Lang gezocht vandaag gevonden ... 
vrijdag, maart 19, 2010, 20:46
sb_postedby sb_admin
Na een aantal weken te hebben gewerkt in het weekend eindelijk een lang weekend vrij. Vandaag specifiek op zoek gegaan naar de pestvogel. Al een aantal jaar wordt ik gepest door deze vogel. Net als ik op een locatie kom zijn ze weg, vandaag nog maar eens een poging gedaan op opnames te maken van deze vogel ... en ja ik heb ze gevonden, het weer was niet top maar toch een paar leuke opnames gemaakt ...


Bijzondere vogels zijn het toch he die pestvogels. In sommige winters wordt de vogel nauwelijks gezien, terwijl in andere jaren sprake is van ware invasies van soms meer dan 10.000 exemplaren. Dit jaar is dat aantal beperkt tot slechts enkele tientallen exemplaren. De vogels doen zich hier tegoed aan bessen en zijn dan meestal ook in groepen in bessenstruiken te zien. Reeds in maart trekt de vogel terug naar de naaldbossen van Noord-Europa, waar de vogel al begint met broeden als nog niet alle sneeuw verdwenen is.


Deze grutto is ook weer terug en liet zich al eens op een paal fotografen.


Op de weg terug door de Biesbosch gereden waar ik deze oude bekende tegenkwam, Hij zit er dus nog wel. Vraag me af of hij al een meisje heeft gevonden en een gezinnetje gaat stichten.

Tot de volgende ... ;-)

©2009 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected, You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.Maand van de Forografie 
zaterdag, maart 13, 2010, 22:16
sb_postedby sb_admin
Bij AVRO Kunst staat de maand maart volledig in het teken van de fotografie. Zo zijn er interviews van bekende fotografen uit binnen- en buitenland, conservatoren en jong talent. Ook is er wekelijks een column van onder andere fotograaf Bert Nienhuis, Foam curator Colette Olof, fotograaf Rince de Jong en stadsfotograaf Hans Wilschut. Verder is er nog een fotocursus en -wedstrijd.

Ook de kunstprogramma's Opium, KunstUur en Close Up besteden in maart extra aandacht aan fotografie. Bij AVRO Kunst staat de maand maart volledig in het teken van de fotografie. Zo zijn er interviews van bekende fotografen uit binnen- en buitenland, conservatoren en jong talent. Ook is er wekelijks een column van onder andere fotograaf Bert Nienhuis, Foam curator Colette Olof, fotograaf Rince de Jong en stadsfotograaf Hans Wilschut. Verder is er nog een fotocursus en -wedstrijd. Ook de kunstprogramma's Opium, KunstUur en Close Up besteden in maart extra aandacht aan fotografie.

Klik hier voor meer info ...Bijzondere momenten tijdens de 1ste roofvogelworkshop. 
maandag, maart 8, 2010, 10:53
sb_postedby sb_admin
Na de eerste macro-workshop was het nu de beurt aan de roofvogels, gisteren hebben we de eerste roofvogel-fotografie workshop gehouden in het ijzige en koude Zeeuwse Axel. Het prachtige licht van het winterse zonnetje was zeer welkom met de negatieve temperaturen en koude wind. Maar het workshop team heeft zich niet laten beïnvloeden door deze maartse grillen en dat heeft zoals gebruikelijk weer een aantal bijzondere fotomomenten opgeleverd ..... een kleine selectie :


Daantje het steenuiltje in prachtig licht....


Maar Daantje kan ook vliegen, en als hij dan vliegt is Daantje een onnavolgbaar projectiel. Een echte plaaggeest voor zelfs de meest geoefende fotograaf want daantje in vlucht zet je niet zomaar op de foto ....


De eerste workshop was voor mij ook de eerste echte test om de AF van de nieuwe 1d Mark-IV te proberen. De snelle gier/sakervalk is dan een uitdaging.... De opname laat een viertal opnames in sequence zien die allemaal spot on zijn, Deze heb ik overigens met photostich aan elkaar gezet ....


Een van de laatste opnames van de dag .... een kerkuil in zijn natuurlijke habitat, het winterse zonnetje help ook mee in deze opname.


En dan de ster van de show, steenuiltje tita die hier laat zien hoe haar soortgenoten leven en gebruik maken van natuurlijke schuilplaatsen zoals een holle wilg.


Deze arend had ook de dag van zijn leven en kreeg een behoorlijke maaltje te verwerken. Bijzonder om dit zo voor je ogen te zien ....


Naast de bijzondere momenten op moeder aarde, laten de vogels ook hun beste kant zien in het luchtruim. Op deze opname komt een kerkuil door het hoge gras vliegen en je zien zelfs dat ze met haar vleugels wat grashalmen ombuigt om de weg vrij te maken voor een geruisloze vlucht ...

Meer informatie over deze unieke roofvogelfotografie workshops is te vinden op deze site onder workshops ..... maar enige haast is geboden daar de komende twee workshops vol zitten en de inschrijvingen voor Juli al binnen lopen ....

Tot de volgende ... ;-)

©2009 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected, You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.
1ste Macro Workshop in vlindertuin de Berkenhof. 
zaterdag, februari 27, 2010, 22:43
sb_postedby sb_admin
De eerste macro workshop is een feit, Samen met Familie Antes van vlindertuin de berkenhof was het vandaag de dag om al wat nieuwe modellen voor te stellen. Vanaf april 2010 is wordt vlindertuin de Berkenhof een tropical zoo. Er zijn dan niet alleen vlinders te fotograferen maar ook allerlei reptielen, slangen en nog veel meer prachtige dieren. Vandaag tijdens de workshop mochten we onder speciale begeleiding al kennis maken met een aantal sterren van de tropical zoo ..

De eerste workshop werd met veel enthousiasme ontvangen, en ook de komenden maanden zit de workshop al vol .... Meer informatie en beschikbaarheid is te vinden op de workshop pagina van deze site.

Tot de volgende ... ;-)

©2009 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected, You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.

<<nav_first <Vorige | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | Volgende> nav_last>>