De roerdomp op zijn return. 
zondag, mei 31, 2009, 10:08
sb_postedby sb_admin
Gisteren een tweede sessie bij de roerdompen. Samen met Michel Vaartjes (die nog wat te goed had van Tes(x)el naar de locatie waar we 12 uur hebben doorgebracht en diversen keren de roerdomp voor de lens hebben gehad. Ik heb zelfs nog even de aanwezigheid van een ijsvogel gemist doordat ik net even de set moest verlaten voor een sanitaire stop :-) Uiteindelijk een dag geworden vol foto plezier en we hebben weer een aantal leuke opnames gemaakt. We hebben daar ook een enorme diversiteit aan vogels gezien waaronder natuurlijk de roerdomp maar ook de zwarte specht, vlaamse gaai, ijsvogel, aalsgolver, fuut, diverse eenden soorten, kiekendief, boomvalk ... om er maar een paar te noemen ...


De roerdomp in vlucht, gezien de groene kleur op zijn snavel een vrouwtje, Mannetjes hebben schijnbaar een blauwe gloed op de snavel.


Een jonge fuut gaat er met een visje vandoor en is niet van plan dit te delen met zijn broertjes of zusjes ..


Een pyjama bal daar gisteren, de spiegeling van de jonge fuut maakt het dan weer een bijzondere foto terwijl de soort heel algemeen is.Een vlaamse gaai gaf ook nog even acte de precance ... mooi los in een bladerdek gefotografeerd met iet wat tegenlicht. de prooi is in dot geval een naaktslak.


En als afsluiter voor vandaag een opname de roerdomp in vlucht, het blijft een bijzondere ervaring ...

Tot morgen ;-)

©2009 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected, You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.


Gallery Update. 
vrijdag, mei 29, 2009, 11:37
sb_postedby sb_admin
En dan eindelijk heb ik de nieuwe update van de galerij kunnen uploaden. Al dat foto werk is leuk maar je moet het wel allemaal up-to-date houden. Verder staan er dit weekend weer een aantal trips op de agenda. We gaan een ieder geval nog eens naar de roerdompen en wil ik nog eens gaan kijken hoe het de ijsvogels vergaat .... Later meer vooralsnog hoop ik dat de vernieuwde galerij weer voor het nodige kijkplezier zorgt :-)

Tot morgen ;-)

Firmware update voor de EOS 5D Mark II  
donderdag, mei 28, 2009, 07:43
sb_postedby sb_admin
Canon kondigt vandaag een firmware update voor de EOS 5D Mark II aan die gebruikers in staat stelt om de belichting tijdens het opnemen van videobeelden handmatig te regelen.

Na de introductie van de EOS 5D Mark II in september 2008 heeft Canons Research and Development team naar aanleiding van gebruikersfeedback uitbreidingen ontwikkeld voor de videofunctionaliteit van de camera.

Om gebruikers van de EOS 5D Mark II nog betere videobeelden te laten maken, bevat de firmware update de volgende handmatige instellingen bij het opnemen van video:
- Selectie van diafragma
- ISO-snelheid: Auto, 100 - 6400 en H1
- Sluitertijd: 1/30e - 1/4000e seconde

De nieuwe firmware kan vanaf 2 juni 2009 worden gedownload van de website van Canon Nederland of rechtstreeks via deze linkLees ook het Canon Eos 5D Mark II Review


De kracht van een laag standpunt 
woensdag, mei 27, 2009, 20:04
sb_postedby sb_admin
Compositie is in de beeldende kunst het ordenen van beeldelementen volgens een vooraf bepaalde strategie. Het is een poging tot creëren van orde in de chaos. De term compositie gebruiken we wanneer het de bedoeling is geweest van de kunstenaar om een werk te maken met als doel een boeiende vlakverdeling te creëren. Zo was Paules Potter een kunstenaar die een voorkeur had om dieren te schilderen vanaf een laag standpunt, door dit laag standpunt komen de dieren mooi uit tegen de lucht en mooi los uit de achtergrond. Potters beroemdste schilderij is De stier uit 1647. Dit enorme schilderij hangt in het Mauritshuis in Den Haag


een landschap gemaakt met een groothoek met een standpunt van slechts enkele centimeters boven het water.

In de natuurfotografie is het vaak ook erg mooi om een zo laag mogelijk standpunt te kiezen bij het fotograferen van dieren. Het advies is om ten alle tijden te proberen op gelijk niveau of wanneer mogelijk zelfs iets daaronder te komen. Maar ook voor het fotograferen van landschappen kan een laag standpunt een spannende compositie opleveren en brengt het vaak orde in de ghaos.... Probeer het eens .... Alledaagse beelden worden vaak heel bijzonder.


Vanaf een boot gemaakt tijdens 1 van de biesbosch workshops. Ook hier heb ik gebruikgemaakt van een hoekzoeker en een standpunt van slecht enkele centimeters boven de waterspiegel. Houd je materiaal wel goed vast :P

©2009 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected, You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.
<<nav_first <Vorige | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | Volgende> nav_last>>