Firmware update voor de EOS 5D Mark II  
donderdag, mei 28, 2009, 07:43
sb_postedby sb_admin
Canon kondigt vandaag een firmware update voor de EOS 5D Mark II aan die gebruikers in staat stelt om de belichting tijdens het opnemen van videobeelden handmatig te regelen.

Na de introductie van de EOS 5D Mark II in september 2008 heeft Canons Research and Development team naar aanleiding van gebruikersfeedback uitbreidingen ontwikkeld voor de videofunctionaliteit van de camera.

Om gebruikers van de EOS 5D Mark II nog betere videobeelden te laten maken, bevat de firmware update de volgende handmatige instellingen bij het opnemen van video:
- Selectie van diafragma
- ISO-snelheid: Auto, 100 - 6400 en H1
- Sluitertijd: 1/30e - 1/4000e seconde

De nieuwe firmware kan vanaf 2 juni 2009 worden gedownload van de website van Canon Nederland of rechtstreeks via deze linkLees ook het Canon Eos 5D Mark II Review


De kracht van een laag standpunt 
woensdag, mei 27, 2009, 20:04
sb_postedby sb_admin
Compositie is in de beeldende kunst het ordenen van beeldelementen volgens een vooraf bepaalde strategie. Het is een poging tot creëren van orde in de chaos. De term compositie gebruiken we wanneer het de bedoeling is geweest van de kunstenaar om een werk te maken met als doel een boeiende vlakverdeling te creëren. Zo was Paules Potter een kunstenaar die een voorkeur had om dieren te schilderen vanaf een laag standpunt, door dit laag standpunt komen de dieren mooi uit tegen de lucht en mooi los uit de achtergrond. Potters beroemdste schilderij is De stier uit 1647. Dit enorme schilderij hangt in het Mauritshuis in Den Haag


een landschap gemaakt met een groothoek met een standpunt van slechts enkele centimeters boven het water.

In de natuurfotografie is het vaak ook erg mooi om een zo laag mogelijk standpunt te kiezen bij het fotograferen van dieren. Het advies is om ten alle tijden te proberen op gelijk niveau of wanneer mogelijk zelfs iets daaronder te komen. Maar ook voor het fotograferen van landschappen kan een laag standpunt een spannende compositie opleveren en brengt het vaak orde in de ghaos.... Probeer het eens .... Alledaagse beelden worden vaak heel bijzonder.


Vanaf een boot gemaakt tijdens 1 van de biesbosch workshops. Ook hier heb ik gebruikgemaakt van een hoekzoeker en een standpunt van slecht enkele centimeters boven de waterspiegel. Houd je materiaal wel goed vast :P

©2009 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected, You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.Scherpe foto's maken 
dinsdag, mei 26, 2009, 20:28
sb_postedby sb_admin
In bijna alle gevallen is de scherpte van een opname een belangrijke factor voor het maken van een kwalitatief goede foto. Maar dat in niet altijd zo simpel, naar de juiste materialen komt er heel wat techniek bij kijken om de scherpte optimaal te krijgen, daarnaast moet de scherpte en onscherpte goed liggen om je model te laten spreken. Een goede uitleg met de nodige diepgang is te vinden op deze webpagina :

http://www.digitalefotografietips.nl/al ... perefotos/©2009 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected, You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.


Once in a lifetime 
zondag, mei 24, 2009, 18:42
sb_postedby sb_admin
Soms zijn er momenten in je leven die je bijblijven. Vandaag mocht ik weer een prachtige natuur belevenis meemaken. Een aantal roerdompen lieten zich goed fotograferen vandaag. Een vreemde vogel deze roerdomp, maar ook een zeldzame vogel al is de soort wel op zijn retour. Ze zijn vaak erg lastig te spotten omdat ze enorme goede schutkleuren hebben. Maar als ze gaan vliegen dan zijn ze goed te traceren. Het zit echter niet in de natuur van deze vogels om te gaan vliegen bij gevaar. vaak nemen ze de paalhouding aan en stellen ze het geduld van de mensen op de proef. Naast de ijsvogel een wens van elke natuurfotograaf om deze vliegend te fotograferen.


Roerdomp tijdens het middag licht.

Naast een roerdomp ook nog aan aantal andere soorten kunnen fotograferen, een van de soorten was de aalsgolver.


Aalsgolver.


Roerdomp de eerse opname van de dag gemaakt rond 8:30.


Deze fuut had er de snelheid goed inzitten.


Een opname van de plaatselijke flora.

Tot morgen ;-)

©2009 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected, You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.

<<nav_first <Vorige | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | Volgende> nav_last>>