Ultra licht, technisch vernuft en schoonheid ... 
zaterdag, april 19, 2014, 17:52
sb_postedby sb_admin


De afgelopen weken heb ik de zeer lichte ZENELLI gimbal statiefkop mogen testen, met stijl gemaakt in Italie van het ultra lichte carbon. Een gimbal zoals we die ook kennen van andere fabrikanten maar met een gewicht van net boven een kilo (1.19 Kg) unieke in zijn soort. Met gemak kan je een 500mm lens op deze gimbal monteren. Research, Passie en oog voor details maken van de ZENELLI schommelkop een bijzonder product. Dankzij de verregaande analyse van wat fotografen eisen, met de toegewijde passie voor de ontwikkeling en productie en door gebruik te maken van de allerbeste computersoftware en materialen is ZENELLI in staat om een product te maken dat maximale stijfheid biedt in combinatie met een extreem laag gewicht. Het is een degelijk stuk gereedschap waarbij de schanier punten goed en degelijk zijn. Daarnaast is de kop standaard uitgerust met een een snelspan plaat en is het zeker de lichtste en mooiste gimbal op de markt. Meer informatie & prijzen zijn te vinden op :
www.foto-express.nlHallerbos 2014 
zondag, april 13, 2014, 17:55
sb_postedby sb_admin
Het Hallerbos is een bos met een oppervlakte van 552 ha ten zuidoosten van Halle. Het Hallerbos vormt een stil recreatiegebied, dat sterk op prijs gesteld wordt door de bevolking van de omliggende sterk verstedelijkte zones. Het merendeel van de kruidachtige vegetatie bestaat uit lentebloeiers, die hun optimale ontwikkeling kennen vooraleer het kronendak van de bovenste etage zich volledig sluit. Zeker de wilde hyacint, die van half april tot eind mei plaatselijk uitgestrekte blauwe bloemtapijten gaat vormen, mag de meest typische plantensoort van het Hallerbos genoemd worden.

Vandaag het bos bezocht en ik was deze morgen rond 06:15 ter plaatse, helaas niet de beste omstandigheden qua weer. Het was er deze morgen bewolkt met zelfs een beetje motregen. Maar de sfeer van het bos maakt alles goed, de kleuren heb ik nog nooit zo intens gezien en de geur die je tegemoet komt als je de auto uitstapt is niet te beschrijven. Fotografisch ben ik vandaag veel bezig geweest met dubbele belichtingen om het monotone licht en landschap de magie te geven die het verdient. Indien je komende week tijd hebt moet je zeker eens gaan kijken in het hallerbos ...Door een verticale beweging verkregen. vaak gezien en toch maken de kleuren van het hallerbos hem "anders".


Een detail opname van een witte boshyacint gemaakt met een dubbele belichting.


Ook deze opname is een dubbele belichting, de sparren in de achtergrond vormen een mooie basis om de achtergrond donker en contrastrijk te krijgen.

Tot de volgende ... ;-)

©2013 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected. You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited. All images are for sale and can de found on our stockfoto site : www.natuurbeeld.comBiesbosch Workshops 
maandag, maart 31, 2014, 20:42
sb_postedby sb_admin
Afgelopen weekend is het workshop seizoen dan echt van start gegaan. Op zaterdag zijn we gestart met een workshop per boot die rond 05:45 startte in de haven van Geertruidenberg. Het is een prachtige tocht geworden in het nationaal park, het lage water speelde parten maar we hebben volop de gelegenheid gehad om prachtige opnames te maken van diverse vogel soorten. Vogels die overigens al behoorlijk de lente kriebels te pakken hebben en zich opmaken voor de eerste geboortegolf.

Op zondag met een groep van 15 personen een wandeling gemaakt. Deze introductie workshop vond plaats in de Noordwaard en Pannekoek waar we het eerste speenkruid, pinksterbloemen en spindotters in bloei vonden. Prachtige onderwerpen om te combineren in een landschap maar ook voor detail opnames zijn het mooie onderwerpen. Volgende week 6 april de eerste roofvogel workshop van 2014 in het Brabantse Diessen. Maar eerste even wat sfeer beelden van afgelopen weekend ...


De start van de dag hebben we beleefd op de Amer waar deze prachtige oude boom een mooi decorstuk vormde tijdens het opkomen van de zon.


Veel bergeenden gezien die we zowel in rust als tijdens de baltsvlucht konden fotograferen.


's morgens vroeg in de haven van Hank deze Fuut gefotografeerd in adembenemend licht.


In de reigerkolonie veel activiteit, de reigers waren erg druk met het aanvliegen van nestmateriaal.

Kijk voor meer informatie omtrent onze workshops op www.natuurfoto.biz
Voor 2014 staan nog een aantal roofvogel, macro en Biesbosch workshops op de agenda. Daarnaast organiseren we as. 24 mei een masterclass landschapsfotografie en gaan we eind augustus met een select gezelschap naar IJsland voor een foto expeditie. We sluiten het jaar af in november met een natuurfotoreis naar donna-nook waar we grijze zeehonden gaan fotograferen.

Tot de volgende ... ;-)

©2013 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected. You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited. All images are for sale and can de found on our stockfoto site : www.natuurbeeld.com


Voorbereidingen in de Biesbosch ... 
zondag, maart 23, 2014, 13:55
sb_postedby sb_admin
De Biesbosch staat op zijn kop nu project "Noordewaard" wordt uitgevoerd. Graafmachines en bergen aarde vullen de horizon maar als je goed zoekt en de weg weet dan zijn er enorme mooie locaties te vinden om te fotograferen. Volgende week starten we namens just4moments het workshop seizoen in de Biesbosch, ter voorbereiding ben ik al wat locaties gaan verkennen voor de natuur en fotografie wandelingen. Naast de wandelingen en boottochten organiseren we ook gespecialiseerde workshops / masterclasses waarbij we gebruik maken van filters. Volgende week staat de eerste boottocht op de agenda die overigens al geheel volgeboekt is, van dusk to dawn vertoeven we in de Biesbosch en gaan we op zoek naar het beste wat de Biesbosch die dag te bieden heeft. OM in de stemming te komen al vast wat sfeer beelden ....


De maan door de bomen en prachtig licht tijdens de eerste uren in de Biesbosch.


De eerste spindotters staan al in bloei, nog niet het unieke "gele bloementapijt" maar met de zonnige omstandigheden van de laatste dagen hoeven we niet lang te wachten totdat deze zeldzame bloemen massaal tussen de wilgen te vinden zijn.


Mooie dreigende luchten, de jantjes keet en een wilg met natte voeten .... een typisch Biesbosch tafereel.


De zonsopkomst in de spieringspolder, wat een sfeer om je dag te starten ....

Interesse in een van onze workshops ? kijk snel op www.natuurfoto.biz voor meer informatie en boek snel, de eerste workshops zitten namelijk helemaal vol en voor 05/05 zijn nog slechts enkele plaatsen beschikbaar.

Tot de volgende ... ;-)

©2013 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected. You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited. All images are for sale and can de found on our stockfoto site : www.natuurbeeld.com<<nav_first <Vorige | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | Volgende> nav_last>>