Mogelijk een macro/vlinder workshop in September ... 
zondag, juni 28, 2009, 20:11
sb_postedby sb_admin
Toch nog even een nieuwtje, de doelstelling is om ergens in September / Oktober van start te gaan met een workshop / cursus macro fotografie. De cursus doelt op zowel de beginnende fotograaf. Enige voorkennis is een voordeel maar geen vereiste. De workshops vinden plaats in een van de mooiste vlindertuinen van de benelux en bestaat uit een volledig verzorgde dag fotofun. Daarnaast leert U van alles over deze wonderlijke tropische vlinders .....

Het is nog niet mogelijk om in te schijven maar indien U op de hoogte wilt blijven van verdere ontwikkelingen kunt U zich aanmelden via het contact formulier op deze website : http://www.natuurfoto.biz/contact-me.htm Vergeet niet te vermelden dat het de macro workshop betreft.

Om alvast een impressie te geven:


Vlinder legt eitjes.


Een rups die zich klaar maakt om te verpoppen, zijn veiligheids gordel heeft hij al om.


Een vlinder pop in de veiligheids riemen


De vlinder

©2009 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected, You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.Klaar voor de zeevogels ...  
zondag, juni 28, 2009, 09:00
sb_postedby sb_admin
Na een behoorlijke drukke periode op mijn werk heb ik even rust genomen, Niet te veel reacties op de diverse forums en vroeg naar bed. Na een paar weken van 90 uur heb ik mijn accu opgeladen om af te reizen naar twee wonder schone eilanden nabij de Engelse / Schotse grens. De Farne eilanden en The Bass staan op het programma voor de komende week. eilanden met een aantal gewilde soorten zoals de papegaaiduiker, kuifaalscholver, Jan van gent, alken, eiders, zeekoet, visdief.

Meer dan modellen genoeg daar in Schotland, en van sommige soorten wel 50000 broedparen nestelen op die eilanden. Waarschijnlijk zal ik tijdens de reis een aantal foto's plaatsen op deze blog (als de mobiele verbinding in orde is ...)

Vooralsnog eerst nog maar een paar opnames zoals ik die gisteren heb gemaakt tijdens een paar uurtjes fotograferen in de biesbosch. Het was mistig en ik had de hoop wat opnames te kunnen maken van een gevecht tussen de zon en de mistbanken maar dat is het helaas niet geworden. Maar toch een paar leuke opnames gemaakt ...


Een mooie reebok in het veld, het was nog een beetje mistig maar dat geeft de foto wel iets speciaals.


Alweer foto 999 die ik heb gemaakt met de nieuwe 5dMark II, De vorige 5DMark II die Nicole nu gebruikt gaat volgende week voor reperatie terug naar canon.


Een kleine zilver reiger op jacht naar voedsel. Ook deze opname is gemaakt in een mistige spiering polder.


een juffertje dat zo mooi in een rozenstruik zet, de rozenbottel in de achtergrond kleurt wel mooi met het lichaam en reflectie kleuren in de vleugels.

Tot volgende week ;-)

©2009 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected, You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.


Open Source firmware voor de 5D Mark II 
dinsdag, juni 23, 2009, 08:11
sb_postedby sb_admin
Speciale open source firmware voor de canon 5D mark II, de nieuwe structuur van de 5d mark II geeft alternatieve delopers de mogelijkheid om functionaliteit toe te voegen via een eigen ontwikkelde firmware zoals ; beter manuele controle van de settings, Incl. geluidcontrole, zebrastipes, beter ruisvehoudingen en meer , een eerste voor beeld is te vinden via deze link :

http://magiclantern.wikia.com/wiki/Magi ... mware_Wiki

Wat grappig is dat deze firmware ontwikkeld via de open source strategie betere prestaties levert op het gebied van ruis dan de firmware van canon zelf. Misschien een tip voor de mensen die zich wat meer bezig gaan houden met filmen ….. Natuurlijk wel op eigen risico maar het lijkt erop dat deze release gedragen wordt door een groot aantal gebruikers.

;-)


Pauze 
maandag, juni 15, 2009, 20:46
sb_postedby sb_admin
Even een kleine pauze op de verschillende media op internet, inclusief de blog. Afgelopen weekend een kleine pauze in centreparks. Aankomend weekend heel het weekend werken en daarna volgt er een week van voorbereiding voor de trip naar bass-rock en de farne eilanden. Vanuit Schotland hoop ik dan weer regelmatig de blog te updaten met leuke plaatjes van de verschillende zee-vogels. Voorlopig een opname van afgelopen vrijdag gemaakt in de uitkerkse polders.Tot de volgende ... ;-)


©2009 Marcel van Balkom - All pictures on this website are copyright protected, You may not copy, reproduce, republish, upload, post, transmit, or distribute the Materials in any way. Any such use or modification of the Materials for any purpose constitutes an infringement of copyright and other proprietary rights. Use of the Materials on any other Web site or in any other networked computer environment is also prohibited.<<nav_first <Vorige | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | Volgende> nav_last>>