Another 45 miles to go ... 
dinsdag, april 30, 2013, 21:14
sb_postedby sb_admin
Normaal gezien had ik een update op de blog geplaatst vanuit het zuiden van Frankrijk maar dat kon op het laatste moment door omstandigheden helaas niet doorgaan. Met een gedeelte van het gezin dan maar gekozen voor Zeeland waar we via een last minute 300 meter van zee verblijven. Inmiddels ook een jaartje ouder geworden en via deze weg wil ik iedereen bedanken voor de gelukwensen. Een kleine impressie van deze dag waar ook plaats was voor de fotografie, deze morgen om 05:00 op pad gegaan voor een paar uurtjes fotograferen. Daarna is ook voor mij het feest losgebarsten, zit nu nog bij te komen met een glaasje vintage port ;-) proost !!

Tot de volgende ... ;-)

©2013 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected. You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.De Biesbosch ontwaakt ... 
zondag, april 28, 2013, 15:55
sb_postedby sb_admin
Afgelopen Zaterdag een natuurfoto workshop verzorgt voor fotoclub Tholen, deze workshop startte met een natuurfotolezing op 22 April. Tijdens deze lezing laten wij door middel van een reeks foto's de mogelijkheden zien. Deze praktijkvoorbeelden worden tijdens de presentatie voorzien van theoretische achtergronden. Na de presentatie van maandag was het zaterdagmorgen erg vroeg dag, 16 leden van fotoclub Tholen verzamelde om 05:30 in de Biesbosch voor een 8 uur durend natuurfoto avontuur.
Een kleine impressie van de dag ;


Een enigszins bewolkte start van de dag zorgde toch voor een magische sfeer.


Natuurlijk werden de nodige filters gebruikt tijdens de zonsopkomt en heeft Marcel de mogelijkheden en toepassing nader belicht.


De natuur is wat later dan normaal maar bij het bovenstaande beeld is het duidelijk dat de Biesbosch ontwaakt uit zijn winterslaap. De bloem op deze foto is de zeldzame spindotter die in deze tijd van het jaar in dit zoetwatergetijdengebied te zien zijn.


Hondsdraf (Glechoma hederacea) is een kruipende, geurende plant die behoort tot de lipbloemenfamilie (Lamiaceae). De naam is waarschijnlijk afkomstig van het Gotische woord 'Gunderaba' wat wonddrank betekent. Hondsdraf wordt wel als geneeskrachtig kruid toegepast tegen onder meer jeuk en wonden. Het werkt ook tegen de jeuk die men krijgt van brandnetels, waar het dikwijls bij in de buurt groeit. Ook is het in gebruik in de bierbrouwerij. Daar was het de voorloper van hop.


De visdief (Sterna hirundo) is een vogel uit de familie van de sterns (Sternidae). De visdief is een tweelingsoort van de noordse stern, S. paradisaea. Of beter gezegd een zustersoort van zowel de noordse stern als de Dougalls stern (S. dougallii).


Tijdens deze workshop hebben we ook voor de eerste keer de macro lens kunnen gebruiken om insecten te fotograferen ...

Heeft uw fotoclub interesse in een natuurfoto lezing met of zonder workshop ?
Neem vrijblijvend contact met ons op indien U onder begeleiding van een professionele natuurfotograaf met U club of groep een fotografie workshop wilt volgen in nationaal park de Biesbosch. (gebruik het contact formulier van [url=http://www.natuurfoto.biz]www.natuurfoto.biz)


©2013 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected. You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.Loonse en Drunense Duinen 
zaterdag, april 20, 2013, 18:59
sb_postedby sb_admin
Een dagje loonse en drunense duinen,

In natuurgebied De Loonse en Drunense Duinen ligt één van de meest uitgestrekte stuifzandgebieden van West-Europa. Deze Brabantse Sahara heeft dertig vierkante kilometer ‘levend stuifzand’. In de laatste ijstijd is door poolwinden op veel plekken in Brabant een dik pakket zand afgezet. Het huidige natuurgebied De Loonse en Drunense Duinen ligt op zo’n hoge zandrug.

Lange tijd was het zand met oerbossen bedekt, tot deze in de veertiende eeuw werden gekapt. Er kwamen uitgestrekte heidevelden voor in de plaats, waar boeren hun vee lieten grazen. Door overbegrazing en plaggen raakte de grond volledig uitgeput en verdween de heide. De wind kreeg weer vat op het zand. Dorpen en akkers kwamen onder het zand te liggen. De opmars van het stuifzand werd gekeerd door dwars op de windrichting bomenrijen te plaatsen.

Een kleine impressie van vandaag,Morgen staan er twee Biesbosch workshops op de agenda.
Tot de volgende ... ;-)

©2013 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected. You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.Volg de Bever 
woensdag, april 17, 2013, 09:00
sb_postedby sb_admin
Vandaag 17 april gaan de webcams bij de beverburcht in de Biesbosch online en is hier het dagelijks leven van een beverpaar in NP de Biesbosch te volgen. Het volgen van het beverpaar zal heel wat grienduilen opleveren want de bevers zijn vooral ’s nachts en in de schemeruren actief en slapen overdag,Volg de Biesbosch bevers via : http://www.volgdebever.nl/Meer info over de bevers vind je in het gratis Biesboschblad

Kijk ook op onze Workshop pagina voor een onvergetelijke foto safari in NP de Biesbosch.
Tot in de Biesbosch ... ;-)

©2013 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected. You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.

<<nav_first <Vorige | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | Volgende> nav_last>>