48 Uur fotoverslag. 
zaterdag, april 3, 2010, 20:48
sb_postedby sb_admin
De afgelopen 48 uur in Nederland en Belgie rondgereden op zoek naar mooie momenten om te fotograferen ... niet te veel tekst dit keer gewoon wat plaatjes ...


Brandganzen tijdens het opstijgen.


Een bruine kiekendief op zoek naar zijn vrouwtje.


Prachtige luchten vandaag ... van alles wat, opklaringen, regen en een regenboog ..


Hoogte winnen op de thermiek en vervolgens als een raket naar beneden het riet in ... een spectaculair gezicht, maakt dit deel uit van de balts vlucht ?


En op zoek naar takken om het nest te bouwen ...


Deze kleine gabber schreeuwde luidkeels zijn naam to je er gek van wordt. Maar een leuke soort die weer volop te zien in in de lage landen.


En als je dit ziet ben je blij dat er een stormvloed kering is die het binnenland beschermd tegen slecht weer.

Tot de volgende ... ;-)

©2009 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected, You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.


Officiele opening Berkenhof's Tropical Zoo & Vlindertuin . 
donderdag, april 1, 2010, 08:26
sb_postedby sb_admin
Waren er de afgelopen jaren alleen maar vlinders te bewonderen in de Vlindertuin van de familie Antes in het dorpje Kwadendamme op Zuid Beveland, zo is de "uit de hand gelopen hobby" van de familie nu uit aan het groeien tot een volwaardige tropische zoo.

De transformatie van Vlindertuin naar Tropical Zoo is vanaf 1 April een feit. U zal verrast zal zijn door alle nieuwe kleurige dieren!

Vanaf 1 april is dit officieel (en dat is geen grap) Tijdens de paasdagen staan er allerlei speciale activiteiten op het programma met op 2de paasdag oa : een reptielenspecialist en aandacht voor fotografie en een jungle speurtocht voor de kinderen .... kom kijken tijdens de paasdagen in de nieuwe tropical ZOO van Familie Antes.Tot de volgende ... ;-)

Unieke momenten, unieke soorten in een uniek weekend .. 
zondag, maart 28, 2010, 19:56
sb_postedby sb_admin
Op Zaterdag de tweede macro workshop die opnieuw uniek was. Familie Antes spaart nog kosten nog moeite om de deelnemers van de workshop de meest unieke en exclusieve momenten voor te schotelen in de tropical zoo. Kijk maar eens naar de volgende opnames van de meest geliefde dieren in de tropical zoo. Dieren waarvan de deelnemers tijdens een exclusieve shoot de mooiste opnames kunnen maken waarvan volgende opnames een voorbeeld zijn zoals ik die zelf heb gemaakt.
De Roodoog boomkikker is de "hit" van de workshop, maar ben eerlijk wat een spectaculair dier is het ook met al die kleuren.


Een van de mooiste vlinders om te fotograferen is de Glasswing, speciaal voor de workshop, en de eerste vlinders kwamen uit tijdens de workshop. Deze opname is van een vlinder die zich uit zijn cocoon worstelt, de kop van de vlinder zit nog in de cocoon terwijl zijn vleugels en achterlijf al ontpopt zijn.

Na een tip zijn we zondagmorgen op zoek gegaan naar een duo zeehondjes, erg vroeg opgestaan na zelfs een uur te hebben gemist door de overgang naar zomertijd. Maar het licht dat we deze morgen hadden was fenomenaal. Daarnaast mochten we ook een aantal opnames maken van een roodhals fuut in zomer kleed. Een vogel die in Nederland een zeldzame soort is ..Een weekend dat je niet elke week meemaakt, soms kom je thuis zonder 1 bruikbaar beeld. Dit weekend een beetje geluk gehad met de gemaakt opnames .... tenminste in ben er blij mee, en geluk dat dwing je wel af ...

Tot de volgende ... ;-)

©2009 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected, You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.


Ondanks de harde winter ... 
vrijdag, maart 26, 2010, 20:32
sb_postedby sb_admin
Het is bekend dat de ijsvogel ondanks zijn naam behoorlijke problemen kan hebben om de winter te overleven indien het een strenge winter betreft. Er is altijd veel uitval onder de 1ste jaars vogels. Het is dus altijd erg spannend of de vogels van vorig jaar op de locatie terug komen. IJsvogels zijn namelijk behoorlijk honkvast. Waarschijnlijk zal ik de ijsvogels dit jaar met rust laten in de Biesbosch om zeker te zijn dat ze ten volle kunnen werken aan hun voortplanting en geen risico te nemen. Maar ik houd ze in het oog en heb het eerste koppeltje al weer op een bekende plek gezien ...


De ijsvogel vliegend naar zijn visplaats ...

Daarnaast ook nog kunnen genieten van de klapekster, Van december tot en met maart zijn het meest honkvaste vogels die soms jaren achtereen op dezelfde plek overwinterend zijn terug te vinden. De terugtrek vindt plaats in maart en april, een enkele maal tot in mei. Binnenkort moeten we deze soort waarschijnlijk weer missen tot volgende winter ...Morgen en de eerstkomende 3 weken staan er allerlei workshops en andere evenementen op de agenda, Indien de tijd het toelaat zal ik een verslag posten op de blog ...

Tot de volgende ... ;-)

©2009 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected, You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.<<nav_first <Vorige | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | Volgende> nav_last>>