PIXperience 2013 
zondag, maart 3, 2013, 16:57
sb_postedby sb_admin
Gisteren de pixperience bezocht en een heel aantal lezingen gevolgd van oa. Ruben Smit die een seakpreview met enorm veel passie voor de natuur presenteerde. Een film die je binnenkort in de bioscoop kunt verwachten en wat zeker de moeite waard gaat zijn. Daarna een presentatie van Bas Meelker die de aanwezige fotografen via een stukje zelfreflectie de zaal aan het denken zette. Daarnaast presenteerde Daan Schoonhoven het nieuwe praktijkboek Landschapsfotografie, Het Praktijkboek landschapsfotografie helpt beginnende fotografen op weg, maar biedt voor de meer gevorderde fotograaf verdieping en inzicht in de complexiteit van het maken van een geslaagde landschapsfoto.Het Praktijkboek landschapsfotografie is het tweede deel in de reeks Praktijkboeken van Uitgeverij Birdpix. In 2012 verscheen het Praktijkboek vogelfotografie dat zeer goed werd ontvangen. Dit praktijkboek was voor ons ook een hoogtepuntje omdat 1 van onze biesbosch landschappen is geplaatst in het boek, en hoe kan het ook anders dat deze te vinden is in het hoofdstuk over filter gebruik in de landschapsfotografie.Het boek is een aanrader en is te bestellen via deze link.


Verder worden op dit moment de laatste kleine wijzigingen aan de nieuwe website uitgevoerd. Vandaag is de nieuwe gallery online gezet. en spoedig zal ook de nieuwe webshop het daglicht zien .....

Tot de volgende ... ;-)


natuurfoto.biz versie 2 
zondag, februari 24, 2013, 16:26
sb_postedby sb_admin


Na 6 jaar dienst te hebben gedaan een vernieuwde website voor natuurfoto.biz. Al enige tijd zijn we achter de schermen hard aan het werk om de website van natuurfoto.biz te vervangen voor een gemoderniseerde versie, zo had de "oude" website compatibiliteit problemen met bijvoorbeeld het menu. Met deze nieuwe pagina hopen wij tijd te besparen om de website bij te houden, daarnaast is de website compatible met bijvoorbeeld windows 8. Het grootste deel van de tijd hebben we geïnvesteerd in de layout. De overstap van een donkere naar een lichte variant koste heel wat tijd, daarnaast is de pagina meer uniform van layout en is het geheel strakker van design. Wij hopen dan ook om U met enige regelmaat mogen begroeten op onze nieuwe webpagina !

Met vriendelijke groet,
Just4Moments Fotografie

Texel ... 
maandag, februari 11, 2013, 16:45
sb_postedby sb_admin
Met genoegen kijk ik terug op een prachtig maar erg koud weekendje Texel. Dag 1 en 2 waren erg mooi maar gisteren startte de dag in mineur met een grijze lucht en mot sneeuw. Daarom ben ik pas in de namiddag vertrokken naar de slufter waar ik tot ongeveer een uur of 6 heb gefotografeerd. Met een temperatuur van min twee graden en windkracht zeven was het erg koud. Door de vele wandelaars in de slufter was onmogelijk om foto's te maken tijdens de eerste uren. Opzoek gegaan naar een mooie locatie om wat opnames te maken kwam ik boven op een van de hoogste duinen uit, eens iets anders dan een laag standpunt maar pal in de wind wel ijskoud. Geen extreme kleuren tijdens het ondergaan van de zon maar het was toch een spectaculair schouwspel daar boven op die duin … Een locatie die zich uitstekend leent voor een weekend workshop en volgend jaar wordt opgenomen in het programma. Een kleine selectie opnames van de laatste twee dagen …


De zonsopkomst nabij Cocksdorp


Het weidse landschap leent zich uitstekend voor panorama opnames. Deze is gemaakt in het zuidelijke deel van de slufter en gemaakt met behulp van een aantal gradual ND filters.


Nog een panorama opname van een duinformatie gemaakt langs een weg genaamd "Volharding". Een prachtige en fotogeniek gebied tussen de vuurtoren en Cocksdorp.


Van zaterdag op zondag is er op het zuidelijk deel van het eiland behoorlijk wat sneeuw gevallen. Deze opname is gemaakt in de Geul nabij de Mokbaai.


De sneeuw van zondag morgen maakt fotograferen nagenoeg onmogelijk maar toch een poging gewaagd om een sfeerbeeld van de vuurtoren te maken.


Als laatste een opname uit de slufter van zondag namiddag. De ijzige wind en vries kou maakt het wachten op de zonsondergang zwaar, maar het was zeker de moeite waard om in deze bijzondere omgeving de zonsondergang en vloed mee te maken terwijl een blauwe kiek foerageert.

Tot de volgende ... ;-)

©2012 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected. You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.


De slufter sunset .... 
vrijdag, februari 8, 2013, 22:12
sb_postedby sb_admin
Aangekomen in Texel en gelijk maar even een bezoek gebracht aan de slufter, een prachtig zilt getijdengebied op het eiland Texel waar je prachtige landschap opnames kan maken .... een kleine impressie van de eerste uren op het eiland.Morgen weer vroeg dag ... tot morgen ;-)

©2012 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected. You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.<<nav_first <Vorige | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | Volgende> nav_last>>