Gastheerschap Biesbosch & Expositie "De Biesbosch in Vogelvlucht" 
donderdag, maart 31, 2011, 19:41
sb_postedby sb_admin


Gisteren 30/03/2011 hebben we na een cursus "Gastheerschap de Biesbosch" het gewilde bordje ontvangen en mogen ons nu officieel gastheer / ambassadeurs van Nationaal park De Biesbosch noemen. Tijdens deze cursus wordt samengewerkt met diverse partijen waaronder het IVN: een organisatie die zich inzet voor natuur- en milieueducatie. De cursus richt zich op recreatieondernemers en bezoekers van Nationaal Park De Biesbosch. Naast fotografische ondersteuning bieden wij U tijdens de fotografie workshops die wij organiseren in het Nationaal park De Biesbosch ook een stukje informatie over natuur en cultuurhistorie. Tijdens de evenementen die wij organiseren kunt U bij ons terecht voor algemene informatie over Nationaal Park De Biesbosch. Als Gastheren van Nationaal Park De Biesbosch heten wij U van harte welkom!Daarnaast is vanaf 03 April t/m eind Mei is in Het Biesboschcentrum Dordrecht een doorlopende expositie te bezichtigen. De expositie "De Biesbosch in vogelvlucht" bestaat uit een aantal canvas doeken en ingelijst fotowerk dat hoofdzakelijk is gemaakt in de Biesbosch. Naast de expositie is er natuurlijk ook volop aandacht voor het boek "MOOI de Biesbosch" dat wij in 2010 samen met Picture Publischers hebben uitgegeven. Op 16 April en 15 Mei is er ook een fotoworkshop georganiseerd waar ik samen met een 15 tal mensen en een IVN gids de Biesbosch intrek om de mensen kennis te laten maken met natuurfotografie. Het Biesboschcentrum Dordrecht en just4moments heet alle belangstellenden welkom. Vanaf 3 April is de expositie geopend van dinsdag t/m zondag 10.00 – 17.00 uren in de maand Mei dagelijks van 09.00 – 17.00 uur. (In schoolvakanties regio midden ook op maandag open) Tijdens deze expositie worden de werken ook te koop aangeboden. Het Biesbosch centrum in Dordrecht vind U op het volgende adres;

Baanhoekweg 53
3313 LP Dordrecht
Tel. (078) 630 53 53
Fax (078) 630 53 50
E-mail info@biesbosch.org


Tot ziens bij de expositie of Biesbosch workshop ... ;-)

Nicole & Marcel van BalkomHet is lente ... 
zondag, maart 27, 2011, 17:54
sb_postedby sb_admin
Het is lente ... een kleine sfeer impressie van de laatste 48 uur ...


De geoorde futen zijn weer aan het baltsen en laten zich mooi fotograferen vanuit prachtige standpunten. Kost je soms een enorm smerig en nat pak maar je krijgt er ook iets voor terug.


Dit elftal geniet van de eerste warme zonnestralen op de akkers.


Die ogen zo te zien door de 500mm is een ervaring op zich.


De eerste bloemen pronken boven het maaiveld uit.


Een bijvangst van een dagje fotograferen bij de fuutjes.


Een actie shot van een duikende geoorde fuut.

Tot de volgende ... ;-)

©2010 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected, You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.


Moe maar voldaan ... 
woensdag, maart 23, 2011, 19:17
sb_postedby sb_admin
Een prachtig weekend helemaal in het teken van de fotografie. Zowel op zaterdag als zondag een workshop waar we enorm veel zin in hadden. Voor zowel de macro als voor de roofvogel workshop was dit de eerste editie van 2011. Familie Antes had zoals gewoonlijk weer alles tot in de puntjes verzorgd. Ook de dieren traceerde ons op unieke momenten om te fotograferen met als hoogte punt de rode kameleon. Het prachtige weer in het weekend was vooral op zondag tijdens de roofvogel workshop een waar geschenk. Er zijn ook prachtige foto's gemaakt en zoals bij elke workshop had ook deze workshop zijn unieke momenten. Zo kreeg de steenuil daan er geen genoeg van en traceerde de groep op prachtig vliegwerk. Maar ook de slechtvalk, kerkuil en bosuil poseerde in prachtige natuurlijke decors ... een kleine impressie ;Tot de volgende ... ;-)

©2010 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected, You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.


Kippenvel moment met de "assepoesterwolf" 
vrijdag, maart 18, 2011, 19:40
sb_postedby sb_admin
Voordat we een weekend workshops starten nog snel wat opnames uit het Bayerische Wald van vorige week.


Deze omega wolf stond vroeg in de morgen te huilen toen ik samen met nog een duitse collega stond te wachten op de mooie momenten, het was op dat moment still en rustig en in de verste verte was er niemand te bekennen. De Omegawolf word vaak bestempeld als de ‘assepoesterwolf’, omdat word verondersteld dat hij een lage status heeft en slecht word behandeld. Zo word de omega bij het eten van een karkas herhaaldelijk weggejaagd. Een mogelijke verklaring voor dat gedrag is dat het hogergeplaatste dieren in staat stelt van positie te verwisselen. Dat verzekert ze van de voor rang voorgeschreven prooidelen en van de juiste hoeveelheid voedsel.

Hongerige wolven zouden elkaar ernstig kunnen verwonden zonder de afleiding die de omega geeft. Als de andere wolven hebben gegeten, wordt de omega beloond met wat voedsel van hoge kwaliteit dat speciaal voor hem is bewaard door de beta wolf. Het is dus waarschijnlijk dat, ondanks de schijn, de omega een specialist van hoge rang is, die binnen de roedel wordt gewaardeerd. Het gehuil van de omega is het meest klankrijke in de roedel en omvat zowel hoge als lage tonen. Door harmonie toe te voegen aan het gezamenlijke huilen helpt hij de roedel te kalmeren als die zich moet verdedigen. Voor mij was het een prachtig moment en het gezang van deze wolf gaat echt door merg en been ... waanzinnig !


Een ander mooi moment om te fotograferen bood zich aan toen deze twee kleine beren met elkaar gingen spelen. Niet simpel om detail te krijgen in de donkere vacht maar de better-beamer bracht uitkomst.


Deze wolf stond prachtig opgesteld tussen de rotsen.


Ook dit uiltje is een van de bewoners.


En nogmaals een opname van de kleine beer die toch wel erg mooi en fotogeniek kwam aanslenteren.

Tot de volgende ... ;-)

©2010 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected, You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.<<nav_first <Vorige | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | Volgende> nav_last>>