Special Haze ... 
maandag, mei 20, 2013, 09:55
sb_postedby sb_admin
Een lang weekend maar volgens de voorspellingen grijs en regenachtig weer. In tegenstelling tot eerdere voorspellingen was gisteren een mooie dag, gedeeltelijk bewolkt weer met hele speciale lichtomstandigheden. Soms heb je van die heiige periodes tussen regenachtige dagen waarbij je fantastisch fotografisch licht hebt, een beetje het idee van een natuurlijke softbox. Gisteren was zo'n dag met als prettige bijkomstigheid dat het dierenrijk zich veelvuldig liet aanschouwen. Erg veel mooie en bijzondere soorten gezien in situaties waar je normaal heel wat tijd moet investeren om ze goed voor de lens te krijgen. Als Biesbosch gastheer weten wij de plekjes wel te vinden maar toch laat deze beperkte impressie zien hoe groot de diversiteit van leven is in NP de Biesbosch….


Geen bever maar een muskusrat of bisamrat(Ondatra zibethicus)deze rat is een knaagdier uit de onderfamilie der woelmuizen. Voor onze zuiderburen, het dier wordt op de menukaart ook wel als waterkonijn aangeduid. De muskusrat is de enige nog levende soort uit het geslacht Ondatra. Hij komt oorspronkelijk enkel in Noord-Amerika voor, maar leeft tegenwoordig als exoot in Europa en Noord-Azië. Deze kwam zomaar langs zwemmen tijdens het fotograferen van de visdiefjes.


De rietzanger (Acrocephalus schoenobaenus) is een zangvogel uit de familie van Acrocephalidae. Gemaakt met de 1D, 500mm F4.0 + 1.4TC


De aalscholver (Phalacrocorax carbo), ook wel scholver, scholverd, schollevaar of koolgans genoemd, is een tamelijk grote en opvallende vogel. De in West-Europa voorkomende aalscholver behoort tot de familie van de Phalacrocoracidae, waarvan 36 soorten bekend zijn. Het zijn allemaal vrij grote watervogels die voornamelijk van vis leven. Ze vormen met de genten, fregatvogels en slangenhalsvogels een eigen clade.


Een opname van een waterjuffer (Zygoptera). Gemaakt met de 5DIII, 100MM macro + Raynox -DCR250 voorzet lens. Deze voorzetlens met dioptrie van 7 behoud zijn scherpte en is kleur echt. Een prachtig stukje gereedschap om je macro bereik te vergroten.


De oeverzwaluw (Riparia riparia) is een zangvogel uit de familie van de hirundinidae (zwaluwen)


De visdief (Sterna hirundo) is een vogel uit de familie van de sterns (Sternidae). De visdief is een tweelingsoort van de noordse stern, S. paradisaea. Of beter gezegd een zustersoort van zowel de noordse stern als de Dougalls stern (S. dougallii).


Libellen (Odonata) zijn een insectenorde die wereldwijd voorkomt met ongeveer 5858 beschreven soorten, merendeels in warmere gebieden. In Nederland zijn 71 soorten aangetroffen, waarvan er 66 als inheems worden beschouwd, 1 als zwerver en 4 als verdwenen. Deze opname is gemaakt met de 100mm F2.8L is USM zonder flitser, de achtergrond word gevormd door een grote bos koolzaad.


Normaals een opname van de oeverzwaluw. Deze zwaluw broedt in kolonies in zelfgegraven holtes in verticale zandige oevers, aan rivieren, meren en zandafgravingen, vaak in tijdelijk aangelegde gronddepots met steile wanden. Deze gronddepots zijn door het project Noordwaard ruimschoots aanwezig en zo zie je maar dat de werkzaamheden als gevolg van de ontpoldering ook al zijn voordelen heeft, want de oeverzwaluw is ruim vertegenwoordigd in de Biesbosch op dit moment.

Maakt U ook graag soortgelijke opnames ? kijk voor meer informatie op onze workshop pagina voor een ruim aanbod Biesbosch workshops in NP de Biesbosch. Daarnaast zijn 1 op 1 workshops of persoonlijke trainingen ook mogelijk, daarvoor kunt U vrijblijvend contact opnemen via het contact formulier op deze site. De raynox-DCR250 vindt U in onze online shop.


Tot de volgende ...;-)

©2013 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected. You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.


De review 
vrijdag, mei 17, 2013, 20:28
sb_postedby sb_admin
In samenwerking met Natuurfotoworkshop.nl verzorgen wij diversen natuurfotografie workshops in NP de Biesbosch. Een review van deze workshops gemaakt door Fotoalbum.nl is hier te vinden.Meer informatie workshops : http://www.natuurfotoworkshop.nl
De online review : http://www.fotoalbum.nl/blog/

Tot de volgende ... ;-)

Blue bells & Macro's 
donderdag, mei 9, 2013, 18:32
sb_postedby sb_admin
Vorige week een bezoek gebracht aan het unieke Hallerbos waar op dat moment de bos hyacinten in bloei stonden. Misschien zelfs net over het hoogtepunt heen maar het blijft een bijzondere lokatie en ervaring om door dat bos te struinen. Dan vandaag voor het eerst dit jaar op pad met de macro lens. In eerste instantie leek het wat tegen te vallen met de insecten maar eenmaal ik een windstille locatie had gevonden kon ik naar hartenlust fotografen. Het wemelde er van de juffers, libellen, vliegen en zelfs het oranjetipje liet zich goed fotograferen. Een kleine impressie van de gemaakte opnames :


Het merendeel van de kruidachtige vegetatie bestaat uit lentebloeiers, die hun optimale ontwikkeling kennen vooraleer het kronendak van de bovenste etage zich volledig sluit. Zeker de wilde hyacint, die van einde april tot half mei plaatselijk uitgestrekte blauwe bloemtapijt vormt.


Voor deze opname is gebruik gemaakt van een multiple exposure. 1 opname maar meerdere keren belicht. De eerste opname is geheel uit focus waarna een tweede keer is belicht met het onderwerp in focus. Het resultaat is een opname met een bijzondere sfeer.


Wegens de diversiteit van de bodemtypes in het Hallerbos, zijn de herbebossingen grotendeels uitgevoerd in functie van de lokale bodemkwaliteit. Mede door deze diversiteit vertoont het geen monotoon karakter, maar biedt het een mozaïekachtige bosstructuur, met wisselende bosgezichten en een grote rijkdom aan boomsoorten.


Zweefvliegen (Syrphidae) zijn een familie van insecten uit de orde vliegen en muggen of tweevleugeligen (Diptera). In Nederland zijn 363 soorten zweefvliegen waargenomen, 303 daarvan worden als inheems beschouwd.[1][2] Sommige andere vliegenfamilies vertonen gelijkende kenmerken, zoals de familie van de wolzwevers (Bombyliidae)


Dit blad van de gele lis heeft wel wat weg van een vlam.


Dit portret van een juffer is gemaakt met behulp van de mp-e65 en twinlight flitser (± 3 op 1 vanuit de hand). Wereldwijd zijn ruim 2700 soorten juffers beschreven, in Europa komen slechts 49 soorten voor. In Nederland zijn 26 soorten aangetroffen waarvan 24 ook in België.

Tot de volgende ... ;-)

©2013 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected. You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.Home sweet home 
zaterdag, mei 4, 2013, 18:08
sb_postedby sb_admin
Inmiddels thuis van een midweek Zeeland. Goed weer gehad en tevreden met de gemaakte foto's. Het was zelfs te kort want er was veel te zien in Zeeland. Het strand, de kiekendief en in plan tureluur barstte het van de steltlopers, eenden en ganzen. Niet alles kunnen fotografen, een kleine selectie :

Tot de volgende ... ;-)

©2013 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected. You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.
<<nav_first <Vorige | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | Volgende> nav_last>>