De review 
vrijdag, mei 17, 2013, 20:28
sb_postedby sb_admin
In samenwerking met Natuurfotoworkshop.nl verzorgen wij diversen natuurfotografie workshops in NP de Biesbosch. Een review van deze workshops gemaakt door Fotoalbum.nl is hier te vinden.Meer informatie workshops : http://www.natuurfotoworkshop.nl
De online review : http://www.fotoalbum.nl/blog/

Tot de volgende ... ;-)

Blue bells & Macro's 
donderdag, mei 9, 2013, 18:32
sb_postedby sb_admin
Vorige week een bezoek gebracht aan het unieke Hallerbos waar op dat moment de bos hyacinten in bloei stonden. Misschien zelfs net over het hoogtepunt heen maar het blijft een bijzondere lokatie en ervaring om door dat bos te struinen. Dan vandaag voor het eerst dit jaar op pad met de macro lens. In eerste instantie leek het wat tegen te vallen met de insecten maar eenmaal ik een windstille locatie had gevonden kon ik naar hartenlust fotografen. Het wemelde er van de juffers, libellen, vliegen en zelfs het oranjetipje liet zich goed fotograferen. Een kleine impressie van de gemaakte opnames :


Het merendeel van de kruidachtige vegetatie bestaat uit lentebloeiers, die hun optimale ontwikkeling kennen vooraleer het kronendak van de bovenste etage zich volledig sluit. Zeker de wilde hyacint, die van einde april tot half mei plaatselijk uitgestrekte blauwe bloemtapijt vormt.


Voor deze opname is gebruik gemaakt van een multiple exposure. 1 opname maar meerdere keren belicht. De eerste opname is geheel uit focus waarna een tweede keer is belicht met het onderwerp in focus. Het resultaat is een opname met een bijzondere sfeer.


Wegens de diversiteit van de bodemtypes in het Hallerbos, zijn de herbebossingen grotendeels uitgevoerd in functie van de lokale bodemkwaliteit. Mede door deze diversiteit vertoont het geen monotoon karakter, maar biedt het een mozaïekachtige bosstructuur, met wisselende bosgezichten en een grote rijkdom aan boomsoorten.


Zweefvliegen (Syrphidae) zijn een familie van insecten uit de orde vliegen en muggen of tweevleugeligen (Diptera). In Nederland zijn 363 soorten zweefvliegen waargenomen, 303 daarvan worden als inheems beschouwd.[1][2] Sommige andere vliegenfamilies vertonen gelijkende kenmerken, zoals de familie van de wolzwevers (Bombyliidae)


Dit blad van de gele lis heeft wel wat weg van een vlam.


Dit portret van een juffer is gemaakt met behulp van de mp-e65 en twinlight flitser (± 3 op 1 vanuit de hand). Wereldwijd zijn ruim 2700 soorten juffers beschreven, in Europa komen slechts 49 soorten voor. In Nederland zijn 26 soorten aangetroffen waarvan 24 ook in België.

Tot de volgende ... ;-)

©2013 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected. You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.Home sweet home 
zaterdag, mei 4, 2013, 18:08
sb_postedby sb_admin
Inmiddels thuis van een midweek Zeeland. Goed weer gehad en tevreden met de gemaakte foto's. Het was zelfs te kort want er was veel te zien in Zeeland. Het strand, de kiekendief en in plan tureluur barstte het van de steltlopers, eenden en ganzen. Niet alles kunnen fotografen, een kleine selectie :

Tot de volgende ... ;-)

©2013 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected. You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.Another 45 miles to go ... 
dinsdag, april 30, 2013, 21:14
sb_postedby sb_admin
Normaal gezien had ik een update op de blog geplaatst vanuit het zuiden van Frankrijk maar dat kon op het laatste moment door omstandigheden helaas niet doorgaan. Met een gedeelte van het gezin dan maar gekozen voor Zeeland waar we via een last minute 300 meter van zee verblijven. Inmiddels ook een jaartje ouder geworden en via deze weg wil ik iedereen bedanken voor de gelukwensen. Een kleine impressie van deze dag waar ook plaats was voor de fotografie, deze morgen om 05:00 op pad gegaan voor een paar uurtjes fotograferen. Daarna is ook voor mij het feest losgebarsten, zit nu nog bij te komen met een glaasje vintage port ;-) proost !!

Tot de volgende ... ;-)

©2013 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected. You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.
<<nav_first <Vorige | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | Volgende> nav_last>>