelijk getracht het HDR effect zoveel mogelijk achterwegen te laten zodat de opnames uiteindelijk weergeven zoals ik het heb gezien … Uit eindelijk heb ik dan toch de misschien wel de 16stops verschil in dynamiek kunnen vastleggen. Daarnaast heb ik de filosofische fotograaf in mij aangesproken en een paar experimenten gedaan met bewegende beelden. Een kleine impressie van deze dag …Tot de volgende ... ;-)

©2010 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected, You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.Shoot nummer 12 - Natuurparadijs De Biesbosch. 
maandag, februari 14, 2011, 10:03
sb_postedby sb_admin
De Shoot is een Belgisch fotomagazine dat in samenwerking met Belgium digitaal wordt gemaakt. Maar dit magazine onderscheidt zich van andere fotobladen, natuurlijk tref je in dit blad ook advertenties aan maar toch heeft het meer diepgang dan het gebruikelijke magazine. Een abonnement op Shoot kost slechts € 22,46 per jaar voor Nederland. Je ontvangt dan het magazine 6x per jaar op je deurmat maar natuurlijk is de shoot ook los te verkrijgen bij de betere boekhandel. Als medewerker van shoot mocht ik vorig jaar al eens een redactioneel stuk plaatsen over vogelfotografie en in nummer 12 dat aankomende 12 april verschijnt vind je veel informatie over Natuurparadijs de Biesbosch. Hoe pak je de Biesbosch fotografisch aan en wat is er allemaal te zien en te beleven, als je op deze vragen een antwoordt zoekt mag je dit nummer van de shoot zeker niet missen.En als deze informatie niet toereikend is kan je altijd nog het boek "MOOI de Biesbosch" aanschaffen dat zeker zal zorgen voor de nodige inspiratie. (indien je interesse hebt in het boek kan je mailen naar nicole@natuurfoto.biz, Wij sturen je aanvraag door naar de uitgever die je vervolgens het boek leverd).

Tot de volgende ... ;-)

Een dagje PIXperience 
zaterdag, februari 12, 2011, 18:53
sb_postedby sb_admin
Vandaag de PIXperience en de presentatie van het boek Birdpix 7. De meest fotogenieke Nederlandse vogels verzameld in een schitterend fotoboek waaraan meer dan 50 van Nederlands beste amateur fotografen hebben meegewerkt . Het boek is ingedeeld in vijf groepen vogels: jaarvogels, zomervogels, doortrekkers, wintergasten en dwaalgasten. Elk hoofdstuk wordt voorafgegaan door een introductie met actuele informatie over de betreffende vogels. Elke foto wordt begeleid door drie teksten: een fototekst met informatie over de totstandkoming van de foto, een vogeltekst met informatie over de afgebeelde vogel en de technische gegevens van de foto zelf. Ik mocht in dit boek de volgende foto publiceren ….


De winterkoning is te vinden op pagina 53. en een gespiegelde uitsnede in te vinden op pagina 5.

Overigens een geslaagde dag, het boek is een prachtig boek geworden en gedurende de dag heb ik leerzame lezingen en workshops bijgewoond. Een van de eerste presentaties die ik heb gezien behandelde het onderwerp "minder is meer " wat natuurfotografie belicht met minder millimeters, de groothoek dus. Een presentatie die voor mijn gevoel door de benadering en manier van fotograferen balanceerde op het randje van de ethiek. Maar ook een seminar workflow en efficiënte fotobewerking van Bas Breetveld, Deze seminar vond ik persoonlijk erg rommelig en miste in mijn ogen het onderwerp en doelstelling omdat er van duidelijke stappen geen sprake was. Met name de lezing van Bart Siebelink en Eduard de Kam waren erg goed, duidelijk, leerzaam en uiterst interessant. Eduard van Kam keek in de glazen bol en belichtte erg helder wat de technische toekomst kan zijn in de digitale fotografie. Bart Siebelink hield het publiek een spiegeltje voor in een erg sterke presentatie waarbij de deelnemer eindelijk tot de conclusie kwam wat zijn zwakke punten zijn. Daarbij pleite Bart voor vernieuwing en verkende hij de grenzen tussen fotografie en kunst, realiteit en illusie met als resultaat nieuwe invalshoeken en inspiratie ….

Tot de volgende ... ;-)

©2010 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected, You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.


Op zoek naar het licht ... 
maandag, februari 7, 2011, 18:38
sb_postedby sb_admin
Vind het altijd erg grappig .. tijdens de winter maanden hoor ik veel fotografen klagen over het materiaal. Is de lens nog wel scherp... mijn foto's zijn niet scherp en het lukt niet om een of andere reden. Vaak vergeet men dat de winter een grote invloed heeft op het beschikbare licht. En wat er niet is kan je ook niet fotograferen. Dus is het vaak zoeken naar het licht om een fatsoenlijke foto te maken. En zelfs dat gaat niet altijd goed ... afgelopen weekend was het zo een weekend zonder licht maar toch wil je graag een paar leuke plaatjes maken. In mijn zoektocht naar het licht kwam ik terecht in Zeeland waar ik de volgende plaatjes maakte ...


Op zoek naar het licht dacht ik dat ik het in deze plaat had gevonden, echter valt het dan niet mee om het sfeervol in beeld te brengen.


Deze wulp heb ik kunnen fotograferen in het gebied plan tureluur.


Ook deze opname van een vlucht kluten die massaal opvlogen opvlogen.


Het standpunt had beter lager geweest maar deze kleine dodaars zat wel heel fotogeniek in een slootje.


Het noordzeestand, ik had meer verwacht van de zuidwester storm. De branding was in verhouding tot de wind nog rustig. Maar toch een aantal opnames gemaakt op het natte zand ...

Tot de volgende ... ;-)

©2010 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected, You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.<<nav_first <Vorige | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | Volgende> nav_last>>