In the Picture 
zaterdag, maart 31, 2012, 14:17
sb_postedby sb_admin
Ergens rond nieuwjaar een interview gehad met Jasper voor een publicatie in Zoom, Het heeft wat tijd genomen maar in no3 van 2012 is het interview gepubliceerd. Naast informatie zijn er ook 9 natuurfoto's geplaatst. Deze zoom is al enige weken verkrijgbaar en ik heb ook al veel leuke reacties gehad, waarvoor ik iedereen wil bedanken. Het was er even niet van gekomen om dit op de blog te plaatsen ... maar bij deze is dat ook weer gebeurd.Tot de volgende ... ;-)

1ste Roofvogel workshop van 2012 
zondag, maart 25, 2012, 17:33
sb_postedby sb_admin
De eerste roofvogel workshop van 2012 vindt plaats op een prachtige dag, we tekenen 25 maart en hebben soms zelfs last van hard licht. Zo nu en dan vliegt er zelfs een vlinder over het vliegveld. En de eerste deelnemers van 2012 vertonen zelfs de eerste zonnebrand aan het einde van de dag ... een kleine impressie ...

Tijdens de eerste workshop debuteerde de Havik, een prachtige vogel die gebruikt wordt voor de jacht. In 2012 zijn er nog twee workshops met het volledige dagprogramma (vlucht & portret shoot), de volgende dag vullende workshop is gepland op 03/06 en de laatste voor 2012 op 08/09. As. 21/04 staat een middag workshop op het programma waarbij we deze prachtige roofvogels gaan fotograferen in een jong Zeeuws natuurgebied. (In dit natuurgebiedje is ook al een natuurfilm met deze roofvogels geschoten). Interesse ? ... kijk snel op de workshop pagina voor meer informatie. Inschrijven is mogelijk op de zelfde webpage via het inschrijfformulier. De animo is groot, dus wees er snel bij!

Tot de volgende ... ;-)

©2012 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected, You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.Soms zit het mee... 
dinsdag, maart 20, 2012, 19:12
sb_postedby sb_admin
Gisteren opnieuw op pad geweest met de camera en collega Michiel Vaartjes. Altijd lol als we met Michiel gaan klikken want zo betitelen ze het trekken van foto's met de kodak. Tenminste ... zo noemen de andere collega's dat. De dag start met een prachtig mist gordijn waarmee het zonnelicht speelt, de lente hangt in de lucht en dat stemt ons positief. Ook de natuur lijkt zich te verheugen op deze mooie periode en de dieren laten zicht goed zien. Overal waar je kijkt zie je bedrijvigheid en lijkt de deadline om in Mei een ei te leggen hoofdprioriteit. Als natuurfotograaf is het dan goed vertoeven in de natuur en maakt de sluiter overuren. Bij het eerste zonlicht treffen we de buidelmezen, dit bewegelijke vogeltje laat zich in eerste instantie goed fotograferen maar naarmate de dag vordert trekken ze zich meer terug in het riet en lisdoddes. In de middag zijn we afgezakt naar het zuidwesten om nog maar eens te gaan posten bij de velduilen. Naast prachtige roofvogels voor de lens te hebben gehad hebben we uiteindelijk een aantal keer de velduil in het vizier gehad. En mooie dag gehad vol bijzondere momenten en dieren die vrolijk dan de eerste zonnewarmte zich gewillig lieten fotograferen… een kleine impressie :


En buizerd op slechts een meter of 5 a 6, de converter moest er snel tussenuit om deze opname te maken.


Naast Buidelmezen kregen we ook de Rietgorzen voor de lens. erg bijzonder want ze zochten ons op alsof ze op de foto wilde.


Geen topfoto maar wel een bijzondere waarneming, De bruinvis is de kleinste walvisachtige van de Noordzee. In de hele Noordzee leven ongeveer 300.000 bruinvissen. Ze kwamen ooit in grote aantallen voor in de Zuiderzee en de Waddenzee, toen daar toen nog veel ansjovis en andere kleine, vette vis te vangen was.


De velduil liet lang op zich wachten maar eenmaal hij op de vleugels ging liet hij zich mooi fotograferen in het laatste licht van de dag.


En dan de zeldzame Buidelmees. De buidelmees dankt zijn naam aan het soort nest dat hij bouwt. Het nest heeft namelijk veel weg van een buidel. Het nest van de buidelmees bevat vijf tot acht eieren die gedurende twee weken bebroed moeten worden. Na drie weken vliegen de jongen uit. De vogel houdt zich op in loofbossen en struikgeas in de buurt van rivieren, plassen en meren, met een voorkeur voor bomen met lange afhangende takken zoals wilg en berk. Men kan de vogel, als men geluk heeft behendig door de struiken en langs boomstammen zien buitelen.

Tot de volgende ... ;-)

©2012 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected, You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.

Weekend Zeeland .... 
vrijdag, maart 16, 2012, 22:00
sb_postedby sb_admin
Morgen de 1ste macroworkshop van 2012. Vandaag ook naar Zeeland geweest maar met een andere doelstelling, namelijk het fotograferen van (roof)vogels. Ze zijn daar op dit moment in ruime getallen te vinden. Ik ben er dit jaar al een aantal keer geweest maar nooit het geluk aan mijn zijde gehad, daarna even de hype en drukte afgewacht. Vandaag samen met de "beuk" nog eens op herhaling geweest. Nu hadden we meer geluk en hebben een aantal mooie opnames mogen maken van de verschillende vogel die daar op dit moment rondvliegen. Een kleine impressie ...


De wulp (Numenius arquata) is een vogel uit de familie van de strandlopers en snippen (Scolopacidae). Het is een grote steltloper (52 cm lang) met een 9 tot 15 cm lange, kromme naar beneden gebogen snavel. Het is de grootste steltloper van West-Europa


De velduil (Asio flammeus) is een uil uit de familie van de (typische) uilen Strigidae. De uilen uit het geslacht Asio hebben veertjes op de kop die lijken op de oren bij zoogdieren. De velduil leeft in Europa, Azië en Amerika. Het leefgebied van dit dier bestaat uit moerassen, graslanden en agrarisch cultuurland. De velduil is ongeveer 38 cm groot, dagactief en een grondbewoner.


De buizerd (Buteo buteo) is een middelgrote tot grote roofvogel uit de familie van de havikachtigen (Accipitridae). De buizerd komt voor in het grootste gedeelte van Europa en delen van Azië.


Velduil met prooi : Het zoeken naar prooi gebeurt wel vanuit de lucht en de velduil is gespecialiseerd in de jacht op kleine knaagdieren zoals muizen.


Voor de deelnemers aan de macro workshop ... tot morgen.
Anders tot de volgende ... ;-)


©2012 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected, You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.
<<nav_first <Vorige | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | Volgende> nav_last>>