De natuur "werkt over" 
donderdag, april 29, 2010, 19:57
sb_postedby sb_admin
Een klein fotoverslag van een natuur die overuren draait de laatste dagen, Alles groeit als een gek de de eerste insecten en vlinders zijn ook al weer aanwezig ... Een klein beeldverslag van de afgelopen 48 uur.


De hit van het moment ... kon het niet laten om woensdag ook nog even een blik te gaan werpen op de geoorde futen locatie.... Natuurlijk erg vroeg want dan schiet je de mooiste platen, en tegen de tijd wij aan de koffie gaan wordt het druk met fotografen en ik het voor ons tijd om verder te gaan.


Nieuw leven ... het bewijs dat de lente er is en de zomer in aantocht is.


Ook de roerdompen hebben reeds jongen en deze jonge dame was dan al vlijtig op zoek naar voedsel voor haar kroost.


De eerste vlinderfoto van 2010, de plannen zijn om deze zomer de kalkgronden waar de speciale orchideeën en bloemen groeien te bezoeken. Met een tweetal reisuren zijn gebieden bereikbaar waar 50 soorten dagvlinders geteld worden ...


Een vliegje.


Gisteren met Mike op pad die deze schorpioenvlieg had gevonden, eindelijk werkte dit exemplaar dan ook mee en heb ik er een paar opnames van kunnen maken.

Na de koude start van het jaar is de natuur bezig aan een inhaalslag lijkt het wel, sommige bloesem is reeds weg en elke dag vind je meer en meer verschillende insecten ...

Tot de volgende ... ;-)

©2009 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected, You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.Goede omstandigheden ... 
zondag, april 25, 2010, 21:42
sb_postedby sb_admin
Daar ik eerder deze week niet al te beste omstandigheden had om de fuutjes te fotograferen was het deze morgen om 06:00 wel erg mooi ... kalm en rustig water zonder golfslag en perfect light ... Kijk voor de aardigheid eens naar een eerdere post van deze week ... de verschillende omstandigheden geven een heel andere opname.


Een mooi moment, de geoorde fuut probeert hier een mugje uit de lucht te vangen.


Het riet op de achtergrond samen met het extreme lage standpunt geeft een bijzonder effect, hiet kwam het geoorde fuutje erg dicht bij.


Deze opname in erg mooie omstandigheden, prachtig licht ....

Tot de volgende ... ;-)

©2009 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected, You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.


Animo check …. 
vrijdag, april 23, 2010, 08:24
sb_postedby sb_admin
Het objectief is om tussen half november en half december een fotoreis / workshop te organiseren naar Engeland (east-midlands) met als doelstelling de grijze zeehonden te gaan fotograferen. Rond deze periode zijn de zeehonden puppies geboren en zijn er zeer mooie opnames te maken. Deze workshop zal plaats vinden in het weekend, Aankomst locatie op vrijdag en vertrek op maandag zodat heel het weekeind in het teken staat van het fotograferen van de zeehonden op het Engelse strand. Stuur een berichtje naar workshop@natuurfoto.biz als je interesse hebt in deze fotoreis.


Ter illustratie, dit is een gewone en geen grijze zeehond.

Tot de volgende ... ;-)

Te veel wind en minder light ... 
woensdag, april 21, 2010, 19:16
sb_postedby sb_admin
Vandaag een dagje met mijn neus in het gras gelegen aan de oever van een meertje waar behoorlijk veel geoorde futen rond zwemmen. Een bijzondere soort die je slechts op enkele plaatsen in Nederland ziet en kan fotograferen. Er stond wel wat veel wind waardoor de perfecte spiegeling niet te fotograferen was. Verder was het licht ook niet optimaal, Toch in deze situatie een aantal opnames gemaakt en dmv het lage standpunt toch getracht de opname wat "flair" te geven. Moet nog maar eens terug gaan als de situatie wat beter is qua wind en licht, het eerste resultaat zijn de volgende opnames...


Een verwelkoming van de partner die na een meter of 5 onder water te hebben gezwommen in een soort balts houding boven water komt ... het vervolg is te zien op foto 3.


En als er een vogel overvliegt moet je als kleine geoordefuut wel even in het oog houden dat het geen roofvogel is.


De liefdesdans van deze vogeltjes ...


Soms was het licht beter ... nu nog die mooie donker groene of riet-gele achtergrond ... dat is dan de uitdaging voor de volgende keer.

Tot de volgende ... ;-)

©2009 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected, You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.<<nav_first <Vorige | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | Volgende> nav_last>>