Macro weekend 
maandag, april 25, 2011, 19:21
sb_postedby sb_admin
Een prachtig warm macro weekend achter de rug, Prachtige zeldzame vlinder gezien en mogen fotograferen in België, verder de eerste uitsluipende libel gefotografeerd en een zeldzame gouden tor ... een kleine impressie van het weekend. (de opnames zijn trouwens gemaakt het behulp van de 100mm 2.8L en MP-65E.


Dit prachtige grafische beeld is in wekelijkheid een opkomend blad van de gele lis in tegenlicht. In geflitst met de twin-lite.


Een uitsluipende libel die op het punt staat om het stadium van larf achter zich te laten. Ik denk het het hier een vrouwtje van de Smaragdlibel betreft. (Cordulia aenea) smaragdlibel Spanwijdte vleugels 60-70 mm, mei-augustus -Kenmerken- Lichaam donkergroen tot koperkleurig. Ogen helder groen. Achterste deel achterlijf van mannetje verbreed bij vrouwtje gelijkmatig cilindrisch, legboor bij haar niet zichtbaar. Nimf gedrongen met zeer lange poten.


Hier dezelfde libel die hangt te drogen in het vroege zonnetje.


De paarse parelmoervlinder of akkerparelmoervlinder (Boloria dia, vroeger geplaatst in het geslacht Clossiana, dat nu als ondergeslacht wordt gezien) is een dagvlinder uit de familie van de Nymphalidae, de vossen, parelmoervlinders en weerschijnvlinders. In Nederland is de paarse parelmoervlinder een zeldzame zwerver, die voor het laatst in 1996 is waargenomen. In het zuiden van België is het een zeldzame standvlinder.


De gouden tor (Cetonia aurata) is een insect uit de familie bladsprietkevers (Scarabaeidae). Door de grootte en de kleuren behoort deze kever tot de mooiste insectensoorten die in Europa voorkomt. De maximale lengte is ongeveer 2 centimeter en de kleur van de rug is vrijwel altijd goud-groen gekleurd. De schildranden vertonen een wat rode tot goudglans en de onderzijde van het lichaam is sterk behaard. De kop is donkerder gekleurd en de goudglans van de achterzijde kan ook meer naar paars neigen


Het zeldzame kalkgraslanddikkopje (Spialia sertorius) is een dagvlinder uit de familie Hesperiidae, de dikkopjes. Een oude Nederlandse naam is pimperneldikkopje. De spanwijdte van de vlinder bedraagt tussen de 22 en 26 millimeter. Aan de roodachtige onderzijde van de achtervleugels is de vlinder te onderscheiden van gelijkende soorten. De vlinder komt voor op droge en kalkgraslanden in Centraal- en Zuid-Europa waar de waardplant van de rups de kleine pimpernel groeit.

Tot de volgende ... ;-)

©2010 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected, You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.Hallerbos 
dinsdag, april 19, 2011, 20:12
sb_postedby sb_admin
Het hallerbos is een paar dagen per jaar een waar sprookjesbos. De wilde boshyacint kleur de bodem van het bos paars terwijl het frisse groen van het nieuwe blad een prachtig contrast vorm met het paars van de boshyacint. Fotografisch is het hallerbos een uitdaging, ten eerste is het enorm moeilijk om een foto te maken die de realiteit weergeeft. Daarbij komt dat het erg moeilijk is om origineel te zijn daar er al duizenden foto's zijn gemaakt. Toch een poging gewaagd .. het hallerbos zoals ik dat zag ...


Met de 100mm macro lens en de flitser de boshyacint geïsoleerd door de achtergrond weg te flitsen.


Een meer standard opname waarbij de doelstelling was zoveel mogelijk diepte mee te geven in het beeld. Deze opname is gemaakt met behulp van de 16-35 2.8L II en een zeiss polar filter om zoveel mogelijk de glans van het blad en de bloemen te halen.


Een tegenlicht opname van het bos .. perspectief tussen de bosanemoon en het bos was de doelstelling, gemaakt met de 15mm fischeye.


Een detail opname van de bosanemoon dat ook een bijzondere bloem is en enorm veel te zien is in het hallerbos.


In deze opname de techniek gebruikt die ik ook wel eens gebruik bij paddenstoelen. Deze opname is gemaakt met de 15mm fisheye en de macroflitser. door het silhouet van het bos in de achtergrond getracht een spookachtig beeld te creëren.

Tot de volgende ... ;-)

©2010 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected, You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.Biesbosch workshop ... 
zondag, april 17, 2011, 20:14
sb_postedby sb_admin
Afgelopen zaterdag een prachtige workshop mogen doen in samenwerking met Biesboschcentrum Dordrecht. Een geweldige dag met meesterlijk licht, dunne sluier bewolking zorgde voor een natuurlijke softbox. De spindotter, wilde eenden ganzen en een rosse woelmuis en de eerste insecten zorgde voor het modellenwerk. Ook een stukje cultuur historie was op te snuiven tijdens de lunch in de stenen keet waar een griendwerker vertelde over het leven van vroeger. De volgende workshop met een soortgelijke opzet en organisatie vind plaats op 15 Mei. een kleine impressie van deze prachtige dag ...


Het verhaal is dat deze boot tijdens de oorlog een familie het leven gered heeft, Deze boot is nog altijd in de Biesbosch te vinden.


De griendwerker stookte het vuur op in de stenen keet waar de deelnemers van de workshop tijdens de lunch genoten van de verhalen van de griendwerker.


Dit oranje tipje vloog veelvuldig rond, en we hebben er mooie opnames van gemaakt.


Een stilleven uit de stenen keet.


De spindotters waren in grote getallen te zien en te fotograferen.


Ook dit kleine spinnetje wilde nog even op de foto ... de natuur en dus ook het insecten ontwaken in snel tempo op dit moment.


Een voor deze kleine rakker moest ik even de camera en lens lenen van Nicole. Deze Rosse Woelmuis (Thx Winston) liet zich mooi fotograferen.

Tot de Volgende ... ;-)

©2010 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected, You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.Nationaal Park de Biesbosch, de natuur aan zet. 
dinsdag, april 12, 2011, 17:50
sb_postedby sb_admin

Shoot - ©2011 minoc business press


Vandaag is Shoot nummer 12 uitgekomen, een kwalitatief fotografie magazine dat uitgegeven word Minoc business press. De Shoot is het lijfblad van belgiumdigital.com en voor deze editie mocht ik een informatief verslag "Op Locatie" verzorgen met als onderwerp nationaal park De Biesbosch. In 8 pagina's wordt de historie van de biesbosch beschreven maar ook veel informatie over de fotografische mogelijkheden van het gebied. Indien U die trip plant naar De Biesbosch is dit nummer van de Shoot een aanrader. De Shoot is sowieso een blad dat je eens moet bekijken, de Shoot beperkt zich qua reclame, zorgt voor de nodige diepgang en is objectief. Meer informatie is te vinden op http://www.shoot.be/©2010 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected, You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.<<nav_first <Vorige | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | Volgende> nav_last>>