Dag 5 Texel - Stuif es in  
vrijdag, mei 8, 2009, 21:37
sb_postedby sb_admin
De al lang gekoesterde zon heeft vandaag acte de presence gegeven. Schijnbaar had deze zonnige dag ook invloed op het gedrag van de vogels. links en rechts vlogen de meest ongelofelijke vogels om je oren. Vandaar dat ik vandaag gekozen heb voor een selectie vlucht opnames. Natuurlijk afgewisseld met een sfeer opname van dit wonderschone eiland. In de morgen liep ik Michiel Vaartjes tegen het lijf bij het wagejot, Michiel heb ik leren kennen tijdens de roofvogel workshop en ook heeft hij een voorliefde voor natuurfotografie en de ultieme natuurbeleving. Als je dan ziet wat vandaag soms op zeer korte afstand langs je hoofd scheerde kan ik je vertellen dat dag 5 be boeken ingaat als een prachtige dag met een aantal bijzondere momenten.


Een gans in het laatste licht.


De grote stern (die van beleef de lente) gefotografeerd in de petten.


Eeen vliegende Kluut zoals we die vandaag hebben waargenomen in het wagejot.


Een heel bijzonder moment, door de harde wind had deze rose-grutto zijn landing niet onder controle en lande precies op het nest van dit bontbekkie. Dat bontbekkie bleek een dapper vogeltje te zijn zoals je ziet, onder luid protest liet hij zijn ongenoegen blijken.


Een koppel bergeenden in vlucht, waarbij de man goed te herkennen is aan de knobel op zijn snavel.


Een visdiefje die samen met een aantal noorse sternen de broed locatie deelt, dat staat garant voor spektakel. Zeker als hij met een visje aan komt vliegen.


En dan als laatste de lepelaar in volle vlucht, gefotografeerd vanaf de mokbaai waar deze lepel door de harde wind de nodige moeite had om over te steken.


Als laatste een sfeer beeld van een ongelofelijke mooie foto dag. quality time hier op het eiland ...

Tot morgen ;-)

©2009 - Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected.

Dag 4 Texel - Een vroege start. 
donderdag, mei 7, 2009, 18:36
sb_postedby sb_admin
Een vroege start gemaakt vandaag, om 5 uur uit bed en op naar de zonsopkomst. Deze was enigszins te fotograferen want al snel vulde de lucht zich met donkere wolken. Zo nu en dan regen maar vanaf deze middag is het aan het opklaren en hebben we zo nu en dan zon. Een aantal modellen hebben we gisteren al gezien. Vandaag een beetje de focus gelegd op de lepelaars en boerenzwaluwen. Toch nog een aantal foto's gemaakt ... hopelijk hebben we morgen meer licht en kunnen we de sternen fotograferen. Misschien deze avond ook nog even naar het strand....


Vandaag 05:00, erg vroeg maar het sunset filter maakt het onbeschrijflijk.


Gisteren al een foto van deze soort, deze morgen net na de regen zongen ze het hoogste lied, wat een enorme snavel heeft dat kleine vogeltje vind je niet?


De rotgans liet zich ook nog even zien, ik kon het niet laten om toch weer op de buik te vallen en een paar foto's er van te maken (en ja dat is zo ... ik val zacht)


Weet je nog ... het artikelover het lage standpunt. Dit is een voorbeeld. gemaakt met de camera en lens in het gras en dmv de hoekzoeker scherpgesteld.


Een kleine serie over de lepelaar zoals ik deze vandaag heb gevolgd, deze eerste opname is van de mokbaai waar deze lepel de landing inzet.


Hier opnieuw een opname van de lepel tijdens het fourageren, deze opname is gemaakt vanuit de auto. Het blijft een komisch beest met die kuif en uitzonderlijke snavel.


Als laatste de lepelaar aan het fourageren, opnieuw een opname gemaakt vanuit een laag standpunt. Teken controle dus vanavond.


Nog een opname van deze morgen, wat een magisch eiland is het toch ook he.Als laatste een begeerlijke soort die ik hier erg veel zie, het is echten nog niet gelukt deze kiek mooi in een natuurlijk landschap te fotograferen... Hopelijk komt dat nog.

Tot morgen ;-)

©2009 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected, You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.Dag 3 Texel - We hebben de lente gezien 
woensdag, mei 6, 2009, 20:13
sb_postedby sb_admin
Ook vandaag start de dag met regen, wan langer op bed gelegen vandaag. Om een uur of 8 richting de modellen .... vandaag veel leuke dingen gezien. De start van de dag was erg goed, enorm veel boeren zwaluwen die net over een sloot vlogen om vliegjes te vangen. Soms kwamen ze even zitten rusten en wisselde de rustplaats met groenlingen en putters. Verder de visdiefjes en steenloper, we zijn ook even gaan kijken naar de grote sternen bij de mok baai, die van beleefdelente.nl Al met al een mooie dag maar toch hoop ik morgen de sternen te fotograferen tegen een blauwe lucht. De vooruitzichten qua weer zien er beter uit dan afgelopen dagen. Zie volgende foto-momenten van vandaag :


Grote Stern met prooi nabij de mokbaai.


Bergeend nabij de mokbaai.


Twee boeren zwaluwen, Mike en Wesley beide de kop de andere kant uit :-)


Opzoek naar de morinel vonden we deze kleine zilver reiger.


Visdiefje opzoek naar zijn of haar partner.


Deze putter kwam ook even kijken naar de zwaluwen


Zo vind je ze niet in Arkenheem ...

tot morgen ;-)

©2009 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected, You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.Dag 2 Texel 
dinsdag, mei 5, 2009, 18:06
sb_postedby sb_admin
Een minder goede start, tenminste dat was de eerste gedachte toen we wakker werden. Het was nog nat en in de nacht was er schijnbaar heel wat regen gevallen. Om half 7 zijn we op gestaan en vertrokken richting de modellen. In eerste instantie naar de mok baai maar daar was niet al te veel te zien. uiteindelijk zijn we gaan rijden om te kijken of we überhaupt wat konden fotograferen.... de soorten die we vandaag hebben gefotografeerd (wel veel meer gezien): lepelaar, visdiefje, bonte strantloper, Steenloper, Rotgans, kluut, bontbekkie ... al met al is het heel de dag droog gebleven en hebben we redelijk licht gehad. Een paar opnames van vandaag :


Steenloper


Lepelaar opvliegend


Visdiefje met prooi


Steenloper in vlucht


Parende kluuten


Rotgans

Tot morgen ;-)

©2009 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected, You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.<<nav_first <Vorige | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | Volgende> nav_last>>