Zomer griepje ... 
zondag, mei 13, 2012, 15:47
sb_postedby sb_admin
Nadat de Kinderen en Nicole last hadden van een zomer griepje heb ik het nu te pakken. Gisteren toch met de nodige tegenzin om 4.30 uur opgestaan op plaatjes te gaan maken aan de Belgische kust. De exacte trip was niet helemaal bekend maar er is altijd wel wat te fotograferen bij onze zuiderburen. In eerste instantie ben ik daar in een vogel-observatie post gaan zitten en al snel had ik de ijsvogel voor de lens. Veel opnames kunnen maken in diverse lichtomstandigheden, naast foto's zelfs een filmpje gemaakt. Daarna wat rondgelopen met de macrolens in het natuurgebied aldaar. Rond een uur of 1 verder gegaan naar het strand om te gaan spelen met de Lee Big-stopper en lange sluitertijden. Ondanks het zomer griepje een prachtige dag gehad. Vandaag was het minder en moet ik de dag van gisteren bekopen .. hopelijk morgen weer fit op te gaan werken maar eerst een kleine impressie van de dag van gisteren 12/05/2012.


Hij blijft mijn favoriet, in de Biesbosch op dit moment niet echt veel te zien. Ik heb het idee dat ze het afgelopen winter zwaar hebben gehad. Hopelijk houden de werkzaamheden in de Biesbosch de ijsvogels niet tegen om te broeden...


Voor de eerste keer echt kunnen werken met de Big-Stopper van LEE Filters. Een prachtig filters dat 10 stops licht tegenhoud en zo op een zonnige dag sluitertijden mogelijk maakt van 30 seconden of meer.

De rietorchis (Dactylorhiza majalis subsp. praetermissa, synoniem: Dactylorhiza praetermissa) is een Europese orchidee van het geslacht Dactylorhiza (handekenskruiden). Het is een ondersoort van Dactylorhiza majalis, die vooral voorkomt in vochtige biotopen.


Nogmaals een opname gemaakt met de Big-Stopper van Lee, door de lange sluitertijd vervagen de golven en wordt de zee een egale wollige deken. Voor deze opname in totaal 3 filters gebruikt op de Zeiss Distagon 21mm f2.8, met een Zeiss polar, de Big-Stopper van Lee en een soft Gradual ND-6 van Lee. 5D Mark III - Sluitertijd 30Sec, Iso 160, Diafragma van F16 (Hyperfocal 93cm).


Een prachtige vlieg met horentjes op zijn kop waaraan je duidelijk kan zien dat het een rode duivel is, al ben ik niet zeker wat voor soort dit is.


Na graafwerkzaamheden in de nestkamer poetst deze ijsvogel zijn verenkleed.

Hopelijk weer snel op pad in de natuur, deze week staan een aantal dagen op de planning al moet de gezondheid wel even meewerken. Maar dat komt vast wel goed ...

Tot de volgende ... ;-)

©2012 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected, You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.Biesbosch Macro Workshop 
dinsdag, mei 8, 2012, 19:59
sb_postedby sb_admin
Afgelopen 5Mei voor een leuke kleine groep fotografen een macrofotografie workshop verzorgd in nationaal park de Biesbosch . Het was twijfelen i.v.m het weer, de ene bron gaf behoorlijk wat regen aan terwijl een andere bron een redelijk droge dag voorspelde. Na enig beraad toch maar het besluit genomen om zaterdag morgen de workshop rond 8:30 te starten. Na een beperkte theorie sessie zijn we direct gestart met wat praktijk opdrachten. Daarna een wandeling gemaakt door de pannekoek waar we een aantal prachtige bloemen en insecten hebben gefotografeerd. De lunch in het Biesbosch museum was perfect van timing want het water viel met bakken uit de hemel. Na de lunch nog eens een wandeling gepland waar we opnieuw een aantal leuke onderwerpen konden fotografen ... een klein drieluik van deze dag ;


De soorten uit de familie elzenvliegen of slijkvliegen (Sialidae) behoren tot de orde grootvleugeligen (Megaloptera) en zijn een familie van vliegende insecten.


De echte weekschildkevers hebben, zoals de naam al zegt, zachte schilden. Er zijn in de Benelux zeker zo'n vijftig soorten, die allemaal erg lastig uit elkaar te houden zijn. Ze worden ook wel soldaatjes genoemd, omdat ze verticaal bezien wel lijken op een ouderwets soldatenuniform. De volwassen kevers eten meestal insecten. Soms gaan ze actief op jacht, maar vaak eten ze aas. De meeste larven eten slakken en wormen die ze in de strooisellaag bejagen.


Het oranjetipje (Anthocharis cardamines) is een dagvlinder uit de familie Pieridae, de witjes. Het oranjetip komt in grote delen van Europa voor waaronder Nederland en België. De vlinder geeft de voorkeur aan matig vochtige graslanden bij bossen als leefgebied.

De volgende macroworkshop in Nationaal park de Biesbosch staat gepland op 25/08. Meer informatie vind U op deze website onder workshops.

Verder staat er as. donderdag weer een lezing op het programma. Deze keer voor de fotoclub de "Brabantse wal" uit steenbergen. aansluitend aan deze lezing staat er voor 19 Mei een natuurfotoworkshop met deze club op het programma.

Tot de volgende ... ;-)

©2012 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected, You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.


Post processing ... 
zondag, mei 6, 2012, 17:18
sb_postedby sb_admin
Alle foto's die je maakt moet je uiteindelijk digitaal ontwikkelen. Vandaag ben ik heel de dag bezig geweest met het "digitaal ontwikkelen" van de opnames gemaakt op het eiland Helgoland. Met veel plezier kijk ik terug op de beelden die ik daar heb gemaakt en ik ga er zeker nog eens terug naar dat prachtige waddeneiland. Nog een klein beeldverslag van afgelopen week ...


Deze Jan van Gent zet de landing in, een landing die vaak erg moeilijk is door de turbulente wind rondom de kliffen. Ze smakken van met hoge snelheid tussen hun soortgenoten.


De zeekoet (Uria aalge) is een vogel uit de familie van alken (Alcidae). Ze worden 38 - 46 cm. groot met een spanwijdte van 61 - 73 cm. Het is de meest talrijke alk van de Britse eilanden en broedt in grote kolonies op smalle kale richels van steile kliff


Na de landing op het nest volgt erg vaak een balts.


Op een elegante manier begroeten de vogels elkaar ver schudden vervolgens de kop en sabbelen met hun snavel.


Naast Helgoland vindt je op slechts een aantal honderd meter het eiland Dune. Het bijzondere aan dit eiland is dat het een kolonie grijze zeehonden huisvest. de grijze zeehond of kegelrob (Halichoerus grypus) is een zeeroofdier uit de familie van de zeehonden (Phocidae). Het is na de gewone zeehond de meest algemene zeehond. De dieren zijn van andere zeehonden te onderscheiden door hun rechte snuit.


Om af te sluiten nog een zeelandschap waarbij ik een grijsfilter gebruikt heb. Dit filter resulteert in een lange sluitertijd waardoor het wateroppervlak haast geen golven meer laat zien en een rustig beeld geeft.

En dan ga ik nu de opnames ontwikkelen die ik gisteren tijdens de macroworkshop in NP de Biesbosch heb gemaakt, tot de volgende ... ;-)

©2012 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected, You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.


Superdag ... 
donderdag, mei 3, 2012, 19:13
sb_postedby sb_admin
De zonsopkomst was mooier, de jan van genten hadden mooier licht, de zeehonden waren actiever en het koppie kleurt nog meer richting kreeft ... opnieuw een stralende dag. Al betrekt de lucht nu wat en laten de vooruitzichten morgen een bewolkte dag zien. De laatste dag van deze trip. Deze keer niet te veel tekst, de beelden spreken voor zich. de afgelopen dag in 7 foto's ;Tot de volgende ... ;-)

©2012 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected, You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.<<nav_first <Vorige | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | Volgende> nav_last>>