Biesbosch workshop ... 
zondag, april 17, 2011, 20:14
sb_postedby sb_admin
Afgelopen zaterdag een prachtige workshop mogen doen in samenwerking met Biesboschcentrum Dordrecht. Een geweldige dag met meesterlijk licht, dunne sluier bewolking zorgde voor een natuurlijke softbox. De spindotter, wilde eenden ganzen en een rosse woelmuis en de eerste insecten zorgde voor het modellenwerk. Ook een stukje cultuur historie was op te snuiven tijdens de lunch in de stenen keet waar een griendwerker vertelde over het leven van vroeger. De volgende workshop met een soortgelijke opzet en organisatie vind plaats op 15 Mei. een kleine impressie van deze prachtige dag ...


Het verhaal is dat deze boot tijdens de oorlog een familie het leven gered heeft, Deze boot is nog altijd in de Biesbosch te vinden.


De griendwerker stookte het vuur op in de stenen keet waar de deelnemers van de workshop tijdens de lunch genoten van de verhalen van de griendwerker.


Dit oranje tipje vloog veelvuldig rond, en we hebben er mooie opnames van gemaakt.


Een stilleven uit de stenen keet.


De spindotters waren in grote getallen te zien en te fotograferen.


Ook dit kleine spinnetje wilde nog even op de foto ... de natuur en dus ook het insecten ontwaken in snel tempo op dit moment.


Een voor deze kleine rakker moest ik even de camera en lens lenen van Nicole. Deze Rosse Woelmuis (Thx Winston) liet zich mooi fotograferen.

Tot de Volgende ... ;-)

©2010 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected, You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.Nationaal Park de Biesbosch, de natuur aan zet. 
dinsdag, april 12, 2011, 17:50
sb_postedby sb_admin

Shoot - ©2011 minoc business press


Vandaag is Shoot nummer 12 uitgekomen, een kwalitatief fotografie magazine dat uitgegeven word Minoc business press. De Shoot is het lijfblad van belgiumdigital.com en voor deze editie mocht ik een informatief verslag "Op Locatie" verzorgen met als onderwerp nationaal park De Biesbosch. In 8 pagina's wordt de historie van de biesbosch beschreven maar ook veel informatie over de fotografische mogelijkheden van het gebied. Indien U die trip plant naar De Biesbosch is dit nummer van de Shoot een aanrader. De Shoot is sowieso een blad dat je eens moet bekijken, de Shoot beperkt zich qua reclame, zorgt voor de nodige diepgang en is objectief. Meer informatie is te vinden op http://www.shoot.be/©2010 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected, You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.


Een dagje Belgie  
zondag, april 10, 2011, 22:21
sb_postedby sb_admin
Een klein beeld verslag van een dagje Belgie ...


Prachtige waterballen in de ardennen.


Een sprookjes bos vol jong blad en wilde bos hyacinten.


De wilde hyacint of boshyacint (Hyacinthoides non-scripta, synoniem: Scilla non-scripta) is een plant uit de aspergefamilie (Asparagaceae).
De blauwe deken is bijna op het hoogtepunt al zal de regen van de komende dagen roet in het eten kunnen gooien.


Wat een landschap daar !

Tot de volgende ... ;-)

©2010 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected, You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.Expositie "De Biesbosch in vogelvlucht" geopend. 
zaterdag, april 2, 2011, 18:16
sb_postedby sb_admin
Deze morgen zijn we in alle vroegte afgereisd naar Dordrecht om de expositie in te richten in het Biesboschcentrum aldaar. Na een paar uurtjes werk kon het lint verwijderd worden en was de expositie open voor het publiek.
In totaal 28 foto werken waarvan 6 Canvas doeken met een formaat tot 120cm.

Naast deze expositie is er in het bezoekers centrum ook speciale aandacht voor het boek "MOOI De Biesbosch" en zal er in samenwerking met het Biesboschcentrum op 16 April en 15 Mei een fotoworkschop worden georganiseerd. Ter voorbereiding van deze workshops ben ik vandaag samen met een gids de fotografische hotspots gaan inventariseren. Naast landschappelijke beelden veel macro mogelijkheden gezien en in sommige gevallen liet een tjiftjaf zich goed benaderen. Een kleine impressie / teaser wat de deelnemers kunnen verwachten ...


Een schrankkeet was vroeger een eenvoudig verblijf voor arbeiders in De Biesbosch. Het bestond oorspronkelijk uit scheef (schrank) geplaatste rietmatten die bijeen gehouden werden door wilgenstaken. Deze armzalige behuizing werd in het begin van de 20ste eeuw door de overheid verboden. De laatste schrankkeet werd na het hakseizoen van 1925/26 buiten gebruik gesteld. Het verbod op deze primitieve bouwsels was ook gelijk het einde van de grienduilen zoals de griendwerkers werden genoemd.


Een detail opname van een spindotter.


In de Biesbosch groeit de zeldzame spindotter, Caltha palustris var. Araneosa. De plant is uniek in de wereld. Oppervlakkig gezien lijkt hij een gewone dotterbloem. De grienden zijn de enige plek waar de spindotter voorkomt. De wateren van de Biesbosch, Oude Maas en de Noord staan nog onder invloed van eb en vloed zodat de spindotter in de biesbosch volop groeit.


Na de rieten schrankkeet was een stenen keet het onderkomen van de Biesbosch werkers. Tijdens deze fotoworkshop gaan we ook de stenen keet tegenkomen wat ook weer een uniek en cultuurhistorisch plaatje geeft.


Maar ook het speenkruid is op dit moment te vinden in de Biesbosch, als het weer een beetje meewerkt gaan we op 16 April zeker unieke beelden schieten van de wilgen en het gele bloementapijt van het speenkruid en de spindotter.

Dit was slecht een kleine selectie opnames, Tot ziens bij de expositie of bij een van de fotoworkshops.

©2010 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected, You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.


<<nav_first <Vorige | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | Volgende> nav_last>>