Dagje Zoo 
vrijdag, mei 13, 2011, 18:52
sb_postedby sb_admin
Zo nu en dan vind ik een dagje dierentuin leuk. Weer eens wat anders en toch altijd weer een bron van inspiratie. Wat ik dan altijd wel probeer is om op zo een dag anders dan anders te fotograferen. Geen grote tele lens maar eerder een groothoek of in dit geval zelfs een lensbaby. Ik moet zeggen dat het even oefenen is om je meester te maken over de sweetspot maar eenmaal je dat in je vingers hebt geeft het vaak prachtige en bijzondere beelden. Een aantal voor beelden van dierentuin beelden maar dan anders dan anders ... tenminste dat was de opzet ...


Een opname in de Japanse tuin, de focus/sweetspot op de waterval om zo dat onderwerp te isoleren en diepte te geven aan de opname.


Deze opname heb ik gemaakt met de groothoek op 35 mm. Met een sluitertijd van 1/15 en gebruikmakend van een flitser heb ik getracht de snelheid van de pinguïn te pakken met voldoende scherpte en dynamiek. Een foto met een behoorlijke moeilijkheidsgraad en eerlijk gezegd vind ik heb persoonlijk erg geslaagd.


Ook dieren kan je fotograferen met de lensbaby, dit is een voorbeeld van een tijger waarbij de scherpte uiteraard op de kop zit.


Natuurlijk toch even een paar opnames gemaakt met de tele, wan deze bijeneter kon ik niet laten zitten.

©2010 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected, You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.Roofvogel workshop 
dinsdag, mei 3, 2011, 22:32
sb_postedby sb_admin
Elke workshop heeft zo wel een aantal momenten die het altijd weer bijzonder maken. Opzoek naar andere beelden kwam ik toch weer een aantal momenten tegen die het ondanks het grote aantal workshops in de laatste 5 jaar weer erg bijzonder waren .... een kleine impressie van momenten die we altijd zien en een aantal bijzondere sfeer opnames ...


Deze editie hebben we ook een aantal opnames gemaakt in de schuur.


De opvliegende buizerd in een donkere achtergrond.


En hetstandaard vliegwerk in een natuurlijk decor waarvoor altijd speciaal wordt gezorgd. Het vliegveld wordt speciaal natuurlijk gehouden voor de workshops.


Een groothoek opname met een bijzonder perspectief. Ingeflitst om er voor het zorgen dat het speciale sfeertje ontstaat.


Ook deze opname is gemaakt met behulp van tegenlicht en een flitser. Gemaakt overdag met een behoorlijk zonnetje al doet het plaatje vermoeden dat het tegenlicht wordt veroorzaakt door de maan. Dit is een van de technieken die tijdens een workshop wordt belicht.

Tot de volgende ... ;-)

©2010 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected, You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.Macro weekend 
maandag, april 25, 2011, 19:21
sb_postedby sb_admin
Een prachtig warm macro weekend achter de rug, Prachtige zeldzame vlinder gezien en mogen fotograferen in België, verder de eerste uitsluipende libel gefotografeerd en een zeldzame gouden tor ... een kleine impressie van het weekend. (de opnames zijn trouwens gemaakt het behulp van de 100mm 2.8L en MP-65E.


Dit prachtige grafische beeld is in wekelijkheid een opkomend blad van de gele lis in tegenlicht. In geflitst met de twin-lite.


Een uitsluipende libel die op het punt staat om het stadium van larf achter zich te laten. Ik denk het het hier een vrouwtje van de Smaragdlibel betreft. (Cordulia aenea) smaragdlibel Spanwijdte vleugels 60-70 mm, mei-augustus -Kenmerken- Lichaam donkergroen tot koperkleurig. Ogen helder groen. Achterste deel achterlijf van mannetje verbreed bij vrouwtje gelijkmatig cilindrisch, legboor bij haar niet zichtbaar. Nimf gedrongen met zeer lange poten.


Hier dezelfde libel die hangt te drogen in het vroege zonnetje.


De paarse parelmoervlinder of akkerparelmoervlinder (Boloria dia, vroeger geplaatst in het geslacht Clossiana, dat nu als ondergeslacht wordt gezien) is een dagvlinder uit de familie van de Nymphalidae, de vossen, parelmoervlinders en weerschijnvlinders. In Nederland is de paarse parelmoervlinder een zeldzame zwerver, die voor het laatst in 1996 is waargenomen. In het zuiden van België is het een zeldzame standvlinder.


De gouden tor (Cetonia aurata) is een insect uit de familie bladsprietkevers (Scarabaeidae). Door de grootte en de kleuren behoort deze kever tot de mooiste insectensoorten die in Europa voorkomt. De maximale lengte is ongeveer 2 centimeter en de kleur van de rug is vrijwel altijd goud-groen gekleurd. De schildranden vertonen een wat rode tot goudglans en de onderzijde van het lichaam is sterk behaard. De kop is donkerder gekleurd en de goudglans van de achterzijde kan ook meer naar paars neigen


Het zeldzame kalkgraslanddikkopje (Spialia sertorius) is een dagvlinder uit de familie Hesperiidae, de dikkopjes. Een oude Nederlandse naam is pimperneldikkopje. De spanwijdte van de vlinder bedraagt tussen de 22 en 26 millimeter. Aan de roodachtige onderzijde van de achtervleugels is de vlinder te onderscheiden van gelijkende soorten. De vlinder komt voor op droge en kalkgraslanden in Centraal- en Zuid-Europa waar de waardplant van de rups de kleine pimpernel groeit.

Tot de volgende ... ;-)

©2010 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected, You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.Hallerbos 
dinsdag, april 19, 2011, 20:12
sb_postedby sb_admin
Het hallerbos is een paar dagen per jaar een waar sprookjesbos. De wilde boshyacint kleur de bodem van het bos paars terwijl het frisse groen van het nieuwe blad een prachtig contrast vorm met het paars van de boshyacint. Fotografisch is het hallerbos een uitdaging, ten eerste is het enorm moeilijk om een foto te maken die de realiteit weergeeft. Daarbij komt dat het erg moeilijk is om origineel te zijn daar er al duizenden foto's zijn gemaakt. Toch een poging gewaagd .. het hallerbos zoals ik dat zag ...


Met de 100mm macro lens en de flitser de boshyacint geïsoleerd door de achtergrond weg te flitsen.


Een meer standard opname waarbij de doelstelling was zoveel mogelijk diepte mee te geven in het beeld. Deze opname is gemaakt met behulp van de 16-35 2.8L II en een zeiss polar filter om zoveel mogelijk de glans van het blad en de bloemen te halen.


Een tegenlicht opname van het bos .. perspectief tussen de bosanemoon en het bos was de doelstelling, gemaakt met de 15mm fischeye.


Een detail opname van de bosanemoon dat ook een bijzondere bloem is en enorm veel te zien is in het hallerbos.


In deze opname de techniek gebruikt die ik ook wel eens gebruik bij paddenstoelen. Deze opname is gemaakt met de 15mm fisheye en de macroflitser. door het silhouet van het bos in de achtergrond getracht een spookachtig beeld te creëren.

Tot de volgende ... ;-)

©2010 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected, You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.
<<nav_first <Vorige | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | Volgende> nav_last>>